Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Yokmu bunun ucuzu?

Merhabalar.
Elektroniğe aslında çarpılmamak için başladım :). Odama bir home studio kurarken giriş çıkış değerlerinden de bi anlasam fena olmaz heralde diyerek okuduğum bölümün dışından elektronik dersleri almaya başladım. Bu arada almak istedğim/istemediğim amp, efekt aletlerinin devre şemalarına bakarken farkettimki bunlar 10-15 liraya da yapılıyormuş. Şimdilik DIY sound olarak adam gibi birşey bulamasamda bu elektronik aşkı beni sarmış ve foruma üye yapmıştır.
Read more : Yokmu bunun ucuzu? | Gösterim : 949 | Cevaplar : 3 | Forum : Kendinizi Tanıtın

Nihayet SMPS yi bitirdim

Daha evvel oto amfisi yapmak istedigime dair bir baslık açmıstım.Bu projemin ilk ayagı olan smps bolumunu nihayet bitti ve ilk denemelerini bu kasam yaptım.Trafoyu kendim sardım etd39 nuve uzerinde primer 5x0,5lik telden 2x4 tur sekonder 2x0,8lik telden 2x9 tur olarak sardım çıkıştan ölçtügüm voltaj 2x26 volt civarı.Çıkış boşta iken yaklasık 450ma akım cekiyor.
Ve bir kaç resim....
Kaynak:http://sound.westhost.com/project89.htm

Devreyi son olarak stk4122 li amfi devresinde denedim fakat bu denemede 56R 2W direncler kavrulacak derecede ısındıgını ...
Read more : Nihayet SMPS yi bitirdim | Gösterim : 3544 | Cevaplar : 12 | Forum : Güç Kaynakları

100w

Arkadaşlar ,elimde bulunan 2x24 300w volt trafoyu değerlendirmek için şema ararken,arşivime bir zamanlar eklediğim bu devre gözüme çarptı. Elimdeki trafo ile çıkış gücü muhtemelen yarıya inecektir.Okadarı da bana yeterli gelir.Geri beslemede kondansatör kullanılmayan bir çıkış katı daha önce hiç yapmadım.Bias ayarı da yok devrenin.Simetrik bir yapı olduğundan birebir eşleme gerekli herhalde.Çıkış transistörleri olarak elimde bulunan mjl21193-94 leri kullanmayı düşünüyorum.
Çıkış yerine girişte fet kullanılmasıda ayrıca ilgimi çekti.
Ne dersiniz bu basit yapıdan uygulamaya değecek kalitede ...
Read more : 100w | Gösterim : 1730 | Cevaplar : 8 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Toplu Kutu alımı

Merhaba arkadaşlar bu günlerde bir EL84 push-pull lambalı amfi yapma çabasına giriştim ama daha önceki singleend amfimin kutusu gibi bir kutu yerine daha değişik bir kutu kullanmak istiyorum (montajı daha kolay bir kutu).
Cihaz kutuları satan Altınkaya şirketi ile görüştüm orada daha önce farklı boyutlarını kullandığım gerçekten güzel aliminyum bir kutu vardı:
http://www.altinkaya.com.tr/Yeni_Urunler/MM-255.html
Fakat boyut konusunda amfi için sıkıntılı,yeterince büyük değil,daha büyüğünü özel üretim yapıyorlar 300-255-44 boyutu ...
Read more : Toplu Kutu alımı | Gösterim : 1085 | Cevaplar : 2 | Forum : Serbest Kürsü

Ynt: ANKARA'DAN SATILIK HER ÇEŞİT SIFIR İKİNCİ EL LAMBALAR B

Lambaların fiyatlarınıda yazabilirmisiniz acaba
Read more : Ynt: ANKARA'DAN SATILIK HER ÇEŞİT SIFIR İKİNCİ EL LAMBALAR B | Gösterim : 1348 | Cevaplar : 1 | Forum : Satılık

Tech21 SansAmp Gt2 Amp Sümilasyonu Tech21 SansAmp Gt2 Amp Sümilasyonu

Selamlar..
Bir süredir aklım da olan ve almak isteyip alamadığım bir elektro gitar pedalı'nı "madem alamıyorum ben kendim yapayım" diyerek giriştim bu gün işe :)
Daha yeni bitti ve bir hayli ugraştırdı.Denemesi de kısmetse yarın yapacagım fakat bir kaç sorum olacak sizlere.
Araştırmama göre bu şemadan bir cok arkadaşımız yapmış devreyi. Volume'ü açınca devrede bir "viiii"' sesi cıkartıyormuş.Sanırım parazit alıyor sistem.Kasa ile ekranlamayı düşünüyorum bende.Ayrıyetten neler yapabilirim ...
Read more : Tech21 SansAmp Gt2 Amp Sümilasyonu | Gösterim : 1284 | Cevaplar : 4 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

Thiele Small Hesaplama

Zaman zaman piyasadan alınan çıkma hoparlorler için thiele small parametrelerini ararız.
Benim de başımda olduğu için bu konuda bir araştırma yaptıktan sonra bulduklarımı
paylaşmak istedim.

Ölçüm sonrası elde ettiğimiz verileri bu linklerde olan Exel yazılımında yerlerine koyup
Qes (elekrtikal Q )
Qms (mekanikal Q)
Qts (total q)
Vas (test kabin hacmi Litre veya Cu Ft)
değerlerine ulaşılarak, kabin hesabı için temel verilere sahip olunabilir.

http://sound.westhost.com/tsp.htm

...
Read more : Thiele Small Hesaplama | Gösterim : 1816 | Cevaplar : 1 | Forum : Hoparlörler

Hiç Devre YApmamış Birine Yardım

Dediğim gibi daha önce yaptığım bir elektronik devre yok (basit bir vu meter hariç) ve bu konuda pek bilgim de yok . Fakat el yeteneğim var(lehimleme vs.) ve çabuk öğrenirim ..
Evimde sharp cd bp 1500 3cd çalarlı 100w rms bir müzik seti var ,daha önce sadece radyosu çalışıyordu hoparlör çıkışına vu-meter girişlerini bağlayınca noldu bilmiyorum set kendini korumaya aldı ve hiç ses vermiyor , ekrana bi yazı gelip kapanıyor.. Tamir edilebilir bişey midir bilmiyorum ...
Read more : Hiç Devre YApmamış Birine Yardım | Gösterim : 1217 | Cevaplar : 3 | Forum : Serbest Kürsü

Ses kartını pil ile beslemek

Merhaba herkese,

Bir süredir hifi amaçlı PC tabanlı bir transport projesi olan cics takma adlı odyofilin hazırladığı dokümanlara göre oluşturduğum bir TransportPC kullanıyorum ses sistemimde. Projeye göre TransportPC'den dijital sinyal çıkışı almak için BNC konnektör montajı yaptığım ESI Juli@ ses kartının sadece dijital kısmını kullanıyorum ve ses kartını akü ile beslemekteyim. Sıralamam gerekirse,

1. Ses kartının sadece dijital kısmını kullanıyorum. Analog kısmı çıkarılmış durumda, bu projede kullanılmıyor. Dijital kısmına bir adet izoleli dişi BNC konnektör ...
Read more : Ses kartını pil ile beslemek | Gösterim : 6945 | Cevaplar : 40 | Forum : Güç Kaynakları

SONY LBT-XB60 STK KARTI SORUNU

öncelikle slmlar bende sony lbt-xb60 müzik setinin çıkış katı ve trafosu var fakat bir türlü çalıştırmayı beceremedim şemasına kadar indirdim fakat calistıramadım 13 adet uç var kartta onlarda şöyle

1 R OUT
2 R GND
3 L GND
4 L OUT
5 SORROUND-GND
6 +B
7 OVERLOAD DET
8 POWER ON OFF
9 10 İLE BİRLEŞİK
10 CHASSİS-GND
11 R
12 AGND
13 L
Read more : SONY LBT-XB60 STK KARTI SORUNU | Gösterim : 6050 | Cevaplar : 49 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye