Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Adamlar Çalışıyor

...... ve bize düşen de sadece biraz araştırmak,
kovalamak.
Adamların yaptıklarına karşılık biraz araştırmak bile zor geliyor değerli bizlere.

Ekteki devre otomobil için üretilmiş bir SMPS controller.
Dikkat çekmek istiyorum ''Otomobil için üretilmiş'' ...

Değerli üye ve dostlara gönüllerince güzel bayramlar diliyorum...

Selam ve sevgilerimle...
Read more : Adamlar Çalışıyor | Gösterim : 1191 | Cevaplar : 6 | Forum : Güç Kaynakları

yolda bulduğum trafo :) yolda bulduğum trafo :)

Elimde 1 adet trafo var(bir binada tadilat vardı orada buldum), 6 cm yüksekliğinde 5 cm genişliğinde 3-4 cm de kalınlıkta yolda gelirken buldum ve amp. beslemekte kullanırım diye düşündüm..
Sorun şu ki üstünde girişler,çıkışlar, voltaj ve gücü belli değil ben bunu avometre ile 220 vac şebeke gerliminde denesem, giriş ve çıkışlarını bilmediğimden çıkışlarını giriş olarak bağlarsam bir problem oluşur mu ? yani ters bağlanan trafo voltajı yükseltir ve akım düşer avometreme zarar verir diye düşünüyorum, ...
Read more : yolda bulduğum trafo :) | Gösterim : 1148 | Cevaplar : 4 | Forum : Güç Kaynakları

Müzik Setine Kolon.

Yaklaşık 20 yıl evvel almış olduğum zamanın ilerisinde olduğunu düşündüğüm telefunken msc 5707 müzik setimi buldum bugün yalnız cihazın kolonları atılmış. Bu cihaza 8 ohm hoparlör yapmak istiyorum orjinalinde yanlış hatırlamıyorsam bas mid tiz vardı tiz piezo tweeter kullanılmıştı. Ama cihaz eski bir cihaz olduğundan çıkış gücü v.s. bilgilerine maalesef netten ya da herhangi bir yerden ulaşamadım. Ricam ustalardan konu hakkında destek ve bilgilerini esirgememeleridir. Bir el atalım ve bu cihazı ayağa kaldıralım. Çok teşekkürler.
Read more : Müzik Setine Kolon. | Gösterim : 1475 | Cevaplar : 5 | Forum : Hoparlörler

Kef CI 160 QS duvar tipi hoparlöre bookshelf kabin hazırlama

Merhaba ,

Elimde KEF'in duvar tipi CI 160qs modelli hoparlörleri bulunmakta.Detaylı inceleme icin URL --> http://www.kef.com/gb/custom/wall/ci160qs.
Bu hoparlörleri kullanarak kaidesini bozmadan bir bookshelf kabin yapıp hoparlörleri içerisine gömmek istiyorum(Stereo amfi ile muzik dinlemek amaçlı).Bilmiyorum nasıl olur ?

Bununla ilgili olarak aşagıdaki sorulara yanıt aramaktayım.

1- Kabini yaparken MDF'den mi yaptırmalayım
2- Kabinde Port kullanılmalı mı ?
3- Kabinin ölçülerini hesaplamak için bir tool var mı elimizde ? (Sitede pek çok hesaplama yöntemi var fakat duvar ...
Read more : Kef CI 160 QS duvar tipi hoparlöre bookshelf kabin hazırlama | Gösterim : 1310 | Cevaplar : 1 | Forum : Hoparlörler

Oto amfisi yapmak istiyorum

Her ne kadar bu konu forum icerisinde revacta olmasada bana yardımcı olabilecek birileri olur diye dusunuyorum.Yapmak istedigim oyle abartılı binlerce wattların telafuz edildigi aletlerden degil daha mutevazı soyle max.2x100W gibi bisiyler kafi diye dusunuyorum.Simdi diyeceksinizki ne ugrasıyorsun 12V da 50-100W arası verebilen entegreler mevcut al yap.Haklısınız fakat ben daha kulaga hitab eden hi-fi olmasada en azından ona yakın birseyler yapmak niyetindeyim.Bana tavsiye edebileceginiz,paylasabileceginiz devreleriniz varsa cok memnun olurum ayrıca konu hakkında tecrube ve fikirleriniz varsa ...
Read more : Oto amfisi yapmak istiyorum | Gösterim : 2994 | Cevaplar : 29 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Uzaktan kumanda kiti V2

Uzaktan kumanda kiti komple fiyatı 100 tl dir.

1 adet kumanda kartı
1 adet input selectör kartı
1 adet alps motorlu pot
1 adet adaptör 12vdc 500mA
1 adet kumanda

Amfinizde uzaktan kumanda yoksa, cihazınızın içerisine monte edeceğiniz bu devre ile kumandalı hale getirebilirsiniz.

Pasif preamfi yapmak içinde ideal bir devredir.

Sorular için mesaj atınız.

Mehmet

Resim
Read more : Uzaktan kumanda kiti V2 | Gösterim : 1786 | Cevaplar : 6 | Forum : Satılık

F5 diy amfi kartları

Nelson pass ın meşhur amfisi F5 pcb kartları, stereo için 2 adet kart, 10 tl dir.
Kendimize hoby amaçlı yaptığımız kartlardan 5-6 adet fazladan olanlar satılıktır.
Hoby olarak çok kolay yapabileceğiniz, 25 watt class A çalışan, gerçekten çok iyi sesveren bir amfidir.
Havyanız sıcak olsun.
Sorular için mesaj atın.

Mehmet
Read more : F5 diy amfi kartları | Gösterim : 2655 | Cevaplar : 7 | Forum : Satılık

CLASS A KULAKLIK+TON KONTROL ÇALIŞMAM

Maksat forumda biraz hareketlilik olsun class a kulaklık amplifikatörü çalışmama ilaveten birkaç gündür üzerinde çalıştığım ton kontrol ünitesini ekledim.sonuç gerçekten mükemmel..
Read more : CLASS A KULAKLIK+TON KONTROL ÇALIŞMAM | Gösterim : 2282 | Cevaplar : 11 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

TDA 2822 sorun TDA 2822 sorun

Sa arkadaşlar forumu uzun zamandır takip ediyordum, ustalarımın tecrübesine ihtiyaç duydumi bu gün kayıt oldum kayıt olduğum gibi ilk konumu açtım :D

TDA2822 entegre var elimde st marka, ne yaptıysam ne ettiysem pc speakerlarından sadece vızıltı alıyorum, devreyi 3 defadır kuruyorum(uzay montaj) hepsinde sadece vızıltı aldım, yaptığım devre şu;

Resim

Uploaded with ImageShack.us

birde anfileri nasıl köprü bağlıyoruz,

Şimdiden teşekkür ederim
Read more : TDA 2822 sorun | Gösterim : 2549 | Cevaplar : 10 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

pasif 3 kanal mikserde dc kaçak önleme

bir sitede bulduğum pasif 3 kanal mikserde dc kaçak akımlara koruma için girişlere 10 mikrofarad kondansatör eklenmesi tavsiye edilmiş? bir amatör olarak sorum bu kondansatör yönlümü yoksa bipolarmı? yönlüyse + - yönü nasıl olmalı yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Read more : pasif 3 kanal mikserde dc kaçak önleme | Gösterim : 1489 | Cevaplar : 4 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye