Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Nereden bulunur ?

Merhabalar;
Anfi'den başka maksatlar için düşük iç direnci olan lambalar arıyorum.
Acaba istanbulda nerden bulabilirim ? + fiyatları ne kadardır ? (Kazık yemek istemiyorum :) :)
İlginize teşekkür ederim
Read more : Nereden bulunur ? | Gösterim : 1955 | Cevaplar : 10 | Forum : Lambalı Güç Yükselteçleri

Gümrük

Selamlar;

Yeni yürürlüğe giren gümrük kanununa göre ilginçlikler mevcut.
Ağdalı ve saçma kanun cümlelerinden anladığım, kozmetik ürünlerinin her türlü gümrükte kaldığı.
Bundan sonra gift yada faturayı az gösterme gibi işlemlerin dikkakte alınmayacağı. Bu ne demek? Banka kartından çekilen paraların kontrol edileceği yönünde düzenlemeler var. Böylece gerçekte nekadar para ödenmiş anlaşılacak. Bunların her türlü vergilendirmesi yapılacak.
Şimdi farnell vs TR dağıtıcısı tarafından sıkıntı olmaz ama, ebay , banzaieffects gibi sitelerden bir tek ekmek almıyorum.
Hadi tamam ...
Read more : Gümrük | Gösterim : 1132 | Cevaplar : 9 | Forum : Serbest Kürsü

LM 3886 YARDIM

Merhabalar.Birçok değrerli üye arkadaşımızın yapmış olduğu lm 3886 projesi hakkında yardımlarınızı bekliyorum.Devre elemanlarının değerini okuyamıyorum yardımcı olursanız sevinirim.birde pcb çizimi elinde olan varsa paylaşabilir mi.iyi günler.
Read more : LM 3886 YARDIM | Gösterim : 1236 | Cevaplar : 2 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

lm4702 entegre & 12ax7, 6L6 lambalar için soket aranıyor

arkadaşlar lm 4702 biraz acil şuan için 2 adet almayı düşünüyorum eğer national firmasından toplu alım yapmayı düşünüyorsanız fiyatta uygun olursa ben adeti yükseltebilirim.

ayrıca 12ax7 ve 6L6 lambalar için plakete lehimlenebilir soketler aramaktayım. normal kablo lehimlenerek kullanılan soketlerde 12ax7 yi proteusta yerleştirmek mümkün değil. 6L6 nın soketi olmasada olabilir ama 12ax7 için plakete montaj soket şart. 12ax7 soket 5 adet, 6L6 soket 4 adet alınacaktır. kullanılmıştan ziyade 0 km olması tercihimizdir...

elinde olupta satmayı ...
Read more : lm4702 entegre & 12ax7, 6L6 lambalar için soket aranıyor | Gösterim : 1202 | Cevaplar : 0 | Forum : Alınık

Alınık 2SC2525/2SA1075 çıkış transistörleri

Elimdeki 2SC2525/2SA1075 transistörlere eş arıyorum. Eski enfilerden çıkma falan varsa alabilirim.
Read more : Alınık 2SC2525/2SA1075 çıkış transistörleri | Gösterim : 1893 | Cevaplar : 1 | Forum : Alınık

Tube gece lambası :D:D Tube gece lambası :D:D

ResimResim

işe yaramayan sağlam flamanlı lambalarla yapılabilecek çok hoş bir çalışma :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Read more : Tube gece lambası :D:D | Gösterim : 844 | Cevaplar : 1 | Forum : Serbest Kürsü

Tube Tone Control + Pre ??

Arkadaşlar merhaba (zaten lambalıda 2-3 kişiyiz :mrgreen: )

pre katı şeması arıyorum arkadaşlar içinde ton kontrol katıda olursa fena olmaz, var mıdır böyle önerebileceğiniz şemalar?

teşekkrüler...
Read more : Tube Tone Control + Pre ?? | Gösterim : 3383 | Cevaplar : 16 | Forum : Lambalı Güç Yükselteçleri

Bir Lambalı Amfide Trafoların Yerleşimi ??? Bir Lambalı Amfide Trafoların Yerleşimi ???

Hepinize selamlar arkadaşlar, ilk lambalı projemde tüm malzemeleri edindim, şimdi sıra kasa tasarımına geldi.
Bu aşamada beni en çok zorlayan çıkış trafolarının güç trafosu ve şok bobinine göre konumlandırılması.

bu konuda bilgi sahibi arkadaşlardan beni aydınlatmalarını rica ediyorum , mesela aşağıdaki yerleşimlerden hangileri sakıncalıdır alternatifler nelerdir, ve şok bobininin manyetik etkisi nasıldır?

şekil 1:
Resim
şekil 2:
Resim
şekil 3:
Resim
şekil 4:
Resim
şekil 5:
Resim

üstadlardan öneri rica ediyorum ...
Read more : Bir Lambalı Amfide Trafoların Yerleşimi ??? | Gösterim : 2237 | Cevaplar : 10 | Forum : Lambalı Güç Yükselteçleri

FİSHER CA-30 amfi

Merhaba bu anfiyi kullanan yada bilgisi olan varmı?

2. el buldum biyerde 75 tl ...

Resim
Read more : FİSHER CA-30 amfi | Gösterim : 3587 | Cevaplar : 5 | Forum : Amplifikatörler

EL84 VS 6V6GT ??? EL84 VS 6V6GT ???

Selamlar analog meraklıları :) ,

Bir lambalı proje arefesindeyim, nerdeyse tüm malzemeleri tedarik ettim, elimdede dynaco A410 çıkış trafosuna göre hesaplanmış pushpull şeması var, isteğe göre hem 6v6 hemde el84 kullanılabiliyor.

şema:Resim

şimdi asıl soru el84 mü yoksa 6v6 gt mi kullanmalıyım ? ( benim için ilk öncelik çıkış gücü )

bu anlamda öneri ve tavsiyelerinizi beklemekteyim , hepinize şimdiden teşekkürler... ...
Read more : EL84 VS 6V6GT ??? | Gösterim : 2208 | Cevaplar : 8 | Forum : Lambalı Güç Yükselteçleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye