Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

ne özelliği var?

soru resim üzerindedir...
Resim
Read more : ne özelliği var? | Gösterim : 880 | Cevaplar : 1 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Hİ-Fİ STANDARTLARI NE DİYOR?

Hİ-Fİ STANDARTLARI NE DİYOR?

Hİ-Fİ sözcüğü artık dilimizden düşmez oldu. Hİ-Fİ cihazlar alınıyor, Hİ-Fİ cihazlar satılıyor. Hatta Hİ-Fİ ve Stereo kavramlarıda birbirine karıştırılıyor. Gerçekleri öğrenmek için standartlara bakalım. DIN 45 500 normu Hİ-Fİ standartlarını belirlemektedir.

Hİ-Fİ NEDİR?
Reklam amaçlarıyla karmakarışık hale getirilen fakat hiçbir teknik temele daynmayan sloganlarla son yıllarda müzik dinleyicilerinin kafaları iyice karıştırıldı. Önce Hİ-Fİ çıktı ardından Stereo geldi sonra da pek yayılmamakla birlikte Quadro yapıldı. Band kayıt cihazlarıyla birlikte Dolby, High-Com, DNL ...
Read more : Hİ-Fİ STANDARTLARI NE DİYOR? | Gösterim : 3717 | Cevaplar : 11 | Forum : Makaleleriniz

Tantal Kondansatör Nedir?

Tantal Kondansatör Nedir?

Elektrolitik kondansatörlerde pozitif elektrot olarak uzun süredir Tantal da kullanılıyor. Tantal, esnek ve asit’e dayanaklı bir elementtir. Bunun üzerinde Tantal-pentoksit dielektrik tabakası oluşur. Tantal elektrot folyo veya sinterlenmiş malzeme şeklinde olabilir. Elektrolit çoğunlukla sıvıdır ve sinterlenmiş malzemedeki küçük boşluklara girer. Katı elektrolitli Tantal kondansatörlerin bir seri iyi özellikleri vardır ve bunlar elemanın boyutlarının küçültülmesinde anlam taşırlar. İyi özellikler arasında; küçük boyutlar ve daha az ağırlıkta daha büyük kapasite değerleri, patladığında yakınındaki elemanları ...
Read more : Tantal Kondansatör Nedir? | Gösterim : 4062 | Cevaplar : 0 | Forum : Makaleleriniz

Sağlam, ucuz ve basit; DARLINGTON ÇIKIŞLI AMPLİFİKATÖR..

Selam dostlar;

Projeler kısmında söz verdiğim gibi sizlere gerçekten sağlam ve ucuza mal olacak bir ampli şeması veriyorum. Tasarımı kesinlikle bana ait değil :) Kime ait olduğu konusuna gelince; bilgisi bende mevcut.. İsteyene veririm..
İşin güzel tarafı şu, bu devre kesinlikle ve düzgün bir biçimde çalışıyor. TIP142/147 dışında bulunma güçlüğü çekilecek herhangi bir parçası yok. Tavsiyem bunların muadillerinin kullanılmaması yönünde. Sanırım biraz araştırmayla orijinalleri bulunabilir.
...

Malzeme Veritabanı

Arkadaşlar düşündüm de, projelerimiz için kullandığımız aktif-pasif malzemeleri alırken aralarında kaliteli, orjinal veya zor bulunanları denk geldiyse nerden aldığımızı liste şeklinde bir yerde (mesela bu topikte) toplarsak diğer arkadaşlara da faydamız dokunur. Mesela kondansatörlerin markalarını sorduğumuzda satıcıların yüzünde oluşan o ifadeye herkesin şahit olmasını engellleyebiliriz :)

Ankara'dan tavsiye edebileceğim parçalar:

* METAL FİLM DİRENÇ konusunda sıkıntı yaşayan arkadaşlara tavsiye edebileceğim yer:
SER ELEKTRONİK - Ankara Elektronikçiler Çarşısı ...
Read more : Malzeme Veritabanı | Gösterim : 3176 | Cevaplar : 11 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

kaçak akım ses kartını yaktı.lütfen yardım edin çözüm nedir?

merhaba dıyaudio severler.benim aslında bilmediğim ve öğrenmek istediğim o kadar çok şey var ki...
size bi sorum olucak.ben uygulamış olduğum bi kaç amplifikatörde,kaçak akımdan dolayı olsa gerek
bilgisayarımın ses kartını yakmak gibi birçok sorun geldi başıma.bu tür sorunların olmasını önlemek
için sizce ne yapmalıyız?
ikinci merak ettiğim bir konu daha var.sanıyorsam dr hardvare değinmişti bu konuya.gnd

giden yollar en kısa yoldan ve eşit uzunlukta yollardan gitmesi gerektiğini, aksi takdirde
sinyallerin gnd ulaşma sürelerinin farklı olmasından ...
Read more : kaçak akım ses kartını yaktı.lütfen yardım edin çözüm nedir? | Gösterim : 3287 | Cevaplar : 21 | Forum : Projeleriniz

Mikrofonlu Ses Dedektörü ve Pre-Amfi Devresi

Öncelikle selamlar projem hakkında araştırma yaparken tesadüfen bu site karşıma çıktı ve de çok da güzel oldu.Sanırım projemi tamamlamamda bu site oldukça faydalı olacaktır.

Elektronik mühendisliği son sınıf öğrencisiyim ve de bu proje bitirme projem.Projemi temel olarak anlatacak olursam bir odadaki ses sinyalinin konumunu mikrofonlar yardımıyla belirleme projesi.Odanın 4 köşesinde 4 adet mikrofon var bir ses sinyali çıkartıyoruz PIC'li devrenin çıkışındali LCD ekrandan ses sinyalinin konumunu belirliyoruz.Anahatlarıyla projem bu.

Şimdi gelelim karşılaştığım soruna elimde piyasada ...
Read more : Mikrofonlu Ses Dedektörü ve Pre-Amfi Devresi | Gösterim : 16937 | Cevaplar : 42 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

6 kanal ses kontrol

Merhaba arkadaşlar . Siteye biraz önce kaydoldum ve hemen paylaşıma başlayayım dedim :)
Aşağıda yayımladığım tasarım bana aittir.Yazılım araştırma aşamasında yardımcı olan arkadaşlarıma teşekkür ederim

ürün Princeton firmasının üretmiş oldugu PT2258 6 kanal ses entegresi ile Microchip PIC 16f628 kullanılarak tasarlanmıştır.

En basit çalışma şekli ile iki buton 1 lcd arayüzünden ibarettir. bir buton ile aynı anda 6 kanal ses yükseltilip digeri ile azaltılmaktadır.

yakın zaman içersinde ...
Read more : 6 kanal ses kontrol | Gösterim : 2902 | Cevaplar : 1 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

herkes kullandığı kulaklıkları ve izlenimlerini yazsın

merhaba arkadaşlar ben birçok kulaklığı mevcut olan bi arkadaşınız olarak böyle bir konu açtım..bende sennheiser marka envai çeşit kulaklık mevcut :) ..sennheiser hd25(en babası made in germany:) sennheiser hd212 pro sennheiser px200 sennheiser cx300 ve sennheiser mx serisinin hemen hepsi.
vakit bulabilirsem kulaklık amfisi de yapacağım..hd25e takmak için..iyi geceler
Read more : herkes kullandığı kulaklıkları ve izlenimlerini yazsın | Gösterim : 6254 | Cevaplar : 25 | Forum : Head-Fi

Lm3886 ve lm 1036 için haporlör tavsiyesi

Arkadaşlar sadece lm3886 yı 100 wat 8 ohm bir kolona bağladığımda bir sorun olmuyor.Ama lm1036 yı anfiye ekleyince aşırı bir bas çıktı ve kolonu yaktım sizce bu ikili için kaç wat kolon uygundur?Gelecek hafta konya sokağa gidicem önerileriniz nedir?
Read more : Lm3886 ve lm 1036 için haporlör tavsiyesi | Gösterim : 1744 | Cevaplar : 7 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye