Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Bir Yol Hikayesi

Altın fiatlarından cesaretle bu defa bir yol hikayemi paylaşmak istedim.

Surç-u lisan etmiş olacaksam silinmesinde sakınca yoktur.
Amacım tartışma yaratmak da değildir, sadece hepimizin zaten bildiği
bizden manzaralara örnek, yaşadığım hikayelerden birini özetle paylaşmak.

Ayda bir, bazen 2 defa iş gereği Eskişehir'e giderim yaklaşık 7 senedir.
Bir anlamda uzun yol şöförü gibi oldum sayılabilir, şimdilik söför göbeğim yok.

Geçen ay yine Eskişehir yolundaydım.
Sapanca göl kıyısına geldiğimde, Sapanca İstasyonu'nda defalarca görüp,
otoyola paralel tren yolunda ...
Read more : Bir Yol Hikayesi | Gösterim : 1011 | Cevaplar : 1 | Forum : Serbest Kürsü

Atmel için dosya derleme yardımı.

Nette görüp çok beğendiğim audio analizörün parçalarını aldım.fakat daha önce atmel ile hiç ilgilenmedim.aşağıdaki bas uzantılı dosyayı hex e çevirmede yardım edebilir iseniz gallep ile sanırım yükleyebilirim.işlemci atmega8-16pu kristal frekansı 16Mhz
Read more : Atmel için dosya derleme yardımı. | Gösterim : 1393 | Cevaplar : 5 | Forum : Serbest Kürsü

LM4702 universal pcb

Merhaba arkadaşlar,Bugün hafta tatilim olunca soluğu İst. karaköy pasajında aldım.bir süredir sap15 isteği ile yeni bir pcb tasarlıyordum.sap ları edinene kadar oyalanmak için mn2488-mp1620 ve tip142-147 çiftlerinden 2şer takım aldım.2 takım da evde herşeyi hazır,mosfetleri eksik yeni ras100 üm için 2sk1058-sj162 alarak Yılmazoğlu'ndan çıktım.kalan dükkanları da kısa kısa ziyaret ettikten sonra eve döndüm.aldıklarımı evde inceler iken 2sk dışında sap15,std,mp-mn ve tip çiftlerinin hepsinin bacak sıralamalarının aynı olduğunu görünce benim pcb yi universal yapmak geldi aklıma..çizim ...
Read more : LM4702 universal pcb | Gösterim : 3139 | Cevaplar : 13 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

ESR 20

Bu linkte başlayan çalışmam nihayet sona ulaştı.

elektrik-elektronik/esr-meter-t1434.html

Devrenin PCB sini sadece bu sitede aktif olan arkadaş ve üyelere,
ticari düşünme ihtimali olan 3. şahıslara verilmeyeceği
ve internet ortamına servis edilmeyeceğine inancımla
özelden göndereceğim.
Devre şemasını vereceğim, zaten PCB deki püf noktaları
dolayısı ile herkesin çalıştırması pek kolay olmaz.

Devre şeması daha önce paylaştıklarımdan farklı olarak sadece geliştirilmiştir,
temel prensip aynı kalmıştır görüldüğü gibi.
Ayarlı dirençler mutlaka ...
Read more : ESR 20 | Gösterim : 3080 | Cevaplar : 14 | Forum : Elektrik - Elektronik

SAP15P-SAP15N

Merhaba arkadaşlar,
2 çift sap15 almayı düşündüğüm için düzgün,yeri yurdu belli bir yurtdışı firmadan fiyat aldım.projelerinizde kullanmak üzere ihtiyacı olanlar birleşerek oldukca uygun olan bu fiyattan alabiliriz.bu başlık altında ihtaçlar min 10 çifti geçer ise alım yapalım derim,
teklif aşağıdadır.ilgilenenler bildirebilir.

Dear Mr caglar maloglu,

Thanks for your enquiry! How are you?

Well to inform you,we have items SAP15N/SAP15P large in stock!

For the item informations as follow:

1.Part No.:SAP15N/SAP15P

2.Brand:SANKEN

3.Qty:10 pair

4.Price:4.4104usd/pcs,8.8207usd/pair

They ...
Read more : SAP15P-SAP15N | Gösterim : 2736 | Cevaplar : 10 | Forum : Toplu Alım ve PCB

Binding post

Merhaba arkadaşlar elimdeki 8 binding postu satmayı düşünüyorum.
Altın kaplama.
Boyu 45mm,kutuya açılacak delik çapıda 8mm.
ilgilenenler mail([email protected]) atabilir yada özel mesaj.
Teşekkürler. SATILMIŞTIR.

Resim
Read more : Binding post | Gösterim : 1057 | Cevaplar : 0 | Forum : Satılık

JVC SP-X 660 Aldım. Fikir danışalım.

Çok uygun (100 TL) bulduğumdan JVC SP-X 660 aldım. Cihazın kabin aksamı çok iyi durumda değil aklımda kabinleri orjinal ölçülerine sadık kalarak MDF ye çevirme fikri var. Hiç uğraşma mı dersiniz ? Yoksa MDF daha iyi olur mu dersiniz ? Gerçi kozmetik sebeplerden her halikarda bu değişikliği yapmayı düşünüyorum. Her türlü tavsiyeye de açığım. Sürücüleri v.s. si tamamen ellenmemiş ama tozlu bir ortamda bulunduğundan bass ların üzeri lekelenmiş. Aşağıdaki foto temsili yani ...
Read more : JVC SP-X 660 Aldım. Fikir danışalım. | Gösterim : 1956 | Cevaplar : 4 | Forum : Hoparlörler

LM1875 Lütfen Yardım

Merhaba arkadaşlar, öncelikle Kurban Bayramınız kutlu olsun.
Ben daha önce ufak hoby devreleri yapıyordum, bu siteyi görünce hoşuma gitti ve birde amplifikatör yapayım dedim. Fakat sonu hüsran. Şemalarını gönderdiğim devreleri delikli pertinaks üzerine kurdum, fakat hepsinde de devrelerin giriş ve çıkışları boş olduğu halde LM1875 ısındı ve yandı. Devre 3'te gördüğünüz gibi LM1875'e sadece voltaj verdiğim halde bile sonuç aynı, LM1875 ısınıyor ve sonuçta yanıyor, 5 tane LM1875 yaktım. Devrelerde lehim hatası, kısa devre yok ...
Read more : LM1875 Lütfen Yardım | Gösterim : 1600 | Cevaplar : 3 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Bayram tebriği.

Tüm diyaudiotr camiasının ve takipçilerinin kurban bayramını tebrikederim.

Nice bayramlarda beraber olmak dileğiyle.
Read more : Bayram tebriği. | Gösterim : 1829 | Cevaplar : 13 | Forum : Serbest Kürsü

nedir bu j ju lar

merhaba arkadaşlar
bu amp j ler ju lar nedir nasıl bağlanır olmasa olmazmı
Read more : nedir bu j ju lar | Gösterim : 1152 | Cevaplar : 3 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye