Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

BOTS kabinler hakkında

sitenize yeni üye oldum ve bir çok yeni bilgiye ulaştım. ben müzik ve filmler ile oldukca ilgiliyim dolayısıyla ses sistemeleri ilede.

elimde bots un 5 hop u var 6 yıldır kullanıyorum özellikle frontlarına aşığım dizayn açısından yeni bir piooner avr aldım eski bots amfimi rafa kaldırdım. sizlerden ricam bu kabinler hakkında ve bots markasınla ilgili bana biraz bilgi vermenizdir.

istesem ünlü markaların hop setindende alabilirim ama alıpta arada bir fark görmemekten korkuyorum ve elimdeki bots ...
Read more : BOTS kabinler hakkında | Gösterim : 4985 | Cevaplar : 10 | Forum : Hoparlörler

JBL GT4 12 thiele small parametreleri.....

Merhaba Sayın büyüklerim. JBL GT4 12 thiele small parametreleri elinde olan varmı. şimdiden tskrler..
Read more : JBL GT4 12 thiele small parametreleri..... | Gösterim : 1458 | Cevaplar : 4 | Forum : Otomobil Ses Sistemleri

hi-fi hoperlörde kullanılan filitre

merhabalar evimde kullandığım hi-fi müzik sistemindeki hoperlörde (3 yollu) tiz sesler çok zayıf çıkmakta ben hoperlör içini açtım içinde kabine giriş yerinde 1 adet kondansatör gibi bir parçaya bağlı başka birşey göremedim yani içinde filitre yok .internette fisher marka bir hoperlöre ait filitre satılıyor bunu alıp hoperlöre monte ettirsem sonuç alınabilirmi.bana bu konuda yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı.
Read more : hi-fi hoperlörde kullanılan filitre | Gösterim : 899 | Cevaplar : 1 | Forum : Hoparlörler

Taşınabilir Kulaklık Amplifikatörü

Uzun süren maddi kriz döneminden sonra, bir süredir almayı planladığım Stagg SHP-4500'i (http://www.staggmusic.com/products/prod ... oneid=2714) yarın almış olacağım.Linkte özelliklerini incelediğinizde, farkedeceğiniz gibi bu arkadaş 60 Ohm empedansa sahip.Bu nedenle bu canavarı sürebilecek güzel taşınabilir bir kulaklık amfisine ihtiyacım var.Cagdasbay arkadaşımızın yaptığı vivident kulaklık amfisini (Bu arada çalışmasını takdir ediyorum, ellerine sağlık) seçenekler arasına alıp diğer arkadaşlardan ve üstadlardan gelecek fikirleri de değerlendirmeyi düşünüyorum.Tercihen 9 voltla çalışacak, ebat ...
Read more : Taşınabilir Kulaklık Amplifikatörü | Gösterim : 5319 | Cevaplar : 16 | Forum : Head-Fi

Multimetre önerileriniz. ( Aldım )

Merhaba,
Multimetre almak istiyorum tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Aklımda UNI-T UT61E var. Tru RMS. Fiyatı 60-65$ arası.

Resim
Read more : Multimetre önerileriniz. ( Aldım ) | Gösterim : 2064 | Cevaplar : 16 | Forum : Serbest Kürsü

Mikrofon elle temas edince haşır huşur ses çıkması

Merhabalar

Preanfi devresi ile mikrofonu bir ses sistemine bagladım. Ses şu anda güzel çıkıyor ve mikrofon anlamadığım bir sekilde cok hassas. Eline alınca haşur huşur ses çıkartıyor. Bunu engelleyecek bisey var mı? Condenser mikrofon kullanıyorum. Dinamik mikrofon denesem bu sorun cozulur mu? Camilerde hic tıkırtı hışırtı olmuyor.

pasif 3 yollu filtre

http://www.dailymotion.com/video/xep9dv ... frecu_tech arkadaşlar linkte verilen videodaki 3 yollu filtreyi kalemle çizip eldeki malzemelerle uyguladım tam olarak verilen degerlere uyamasamda mesela elektrolitik 8.2 yerine deneyerek 2.2 mf taktım tel çaplarda bulabildiğim den yakın olçüler eger bire bir yapılırsa çok iyi bir eleman olacaktır bana bu haliyle bile başarılı geldi denemek isteyenlere yada ihtiyacı olana tavsiye ederim çok basit bir devre kolay gelsin.
Read more : pasif 3 yollu filtre | Gösterim : 2374 | Cevaplar : 0 | Forum : Hoparlörler

NATIONAL VE TI birleşiyor

Sample işi sakaata gelicek galiba :)

Şöyle bir mail geldi:

Dear valued customer,

I am excited to let you know that TI has signed a definitive agreement to purchase National Semiconductor, uniting two industry leaders that have a common commitment to solving your analog needs. I want to reinforce TI's commitment to you, our customer, as we merge our two companies.

This acquisition will allow us to ...
Read more : NATIONAL VE TI birleşiyor | Gösterim : 1062 | Cevaplar : 6 | Forum : Serbest Kürsü

STEREO ANFİ İLE TAKASLI SATILIK MÜZİK SETİ..

Aşağıdaki linkte satılığa çıkardığım Goldstar Marka Kore üretimi müzik setimi; stereo troid trafolu 2x100 watt veya daha güçlü el yapımı veya farklı bir marka anfi ile takas etmek istiyorum. Satış fiyatı izmir içi elden 120 Tl. Kumandası kablosu herşeyi var. Linkte videosu resimleri detaylı özellikleri yazıyor. Videoyu mutlaka izleyin derim. Tekliflerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveri ... 7780/detay?
Read more : STEREO ANFİ İLE TAKASLI SATILIK MÜZİK SETİ.. | Gösterim : 1449 | Cevaplar : 0 | Forum : Satılık

PCB lehim sonrası temizleme

İyiakşamlar arkadaşlar, merak ettim kurduğunuz devrelerde lehim yapıp devreyi kurduktan sonra kalan PCB'deki pasta atıklarını neyle temizliyorsunuz? Ben selülozik tiner ve bir fırça kullanıyorum yüksek miktarda, işe yarıyor gibi ancak bir zararı var mı bilmiyorum.
Read more : PCB lehim sonrası temizleme | Gösterim : 5057 | Cevaplar : 5 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye