Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Bias Ayarlama

Resim

İyigünler arkadaşlar, ben bu anfiyi daha önce yaptım mükemmel şekilde çalışıyor. 4 ohm'da yaklaşık 150W'lık bir çıkışı var. Merak ettiğim için bu anfiyi Class A olarak çalıştırmak istiyorum dolayısıyla bias'ı arttırmam gerek. Bu şemada bias'ı arttırmak için ne gibi değişiklikler yapmam gerekiyor ??
Read more : Bias Ayarlama | Gösterim : 4408 | Cevaplar : 24 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

uPC1298V 2X80W Amplifier

Arkadaşlar yeni proje olarak bunu gerçekleştirmeye karar verdim. Burada konu açayım ki itici güç olsun dedim:) LM 391de gördüğüm eksiklikler bu devrede yok . Bias transistörü en azından dışarıda... Bakalım daha iyi bir sonuç alabilecekmiyim. LM391'i de bitirebilirdim çok az işi kaldı.. ama şu an canım onu yapmak istemiyor. Proje aşağıda... fikirleriniz benim için yol gösterici olacaktır.

upc1298vema.jpg

Resim düzeltmesi yaptım:)
Şema Sony TA-F211 service manualinden alıntıdır.
Read more : uPC1298V 2X80W Amplifier | Gösterim : 1168 | Cevaplar : 2 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Parazit kesici...

MErhaba arkadaslar sayın büyükler otoma bagladıgım anfiden motor sesi gelıyor. parazit kesici aldım fakat nasıl baglanır kısaca ozetlerseniz sevinirim.
Read more : Parazit kesici... | Gösterim : 1552 | Cevaplar : 1 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

Japonyadan 2SJ200/2SK1529 mosfetler ile amfi devreleri

THD bilgilerine göre oldukca kaliteli amfi şemaları bulunuyor çoğu basit bir yapıya sahip bu şemalar üzerinden değişik bir şeyler yapabilirim yada bazı bölümlerini kullanabilirim :) sizlerinde işine yarayabilir diye düşündüm ;)

Kaynak: http://www.ne.jp/asahi/evo/amp/J200K1529/report.htm

bir kaç örnek;

Resim

Resim

Resim

Lambalı gitar anfim:)

Arkadaşlar Almanya'dan gelirken getirdiğim lambalı gitar amfimin devreleri:) Bilmiyorum doğru forumamı koydum sonuçta hi-fi'yle tamamen ters düşen şeyler hi-fi'de en az distorsiyon için uğraşırsınız bizde gitar maksimum distorsiyon için uğraşırız :)

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Read more : Lambalı gitar anfim:) | Gösterim : 1608 | Cevaplar : 1 | Forum : Lambalı Güç Yükselteçleri

STK4241V Hakkıda STK4241V Hakkıda

Sorularım
1)Arkadaşlar bu STK4241V entegresinin çıkışı tam güçte kaç amper akım çekiyor?
2)STK4241V İçin doğrltma devresi yapıyorum.Hazır köprü diyot alacağım.Fakat Kaç amperlik almam gerekir?
3)Eklediğim resimde +54voldu gerilim bölücü dirençlerle bölüm 27Volt elde etmek istiyorum.Ve bunu LM2576-5 VE LM2576-15 sabit 5 ve 12 volt veren devlerin girişine veereceğim.Pic röle vs.var onların beslemesinde kullanacağım.Bu mantık olur mu?Trafo olarak 40-0-40ac kullanacağım gücü 450watt.
Read more : STK4241V Hakkıda | Gösterim : 916 | Cevaplar : 1 | Forum : Güç Kaynakları

yine yeniden RAS32

Değerli ustalarım benim amacım kendime kaliteli ve detaylı ses veren bi amfi yapmak.daha önce tda 7294.stk4241.stk4048.100 watt darlingon cıkışlı amfi.transistör çıkışlı 125 waatt hi-fi amfi yaptım sesleri fena değildi ama hiçbiri bana göre yeterli değildi.sonra kendime dedimki bu amfi yapma işi yaş oğlum bunlara verecen paraya git stero amfi al.sonunda gidip kendime marantz pm 45 aldım ama almaz olaydım :x onun seside beni tatmin etmedi değiştirdiğim diğer ...
Read more : yine yeniden RAS32 | Gösterim : 3786 | Cevaplar : 34 | Forum : Projeleriniz

Nicola ras serisi ? Nicola ras serisi ?

Slm sevgili üstatlarım çoğunuz bu paylaşımcı abimizin bir kaç amfi devresini tamamladınız acaba hangisi size daha uygun daha sorunsuz geldi evet hepsi aynı elden çıkma ama acaba yapımında size en çok kolaylık sağlayan bitiminde en çok haz veren bittikten sonra cebinizi en az boşaltan hangisi oldu içlerinde bir değerlendirme yapacak olursak elimiz de 2x47v 1.2 kw lik trafo nuz olsa acaba hangisini tekrar yapardınız
Read more : Nicola ras serisi ? | Gösterim : 5343 | Cevaplar : 64 | Forum : Serbest Kürsü

Merhabalar

Merhaba Arkadaşlar,

Bugün üye oldum. Istanbulda oturuyorum. Herzaman elektronikle iç içe yaşadım. Profesyonelcede bir dönem uğraştım. Ama artık sadece hobiy diyebilirim. Malum gözler eskisi gibi görmüyor. :lol:
Tekrar selamlar.....
Read more : Merhabalar | Gösterim : 894 | Cevaplar : 5 | Forum : Kendinizi Tanıtın

Kaliteli opamp tavsiyesi

Merhaba Arkadaşlar,

Siteye yeni üye oldum.Böyle nezih bilgi paylaşım platformunun oluşu memnuniyet verici.Öncelikle kutlarım.

Sizlerden fikir almak istediğim konu kısaca şu. Müzik dinlerken aktif monitör kullanıyorum.

Crosover ve balance giriş devresindeki smd yapıdaki opampları daha kaliteli bir şeylerle değiştirmeyi düşünüyorum.

İlk sinyal girişinde 1 adet tl 072c kullanılmış.

EQ devresinde ise 5 adet jrc 2068 var. Bunların yerine ne önerirsiniz.? :)

Yardım ve fikirleriniz için teşekkürler.
Read more : Kaliteli opamp tavsiyesi | Gösterim : 1932 | Cevaplar : 3 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye