1.ISI SORUNU.
2. SES KALİTESİ VE DETAYI
3.KOLONLARDA 2 ADET BAS SÜRÜCÜSÜ VAR .AMFİNİN GÜCÜ YETERMİ.(ÖZELLİKLEDE BASLARDA )
YANİ YAPTIĞIMIZ EMEĞE DEĞERMİ PİYASADAKİ HANGİ AMFİLERLE KIYASLANIR .(bunu çooook merak ediyorum

e_cag yazdı:RAS32 içimde sevdadır. Kartları beslemesi hazır ama epeydir ara verdiğimden henüz toplayamıyorum. Maliyetli olacaktır ki besleme için Hoparlör bir alım organize etmiş, soğtucular konusunda da ulaştığı fiyatları paylaşmış ve isteyenlere yarsımcı olmaya çalışmıştı. Çalışan örneği Ersoy'da mevcut ve gerçekten eğitimli kulağı ile masraf ve zahmetine girmeye değer bulmuşsa bana göre yeterli referans. Forumda araştırma yapmışsınızdır muhakkak, arkadaşlar da gerekli görecekleri hususları eklerler. Evet, forum sakin biraz maalesef. Bir taraftan kötü bu ama şöyle de değerlendirmek lazım, sükunet çoğumuzun odyo kendinyapı ile hayat boyu uğraşacağı hissiytı ile işleri ağırdan almamızdan kaynaklanıyor. Paylaşımlarınızı bekleriz. Foruma hoşgeldiniz.
hoparlör yazdı:RAS32 ile ilgili son durum:
Ses muhteşemdir.
Devre parçaları kolaylıkla bulunabilir, baskılı devre kolay yapılabilir.
Az yer kaplar.
Ancaaak,
Soğutma işi için düzgün alüminyum soğutucular gerektirir, ebatlar da büyüktür.
Besleme için iyi bir trafo ve besleme kondansatörleri gerektirir.
Kablolama kalınca yapılmalı ve kısa tutulmalıdır.
Devre maliyeti soğutucu ve besleme maliyetinin yanında devede kulaktır.
Şahsen ben soğutucular için büyük alüminyum profilleri işlemek için eve freze alıp, şimdi de o profilleri gönyelemek için soğuk çekme çelikten freze mengenesi yapmaktayım. İş nereye geldi??
Bitince RAS32 soğutcularına bağlanacak, trafo ve kondansatörler dahil herşey hazır.
Isı dağıtımını kolaylaştırmak için daha fazla güç transistörü kullanan, daha yüksek voltaj beslemeli bir versiyonun baskılı devresi son halini almak üzere. İkinci bir versiyon da gelecek.
Yani çok iyi soğutmalı bir kutu tasarlayıp yapmadan bu işe girişmek pek mantıklı değil. Fan gibi çözümler bu işe pek uygun değil bence.
Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir