Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Yeni Altınkaya kutuları.

Altınkaya yeni kutular çıkarmış. Modüler Metal Kutuları fena değil ama ayrıntılı fotoğraf yok.
Read more : Yeni Altınkaya kutuları. | Gösterim : 2319 | Cevaplar : 3 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

tl0xx serisi opampların yerine kaliteli olanlar neler ?

Merhaba,

tl072, tl082, tl074, tl084 opampların yerine piyasada bulunabilen bacak bağlantıları uyan daha iyi yeni opampları bilen varmıdır ? yıllardır bu opamplar üretiliyor eminim fiyatı uygun benzer opamlar vardır

bu dörtlü için datasheet karşılaştırması, piyasa araştırması çok uzun sürecek diyaudiotr müdavimleri bu konularda tecrübe sahibi bilgileri daha fazla yardımcı olabilirseniz sevinirim

iyi çalışmalar

Cowon S9 + Grado SR225i

Herkese selam;

Bir süre önce aldığım Cowon S9 flac playerımı AKG K340 kulaklıklar ile deniyordum fakat elde ettiğim ses samsung telefonum ve kulaklıgından öteye gidememişti.
Benim için büyük bir hayal kırıklığı olmustu. Ancak Grado kulaklığı aldıktan sonra düşüncelerim 180 derece döndü. Acaba diyip Cowon'dan şüphe ederken, yanlış düşünceler içinde oldugumu keşfettim. Duymadığım detayları duymaya başladım ama hala kulaklığın tam performans gösterdiğini düşünmüyorum. Zira class a bir masa amplisi ile çok daha iyi verim alınacaktır ama ...
Read more : Cowon S9 + Grado SR225i | Gösterim : 1606 | Cevaplar : 0 | Forum : Head-Fi

Bir kaynağın ve ya amplifikatörün frekans cevabını ölçmek Bir kaynağın ve ya amplifikatörün frekans cevabını ölçmek

Aşağıda sonuçları olan bir ölçüm yaptım multimetre ile sizce bu ölçüm benim onboard ses kartımın frekans cevabını doğru gösterebilir mi?

Sesler bu siteden.
8Khz => 514 mV AC
10khz => 500mV AC
12khz => 512mV AC
14Khz => 516mV AC
15Khz => 506mV AC
16Khz => 488mV AC
17Khz => 458mV AC
18Khz => 404mV AC
19Khz => 316mV AC
20Khz => 208mV AC
21Khz => 116mV AC
22Khz => 63mV AC
Read more : Bir kaynağın ve ya amplifikatörün frekans cevabını ölçmek | Gösterim : 1137 | Cevaplar : 9 | Forum : Serbest Kürsü

LME49740 preamp

Merhaba,
Malzeme değerlendirme ve özellikle eski kayıtlardakı müzikleri düşük volümde dinler iken daha dolgun bir ses almak için esp nin bir dizaynını lme49740 a uyarladım.Teknik özelliklerine bakıldığında 4562 ile aynı fakat quad yapıda olduğu görünüyor.
R3 ve R12 ye nasıl birkombinasyon ile alt frekansları yaklaşık +2 ya da +3db yükseltebiliriz?

Sizce hi-fi şartlarına uygunmudur?
(yapmadan bilemeyiz de diyebilirsiniz ;) )

Resim

Resim
Read more : LME49740 preamp | Gösterim : 1828 | Cevaplar : 4 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

Bir SE EL84 amplifier

Bu devre çok hoşuma gittiği için paylaşmak istedim.
3W olarak hazırlanmış bu devre küçük bir kaç müdahele ile 6W a rahatlıkla çıkarılabilir.
Asıl olan devrenin direct coupled olarak oldukça iyi hesaplanmış olması gerekliliği.

http://www.r-type.org/static/3-3.htm
Read more : Bir SE EL84 amplifier | Gösterim : 1076 | Cevaplar : 3 | Forum : Lambalı Güç Yükselteçleri

Gitar anfisi hoparlör seçimi

arkadaşlar bi 20 watt gitar anfisi yapıyoruz esp nin tasarımlarından faydalanarak fakat full range hoparlöri bulmak çok zor.Bunun yerine ne yapabiliriz ucuz ve kaliteli bir çözüm olarak tavsiyeleriniz nedir
Read more : Gitar anfisi hoparlör seçimi | Gösterim : 2216 | Cevaplar : 7 | Forum : Hoparlörler

Güç kaynağındaki diyotlar 2 saniyede tutuşuyor.

Merhaba;
Enstruman efekt pedallarını beslemek için aşağıdaki linkteki devreyi yaptım. 1N4002 diyot yerine elimde hazırda olan 1N4001 kullandım.
Çıkışta istediğim gerilimi(9V) görüyorum. Çıkış boştayken bile 2 saniye içinde diyotlar soba oluyor. Devreyi kontrol ettim bir sıkıntı görünmüyor.1N4001 ile 1N4002 arasındaki tek fark çalışma gerilimleri değil mi? 4001'in 35V a kadar çalıştığını biliyorum. Trafom 2*12V. Acaba problem sadece diyotlardan mı kaynaklanıyor?

http://www.tonepad.com/getFile.asp?id=111
Read more : Güç kaynağındaki diyotlar 2 saniyede tutuşuyor. | Gösterim : 1100 | Cevaplar : 2 | Forum : Güç Kaynakları

12V 50W PWR Sply

Arkadaşlar bu defa bir Power Supply paylaşmak istedim.
Piyasada üç beş liraya satılan elektronik halojen ampul trafosu
50W kadar oldukça iyi bir çözüm.
Minicik devresi ile bir çok regüleli devre kadar
kaliteli.

Devre holojen ampul için AC/AC olarak tasarlandığı için
çıkışına bir köprü diod ve kondansatör ekleyerek
kullanmak 50Hz trafolarla yapılan doğrultmada
oluşacak yüke göre çökme kaçınılmaz olur.

Ekte 2 devre var, biri orijinal,
diğeri 22u 350V (bu kondansatör 47u min.350V olursa daha iyi olur) ...
Read more : 12V 50W PWR Sply | Gösterim : 1318 | Cevaplar : 2 | Forum : Güç Kaynakları

Desibel SPL ölçme (Yardım)

İyi günler ustalar. kücük bir sorum olacakdı ses şiddeti ölçmek için desibel metre kullanılıyor fakat 500 watt RMS 4 ohm bir subwooferin cıkarttıgı gürültü kaç desibele eş değerdir ?
Read more : Desibel SPL ölçme (Yardım) | Gösterim : 1545 | Cevaplar : 1 | Forum : Otomobil Ses Sistemleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye