Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

yeni ev yapımı makina yardımıyla

tamamı özel olarak yapılmıştır babam ben ve reklamcı işbirliği ile 1 günde bitti.
Read more : yeni ev yapımı makina yardımıyla | Gösterim : 2990 | Cevaplar : 20 | Forum : Hoparlörler

kabin yapımı için yardım kabin yapımı için yardım

slm herkese kolay gelsin aktif filtre li sistemi mi toparlamak üzereyim biraz dolaşıp gözüme hoş gelen kaliteli malzemeler edinmeye çalıştım 1 haftalık istanbul ziyaretimde bir kaç malzeme edindim öncelikle 4 adet 7294 amfi katı yaptım midler ile tizler bunlarla sürmeye çalışacağım çok hoşuma giderek aldığım ıtt marka dom mid ve tizleri edindim tizler 4 adet mid ise 2 adet modelleri lpkh 75/19/145 fk
midler ise ıtt lkpm /10537/120ftr tizerin yanında açılı çıtaları var yaklaşık 10 ...
Read more : kabin yapımı için yardım | Gösterim : 6848 | Cevaplar : 35 | Forum : Hoparlörler

kaliteli önyükselteç

Arkadaşlar , kaliteli bir önyükseltece ihtiyacı olanlar için denemelerini (kendimce) yapmış olduğum iki adet devreyi paylaşmak istedim.
Hernekadar 2v düzeylerinde çıkışa sahip cd çalarlar ile ,ön yükseltece ihtiyaç duymadan yapmış olduğumuz amfileri sürebilsekde,iyi bir önyükselteç ile detaylar daha duyulabilir hale geliyor ve hoparlörlerin sağladığı sahne imajı ve ambiyans olumlu yönde etkileniyor.En azından ben böyle hissettim.
İki devrenin de herhangi bir duyulabilir distorsiyonu bulunmuyor.

İlki hepimizin bildiği Ras preamp
ras pre.gif

...
Read more : kaliteli önyükselteç | Gösterim : 1521 | Cevaplar : 0 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

satılık 12AX7 - 5751

12AX7 lambanın askeri kaliteli versiyonu, diğer koduyla 5751 kaliteli lamba. :D NOS.
5751 type high mu; low microphony response tube.
https://www.tubeworld.com/5751.htm
3 adet.
General Electric marka. Kaliteli üretim yazmama gerek yok.
Türkiye'nin her yerine kargolanır.
Soketler yanında gelecektir.
satıldı.
5751Tube.JPG
Read more : satılık 12AX7 - 5751 | Gösterim : 1975 | Cevaplar : 7 | Forum : Satılık

Vivident kulaklık yükselteci  :) Vivident kulaklık yükselteci :)

Abartılacak bi proje değil. Yaptığım kutu sonradan hoşuma gitmeye başladığı için paylaşayım dedim. ne5532 kullanarak kazancı yaklaşık 6 olan tek kaynak beslemeli bi preamp devresi var içinde. Çıkış gücü düşük olan mp3 player vs ve sesi az veren ucuz kulaklıklarla kullanıyorum daha çok. Beslemeyi adaptörle yada adaptör soketinden 9 voltluk pille yapıyorum. Vivident naneli şeker kutusu... :P
01012008024.jpg

01012008022.jpg
Read more : Vivident kulaklık yükselteci :) | Gösterim : 2057 | Cevaplar : 9 | Forum : Head-Fi

Soba Audio Söyleşisi

Soba Audio

Merhabalar arkadaşlar,bugün burada gerek amatör gerekse
profesyonel olarak DIY Audio ile uraşan arkadaşların malzeme,
örnek şema,bilgi ve deneyimlerinden faydalanabilecekleri birinden
bahsetmek istiyorum.
Eminim'ki birçoğunuz Esat Demir ismini ya da Soba Audio ismini
duymuştur,eğer duymamışsa çok şey kaçırmış demektir.Çok yakın
zaman önce Esat beyle yapmış olduğumuz görüşmeyi sizlere
anlatmadan önce Esat bey ve çalışmalarından bahsetmek istiyorum.
Biliyorsunuz günümüzde audio alanında kaliteli birçok marka var.
Bu markaların hemen hemen birçoğunun distirbitörü ülkemizde
mevcut fakat ortadakı ...
Read more : Soba Audio Söyleşisi | Gösterim : 1436 | Cevaplar : 7 | Forum : Serbest Kürsü

WIMA MKP-10 10,0uF 250VDC tolerans: %5

merhaba

elim de satmak istediğim. WIMA marka MKP-10 serisi 10,0uF / 250VDC / tolerans: %5 kutupsuz kondansatör bulunmaktadır. fiyat olarak aklım daki adet fiyatı 15TL dir. kargo alıcıya aittir. toplu alım için indirim yapabilirim.
Read more : WIMA MKP-10 10,0uF 250VDC tolerans: %5 | Gösterim : 984 | Cevaplar : 1 | Forum : Satılık

Dekublaj Kondansatörü

arkadaşlar anfinin çıkışına koyduğumuz 4700 mf ya da dah üstü de kuplaj kondasatörünü anfiden gelen artıyı kondansatörün +sına kondansatörün -sini de hop un artısına mı giricez yoksa kondasatöre anfiden gelen + yi kondansatörün - sine kondansatörün + sınıda hopun artısına mı gircez tam oalrak nasıl
Read more : Dekublaj Kondansatörü | Gösterim : 3991 | Cevaplar : 9 | Forum : Amplifikatörler

LME49810/ 11 TB

herkese merhaba

elimdeki ONsemi malzemeleri ile yapabileceğim bir ampli şeması buldum. bulduğum sitede eklediğim şemalara test bile yapılmış veya devreyi ugulayıp test eden kişinin diyaudio.com sitesinde yaptığı amplifikatörler hakın da yorumları bile var sizce ekteki şema nasıl nedersiniz. ekteki pdf lerde 810/811 için tek şema + 810/811 için ayrı ayrı malzeme listesi ve çıkış sürücüleri için transistör uygulama notları var (( IRF240/P9240 MOSFET Power Transistors , MJL21194/21193 Power Transistors , ThermalTrak Power Transistors (e.g. NJL3281D/1302D) ...
Read more : LME49810/ 11 TB | Gösterim : 1990 | Cevaplar : 14 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

tda2006 aküyle besleme

arkadaşlar telefonda kullanmak için tda2006 devresi yaptım taşınabilir bişey olması için aküyle beslemek istiyorum bu devreyi kaç amper aküyle beslemem gerekir
Read more : tda2006 aküyle besleme | Gösterim : 2530 | Cevaplar : 20 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye