Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:15

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

nasıl bir trafo ve güç devresi

tda1554 ile bir devre yaptım bunu normalde pc psu su ile besliyorum ama ben devreyi kutulucağım için bir güç kaynağı yapmam gerekiyor nasıl trafo almalıyım ve nasıl bir devre kullanmalıyım
Read more : nasıl bir trafo ve güç devresi | Gösterim : 1464 | Cevaplar : 3 | Forum : Güç Kaynakları

Stereo Mecmuası Hifi ve Müzik konularında Türkçe e-dergi

Resim

Yeni Sayımızın İçeriği

-Hifi Tarihi Yazı Dizisi (1. Bölüm)
-Rethm Saadhana hoparlörler
-İzmir Hifi Kulübü toplantısı
-Quad 909 Power Amplifikatör (1. Bölüm Quad Tarihçesi)
-Bluenote Phono katları karşılaştırması
-Meier Audio Coda Move Head-amp
-Isotek Enchancer CD
-Kaan Seler VTM-130 Triyod Monoblok Amplifikatör
-Röportaj: BL Müzik ve Levent Büyük
-Muzik Tarihinden: Amacio D'Silva

Ve ayrıca

-Sektörel Haberler , Bu Ay Neler Dinledik, SET Bölüm III, Analog Köşesi, Serbest Kürsü ve daha bir çok makale.

Yeni ...
Read more : Stereo Mecmuası Hifi ve Müzik konularında Türkçe e-dergi | Gösterim : 6734 | Cevaplar : 48 | Forum : Serbest Kürsü

ısıya duyarlı fan hız kontrol devrei

ewt arkadaşlar başlıktanda anlaşılacağı gibi ısıya duyarlı oalrak sisteminizi soğutmakta kullandığınzı fanınızın soğukken yavaş ısındıkça ısıya göre yavaş yavaş hızlanarak çok ısındığıdna ise tam güçte çalışmasını sağlayan bir devre. ben denedim hatta kendime yapmış olduğum amfi içersinde 1 adet metcut NTC olarak 2 tane 20K lık NTC yi biri bi soğutucuya dieğr bi soğutucuya gelicek şekidel paralel bağladım ve sonuç harika diğer bi detay ise trimpotları 5k değilde 10K kullanmanızı tavsiye ederim daha iyi sonuç ...
Read more : ısıya duyarlı fan hız kontrol devrei | Gösterim : 4020 | Cevaplar : 2 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

Step Driver

Step Driver Besleme Devresi Kullanan Ses Frekans Amplifikatörleri ile bilgi verebilecek olan arkadaş varmı .Class H dedikleri aynı şeymi?
Read more : Step Driver | Gösterim : 1154 | Cevaplar : 0 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Regüleli Simetrik Güç Kaynağı

Geçen gün hurdalığımı karıştırırken yaklaşık onbir yıl önce yaptığım birşey buldum. Fişe takıp baktım hâlâ çalışıyor.
Küçük ölçekli simetrik ( veya tek olarakta kullanabilirsiniz ) devreler için tek potansiyometre ile ayarlanabilir kaliteli bir güç kaynağı arıyorsanız mutlaka bir göz atın.
Devreyi yaptığım kitabı da bulup ilgili sayfaları taradım.

Resim

Devreye ait bütün bilgiler ( şema, baskı devresi, yerleştirme planı vs. ) aşağıdaki dosya da mevcuttur.

http://rapidshare.com/files/74354003/Simetrik.zip.html
Read more : Regüleli Simetrik Güç Kaynağı | Gösterim : 3563 | Cevaplar : 1 | Forum : Güç Kaynakları

CD-ROM sürücüsü ile CD çalar yapımı

CD-ROM ile cd çalar yapmayı düşünüyorum. bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim..
Read more : CD-ROM sürücüsü ile CD çalar yapımı | Gösterim : 8923 | Cevaplar : 51 | Forum : Sayısal Ses Devreleri

Ses efekt ve prosesör

şema için para istemiyom
Read more : Ses efekt ve prosesör | Gösterim : 1086 | Cevaplar : 1 | Forum : Satılık

REVERB-DERİNLİK_MULTI EFFECT PROSESSOR KIT

Elimde 5 adet 24 bit çözünürlükte stero Reverb ve 4 adet Multi effect kit var derinlikler 55YTL den Multieffect ler 65 YTL den satılıktır.
Not: Derinlik zamanı Potansiyometre ile ayarlanabilen cinsinden ,yani decay ayarı var.
Read more : REVERB-DERİNLİK_MULTI EFFECT PROSESSOR KIT | Gösterim : 5205 | Cevaplar : 16 | Forum : Satılık

Bykoz - Elektrik-elektronik programları

Bu konudaki programlar forum üyemiz bykoz tarafından paylaşılmıştır.

Sizlere 5 adet mini programcık sunuyorum. Programların 90 yılından kalma MS-DOS programı olduğuna bakmayın, ben (Hazar) oldukça beğendim. Bir üniversitede sunum için hazırlanmışlar anladığım kadarıyla. Ekran görüntüleriyle beraber yazmaya başlayalım.

M1
Resim
Resim
Resim
İndir: https://diyaudiotr.com/dos/M1.EXE

M2
Resim
Resim
İndir: https://diyaudiotr.com/dos/M2.EXE

M3
Resim
Resim
İndir: https://diyaudiotr.com/dos/M3.EXE

M4
Resim
Resim ...
Read more : Bykoz - Elektrik-elektronik programları | Gösterim : 2205 | Cevaplar : 0 | Forum : Elektrik - Elektronik

Alınık stereo amplifier devresi

müzik sistemi olarak kullanmak için uygun fiyatlı strereo amplifier devresi arıyorum..elimde sony kabinler var onlarda kullanacağım..

istediğim özellikler:

* 2*25 watt veya daha fazla

*bass-tiz-vol ayarı olmalı(sadece bass ve vol de olabilir)

*giriş streo 3.5 mm jak(bildiğimiz kulaklık girişi) hoparlör çıkışları da da standart amfi çıkışı(araba amfilerindeki gibi) olabilir

*12 volt ac veya dc adaptörle kullanacağım...bunun içinde bir jak olursa iyi olur..

elinde bu şekilde amplifier devresi olan yada yapabilek arkadaşlar lütfen özel mesaj yoluyla ...
Read more : Alınık stereo amplifier devresi | Gösterim : 4546 | Cevaplar : 21 | Forum : Alınık

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye