Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Saund Marka Yerli Lambalı Gİtar Amfisi Modifiye

uzun süredir depoda atıl olarak duran yerli malı gitar amfimi modifiye etmeye başladım
ilk önce tüm kapasitörlerini eski dirençlerinlerin yeirne metal film dirençleri temin ettim ve potansiyometreleri söküp iyice bir elden geçirdim düzelemeyecek durumda olan iki potansı alpha marka ile değiştirdim ve üzerindeki lambalar ömrünü tamamladığı için onlarıda değiştireceğim preamp ve sürücü lambaları elimde hitachi noslarla değiştireceğim çıkış lambaları el84 ler artık ömrünü yitirmiş yüksek volumde kırpma yapıyor onları ise sitedeki hacı adlı kardeşimden temin ...
Read more : Saund Marka Yerli Lambalı Gİtar Amfisi Modifiye | Gösterim : 1683 | Cevaplar : 2 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

LLC HB SMPS tekniği

Önce ATX SMPS ile ilgili bir kaç not:

Bu smps lere bulaştıktan sonra 10-300KHz arasında ayarlı bir sinus gen. yaptım.
Resonans tespiti için şart olmuştu.
Orijinal ATX trafolarının resonansına baktığımda,
tabii paralel 2.2n + 50-100 ohm dirençler eklenerek,
ki bu elemanlar resonansın bir parçası,
görülen 34-36KHz arasında çok az bir kazançla resonanslı olduğu.
Ve 17KHz ile 100KHz arasında linear denebilecek bir grafiğe sahip.
Primer sargılarını değiştirmemek kaydı ile sekonder sargılarını değiştirdiğim
trafolarda resonanstan eser yoktu. ...
Read more : LLC HB SMPS tekniği | Gösterim : 2208 | Cevaplar : 2 | Forum : Güç Kaynakları

Nereden Temin Edebilirim?

Selamlar...
3900uF 10-25V arası 105derece Low-Esr kaliteli,anakart'ta kullanabilceğim kondansatör arıyorum.Farnell'da araştırdım aşağıda verdiğim linkteki kondansatörler'den ve ya elinizde olan bu değerlerde,kaliteli kondansatörlere talibim... :D

http://tr.farnell.com/panasonic/eeufc1a ... dp/1848425
Read more : Nereden Temin Edebilirim? | Gösterim : 1026 | Cevaplar : 0 | Forum : Alınık

Ac187 Ac188 germanyum Transistör takımı

merhaba arkadaşlar elinde Ac187 - 188 Germanyum transistör takımı olan var mı pikabım bozuldu ve bu transistörlerden en azından bir takım lazım elinde bu transistörlerden bulunan varsa karşılığı neyse öderim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler
Read more : Ac187 Ac188 germanyum Transistör takımı | Gösterim : 1515 | Cevaplar : 1 | Forum : Alınık

Turkish SMPS Salatası

Lütfen yemeklerden önce almayınız.
Gerçi alışkanlıklarımız arasında yemek öncesi salata yoktur ya,
uyarayım dedim yine de.
:)

Malum daha önce ATX smps trafoları üzerinden yola çıkıp -/+ 40V smps bataklığına girmiştim.
Bataklık diyorum, zira zorluğunu bildiğim halde, tahminlerimin ötesine geçeceğini kestirememişim,
daha önceki çalışmalarımın gazı ile.

Ancak böyle şeylerde oldukça inatçı biri oluşum, mosfet driver kullandığım b planımdan sonra
c planı üzerinde çalışmayı inatla sürdürüyorum.Bu defa sonuca ...
Read more : Turkish SMPS Salatası | Gösterim : 1319 | Cevaplar : 6 | Forum : Serbest Kürsü

SMPS adaptörler....

iyi aksamlar ustalarım. elimde 12v DC 25 A lik iki adet güç kaynagı var. bunları paralel bagladım 12 v dc ve 50 A akım elde ettim. fakat evimde kullandıgım amplim 1250 RMS oldugu için birde AB class ampli dolayısıyla yüksek akımlara ihtiyac duyuyor ben 2 adet 12 v dc 30 Amperlik SMPS güc kaynagı alsam aynı sekılde bu 4 güc kaynagını paralellesem 110 Amper elde edermıyım ve anfime zarar gelırmı ?

ek olarak unutmusum sormayı. ...
Read more : SMPS adaptörler.... | Gösterim : 1744 | Cevaplar : 2 | Forum : Güç Kaynakları

Aktif 2 Yollu Kolon - Pasif Line Level XO ile

Selamlar;

Belki birileri daha yapmak ve geliştirmek ister diye son projemi paylaşmak istedim.

2 yollu, aktif, kapalı kasa, pasiz 1st order line level XO'ya sahip raf tipi kolonlar.

Elimde ki parçaları vs kullanmak yerine, düşük maliyetli ancak tamamen amaca yönelik seçilmiş parçalardan oluşan bir tasarım ile başladım.

Aktif filtre yapmayacak kadar üşengeç olduğumdan, ayrıca bu tip filtrelerde sesin çok uzun bir yoldan geçtiğini düşündüğümden, pasif speaker level XO'ların tutarlı tasarımlarının çok zor olmasından ve sürekli ...
Read more : Aktif 2 Yollu Kolon - Pasif Line Level XO ile | Gösterim : 1938 | Cevaplar : 6 | Forum : Projeleriniz

Sanken SI 1125HD Arıza

Resim
Sony ta313 amfi entegresi. amfideki ses kısık ve cızırtılı. entegrenin datasheetinde 6 ve 11 numaralı bacaklarda bootstrap kapasitor yazılı ve 29 volt görmem gerekirken bu bacaklarda voltaj yok besleme 33 volt simetrik sorunsuz 1 ve 16 daki 6.5 voltta da sorun yok. diğer 29 volt entegre problemindenmi okunmuyo acaba ? devre elemanları sorunsuz. bir de bootstrap nedir ?
Read more : Sanken SI 1125HD Arıza | Gösterim : 1514 | Cevaplar : 0 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Malzeme Çantasından Çıkan Toshiba TA8210AHQ

Selam Arkadaşlar...
Bugün malzeme kutumu toparlayım diye açtım ve içinden ne zaman ve hangi proje için aldığımı hatırlamadığım Toshiba TA8210AHQ entegresi ile karşılaştım :lol:
Datasheet'ine baktım 20watt'lık bir amfi yapılabilceğini gördüm.Sizlere'de danışmak istedim.Bu entegreyi hiç kullandınız mı?Neler önerebilirsiniz?
Read more : Malzeme Çantasından Çıkan Toshiba TA8210AHQ | Gösterim : 14395 | Cevaplar : 16 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

amplifikatör ve subwoofer volt - watt hesabı (Yardım)

iyi aksamlar ustalar. anlatacagım konu baslıgıyla alakasız görünebilir ama yardımcı olursanız sevinirim.

güç kaynagım : Yıldırım elektronik 12.1 V DC 50 Amper
Elimde standart çin üretim AVOmetre

audio system F2.500 amplifikatör(OTO) 2 ohmda kullanılıyor mono anfi 1250 watt RMS
Alpine Type-R 38 CM subwoofer 2 ohmda kullanılıyor 750 watt RMS

anfim cok güclü ve subwooferim kalıtelı ve bass sesini sevdiğim bir subwoofer.
ama anfime tam gain ayarı yapamıyorum. ya cok düsük gelio yada cok yüksek ...
Read more : amplifikatör ve subwoofer volt - watt hesabı (Yardım) | Gösterim : 6766 | Cevaplar : 10 | Forum : Amplifikatörler

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye