Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Bir mikser yapmak istiyorum

Sadece işi mix olmayan bi mikser. Her girişin ton kontrolü, çıkışın ton kontrolü, hatta eko ve geciktirme.
Mikrofon, enstrüman ve ses kaynağı cd çalar bilgisayar vs bağlanabilicek. 5-6 kanal yeterli ve stereo çıkış olacak.

Bir kaç soru-sorun var. Öncelikle gain ve volüm arasındaki farkı soriyim. Anlam olarak biliyorum fakat bi opamplı devrede volüm nasıl, kazanç nasıl kontrol edilir? Devre araştırıyorum, hatta hazır pcbsiyle komple bişiyler buluruum diye bakıyorum ...
Read more : Bir mikser yapmak istiyorum | Gösterim : 1571 | Cevaplar : 4 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

STK-4241v

s.a beyler bnm stk 4241v devresini yaptım fakat malzeme listesinde 1k 0.5w direnç yazıyo sadece 1 tane buldum 1 tane daha lazım oraya sadece 1k baglasam bişi olurmu ? şimdiden teşekürler :( :(
Read more : STK-4241v | Gösterim : 1354 | Cevaplar : 5 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Trafoma dogrultma devresi yapamıyorum Trafoma dogrultma devresi yapamıyorum

arkadaşlar öncelikle merhaba bnm stk 4241v amfim var yeni yaptım bnm eski piooner amfim vardı ev amfi ondan çıkardım
4 6 kg agırlıgında stk 4241v 30-50 w arası çalışıyormuş bn trafomu ölçtüm bna iki deger lazımdı
AC 60w +AC 12 w girişlerini buldum bnım sorum amfiyi beslemek için 30 40 w DC yapmam lazım birde DC 12 w yapmam gerek nasıl bir dogrulma devresi gerek pcb olmadıgı için uzay olarak yapacagım ...
Read more : Trafoma dogrultma devresi yapamıyorum | Gösterim : 2097 | Cevaplar : 17 | Forum : Güç Kaynakları

Orjinal 2sk170-2sj74

Orjinal 2sk170 ve 2sj74 alabileceğimiz güvenilir bir satıcı önerebilirmisiniz.Toplu bir alım yapmayı düşünürmüsünüz?
Read more : Orjinal 2sk170-2sj74 | Gösterim : 1616 | Cevaplar : 7 | Forum : Toplu Alım ve PCB

OB tasarım (open baffle) nedir?

Yabancı sitelerde rastladığım bu OB olayını pek anlayamadım nedir acaba bu olayın mantığı?
Read more : OB tasarım (open baffle) nedir? | Gösterim : 1885 | Cevaplar : 6 | Forum : Hoparlörler

DC servo nedir?

http://gc.digitw.com/new_page_29.htm

Bu arkadaşın sayfada dc servo olarak bahsettiği şey nedir?
Read more : DC servo nedir? | Gösterim : 1180 | Cevaplar : 4 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Çok fazla gürültü var

http://sound.westhost.com/project27.htm arkadaşlar burdaki pre anfiyi yaptım ama çok fazla gürültü var pre anfide sorun beslemeden alıyor olabilir mi nasıl keseceğiz
Read more : Çok fazla gürültü var | Gösterim : 1199 | Cevaplar : 5 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

IXYS köprü diyot

Arkadaşlar kaliteli 2 tane 25 Amper yada 35 Amper köprü diyota ihtiyacım nerden temin edebileceğim hakkında bir fikri olan varmıydı acaba? IXYS bulabilirsem çok iyi olur.
Read more : IXYS köprü diyot | Gösterim : 1189 | Cevaplar : 5 | Forum : Güç Kaynakları

son projem akülü hoparlör (videolu)

dremel kullanarak yaptığım akülü hoparlörüm http://youtu.be/SCuxaFwXxqw
Read more : son projem akülü hoparlör (videolu) | Gösterim : 2019 | Cevaplar : 10 | Forum : Hoparlörler

Nostalji

Biraz önce bir düşündüm de,
tarih olmuş zamandan geldiğimiz nokta arasında kısa bir gezinti
yapmak geldi içimden.

Ekte gördüğünüz devre, pilli bir çanta radyonun nispi olarak gelişmiş bir çıkış amplifikatörü.
Bir çok genç arkadaş bu gün geldiğimiz noktada transistörlerin atalarını bilmez.

Çevrenizde bilen birileri yok, bilgisayar ekranları hayal bile değilken,
bir kağıt parçası bilgiye ulaşmak için işyeri sahibi olup,
ciddi elektronik malzeme alımınız olmalıydı.

Biz acemi amatörler şemada gördüğünüz devreden 2W almak için yırtınırdık,
bilemezdikki ...
Read more : Nostalji | Gösterim : 1136 | Cevaplar : 9 | Forum : Serbest Kürsü

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye