Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

introduce

helo all
Read more : introduce | Gösterim : 743 | Cevaplar : 2 | Forum : Serbest Kürsü

Positive 20 Pozlama

Çalıştığım basım sektöründe eskiden film ve analog kalıp kullanıldığı için
positive 20 pozlama sorun olmuyordu.
Zira o sektörde oldukça güçlü UV lambalar kullanılıyordu.
Artık zaman digital zamanı ve digital ortam zenginliği
eskimiş teknolojinin pabucunu dama attı.
Tabii bana da positive 20 pozlaması için güneşi beklemek
kaldı., e havalar da böyle olunca çareyi dostlara sormakta bulurum... dedim.

Şöyle bir araştırdım çok yerde aynı yazının kopyası, bazı gereksiz detaylar
vs.vs. gördüm.
Daha önce bir kaç defa civa ...
Read more : Positive 20 Pozlama | Gösterim : 2430 | Cevaplar : 10 | Forum : Serbest Kürsü

İşgüzarlık Veya Nederseniz... İşgüzarlık Veya Nederseniz...

Selamlar...
Forma yaklaşık bir kaç aydır üyeyim. Lambalı yükselteçler bölümünde "Yeni Başlayanlar İçin Yardım" başlığı altında,form arkadaşlarının yardımı sayesinde lambalı bir pre-amp üzerinde çalışmaktayım.Belki ufak bir sorun hatta önemsiz gözükebilir ama emin olun şuan için ilerleme aşamasında baya bir sekteye ugrattı beni...Malzemeleri Ankara Ulus Konya sokaktan temin ettim. İlk başta ugradıgım yer lambalı amp yapacagımı öğrenince kondansatörler olsun metal film dirençler olsun,sigorta yuvasından tutun anahtarlara kadar özen ve itina ile yardımcı oldu. Sonra potansiyometrelere baktı ...
Read more : İşgüzarlık Veya Nederseniz... | Gösterim : 1007 | Cevaplar : 7 | Forum : Serbest Kürsü

Komponent Test Cihazı.

İlk mikrokontroller.net te görüp yapmaya karar vermiştim. Nette tonla kaynağı vardı, birçoğunu denedim kimisi direnci kimisi kapasiteyi doğru ölçmüyordu. Sonunda tam çalışanını bulunca oh dedim.

DSC07808.JPG

DSC07809.JPG

DSC07810.JPG

DSC07811.JPG

DSC07812.JPG
Read more : Komponent Test Cihazı. | Gösterim : 2164 | Cevaplar : 7 | Forum : Elektrik - Elektronik

Capacitor ESR Meter & Appll

Bir süredir, özellikle elektrolitik kondansatörlerde ESR (seri iç direnç) ölçümünü merak ediyordum.
Bir kaç defa internet ortamında araştırmama rağmen, yeterli bilgi ve yönteme ulaşamamıştım.
Çoğu devre analog uA veya mA metre çıkışlı olup, sıkala kalibrasyonu çok zor devrelerdi
ve ayarlı dirençlerini ne kadar doğru ayarlasanız da, güvenilir olmayacaktı.
Fazlaca amatör devrelerdi anlayacağınız ve ESR 1 ohm altında bilgi sahibi olunamayacaktı,
ki bizim için asıl gerekli olan o kısmı zaten.

Son olarak bu devrelerin birini simule ...
Read more : Capacitor ESR Meter & Appll | Gösterim : 7189 | Cevaplar : 27 | Forum : Projeleriniz

bots amp sorunu

merhaba arkadaşlar
elimde bots pro karaoke amp vardı buna 2 hop bağladım fakat hısır hısır bır ses ve hafif bir vınlama var müzik dinlerken farkedilmiyor ama sadece amp açıkken rahatsız ediyor ne yapabilirim
teşekkürler
hayırlı akşamlar MK
Read more : bots amp sorunu | Gösterim : 2381 | Cevaplar : 12 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Bu ne yaman çelişki

Merhaba,
Aynı dükkandan 1 ay ara ile alınan aynı kapasite,marka ve voltajlı kondansatörler aşağıdadır.Ben bir anlam veremedim,yavru ile katip gibiler..

Resim
Read more : Bu ne yaman çelişki | Gösterim : 1194 | Cevaplar : 2 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

Kulaklık amp şase nasıl olmalı

Merhaba
şemada görülen kulaklık amp yapmaya denemeye karar verdim fakat yanda sinyal şasesi ile güç şasesini baglarken bir direnç ve ona paralel kondansatör kullanın demiş ama değer vermemiş nasıl bir değer lazım sizce arkadaşlar
Teşekkürler . . .
MK
Read more : Kulaklık amp şase nasıl olmalı | Gösterim : 1195 | Cevaplar : 0 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

PT2399 ile EKO KİT

MERHABA,

Temiz ses kalitesine sahiptir.
Kit üzerinde eko PT2399 entegresi kullanılarak sağlanmıştır.
Devre üzerinde bulunan 3 adet pottan birincisi master ses seviye ayarı, ikincisi saydırma, üçüncüsü ise yankı ayarıdır.
Echo kiti tam regüleli 12 volt ile çalışmakatadır.

HAZIR KİT FİYATI : 25 TL
DEMONTE KİT FİYATI : 20 TL

PT2399 EKO KİTİNE AİT AYRINTILI RESİMLER:

https://picasaweb.google.com/1160437054 ... CHODEVRESI
Read more : PT2399 ile EKO KİT | Gösterim : 1966 | Cevaplar : 0 | Forum : Satılık

RMS 300 WATT HOPARLÖR KORUMALI AMFİ KİTİ

Merhaba,

Ürün temiz bir ses kalitesine sahiptir.
Besleme voltajı simetrik 2x36 volttur.
Kart üzerinde bulunan röle ile haparlör geciktirmesi yapılarak amfiye ilk enerji verildiğinde hoparlörden çıkan tak tuk sesinin önüne geçilmiştir.
Tam güçte saatlerce denenmiştir.
Kite ait resimleri aşağıdaki linkten ayrıntılı olarak inceleyebilirsiniz.

HAZIR HALDE KİT FİYATI : 55 TL

DEMONTE ŞEKİLDE : 40 TL
NOT: Demonte üründe soğutucusundan vidasına varana kadar herşey fiyata dahildir.

https://picasaweb.google.com/1160437054 ... LIAMFIANFI ...
Read more : RMS 300 WATT HOPARLÖR KORUMALI AMFİ KİTİ | Gösterim : 2156 | Cevaplar : 0 | Forum : Satılık

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye