Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Ekingenler

Sevgili arkadaşlarım,abilerim ve hobidaşlarım. Gökhan hocanın yaptığı hoparlörlerinde kullandığı 20 Cm Philips bass hoparlörlerinden 2 adet temin etmek istiyorum. Kaynağı da Ekingenler olduğu için, uğrayabilmesi muhtemel birinden yardım rica ediyorum. Acaba yakın zamanda uğrayacak biri var mı Ekingenler'e ?

Resimler de şunlar ( Gökhan hocadan alıntıdır )

dosyalar/resim/3033

dosyalar/resim/3032
Read more : Ekingenler | Gösterim : 1323 | Cevaplar : 8 | Forum : Serbest Kürsü

filtre devresi sorunu

ustalarım kolay gelsin böylebi formun yapılması çok güzel öncelikle yöneticiyi tebrik ederim..bende 4 adet tapco 6925 var bunları t0nylee dj 801 ile sürüyorum ilk kullanımımda taş dirençler dağıldı bunları değiştik bi süre sonra kondastörler gitti hoparlör ve tizlerde bi sıkıntı yok üzerindeki tiizi değişmiştik ilk aldığımız zaman rcf n 350 var perşembe günü proğramım var.en son kondastörün gittiğini farketmeden önce ses yüklenince tiz gidiyo kısınca tekrar geliyordu ne yapabilirm şimdiden teşekkürler
Read more : filtre devresi sorunu | Gösterim : 1377 | Cevaplar : 0 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

satılık pic16c57-xt/p

Arkadaşlar elimdeki yaklaşık 7-8 tane pic 16c57-xt/p entegrelerini satmayı düşünüyorum
tane fityatı 2.5 tl
Resim
Read more : satılık pic16c57-xt/p | Gösterim : 1514 | Cevaplar : 0 | Forum : Satılık

satılık giriş jackı

Merhaba arkadaşlar elimde olan amohenol rca giriş jacklarını satıyorum,
ellimde 2 çift mevcut,çifti 15tl

Resim

ilgilenenler özel mesaj yada mail atabilir
Read more : satılık giriş jackı | Gösterim : 924 | Cevaplar : 1 | Forum : Satılık

ön yükselteç

arkadaşlar projeler kısmında bulunan düşük harmonik dıstorsiyonlu ön yükseltecin tek taraflı pcb ye yapılan versiyonunun dökümanları elinde olup ekleyebilecek olan varmı acaba bunu denemek istiyorum övgüleri çok olumlu ama maalesef çivt taraflı pcb benim için çok zor şimdiden teşekkür ederim.
Read more : ön yükselteç | Gösterim : 1564 | Cevaplar : 5 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

Daha baştan yaktım Tda 7294

Slm ustalarim :) sonunda benden beklediğiniz performansı gerçekleştirdim ikili halde karta monte etiğim 4 adet 7294 lü amfileri boşta iken demedim tek tek çalışıyorlardı beslemeleri aynı trafo ayrı diyot filtre olarak yaptım :) boşta iken iyi sonuçlar verdiler yani belirlenmiş frekans aralığında pek sorun çıkartmayacaklarını sanıyordum en azından :) elindeki dsp ...
Read more : Daha baştan yaktım Tda 7294 | Gösterim : 2414 | Cevaplar : 10 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Fan sesi engelleme

Selam...
Snapshot_20110416.jpg

Resimdeki psu kutusuna tda1554q+lm1036 koydum ve psu devresiyle +12V la besledim. 1554ü de soğutur, iyi olur diyerekten fanı sökmedim, 1554ün aluminyum soğutucusunu küçülttüm. Fakat şöyle bi sorun var, hoparlörlerden fanın sesini dinlemekteyim. Çözüm önerisi olan var mı?
Read more : Fan sesi engelleme | Gösterim : 2310 | Cevaplar : 11 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Hongkong

Tüm diy audio camiasına hongkonk dan selamlar
Read more : Hongkong | Gösterim : 1693 | Cevaplar : 17 | Forum : Serbest Kürsü

Herşey tamam. sistemi kuruyorumm :)

Merhaba Sayın büyükler. 1 yıldır biriktirdiğim malzemeler+ sizden aldıgım deneyımler ve testlerim.. yarın son bulucak ins.

Elimde
kaliteli olarak biriktirdiklerim :
2 adet 20 cm bose subwoofer. 150 RMS 8 ohm
2 adet sony 16 cm mid ( müzik setinden sökülme ) 60 RMS 6 ohm
4 adet bose surround hoparlör
2 adet bose center hoparlör
4 adet kristal tiz denılıyormus. bunlarda philips kabinlerinden sökülme
4 takım wirreles sound kablo derdi bırakmamak için
ve tabiki ...
Read more : Herşey tamam. sistemi kuruyorumm :) | Gösterim : 961 | Cevaplar : 4 | Forum : Hoparlörler

Free Air.. ustalara soru :)

MErhaba sayın büyüklerim. aklıma sabah sabah bir soru takılı kaldı. Bildiğiniz gibi bazı Subwooferlerin genellikle oto subwooferleri.. mıknatızların ortasında bir hava deliği var Free air denıyormus. ne oldugunu diğerinden farkı ve kabin ölcüsünde vsvs sıkıntı yasatırmı. bilgileriniz için şimdiden tesekkürler.
Read more : Free Air.. ustalara soru :) | Gösterim : 3107 | Cevaplar : 2 | Forum : Otomobil Ses Sistemleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye