Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

amfi seçimi

slm olsun bütün ustalara ben aranıza yeni katıldım bir kaç forum araştırdım bakındım ben anadolu çok programlı lisesi mezunuyum 97 2000 arası baya kafa patlatmıştım bu tür sistemlere hatta depremde bu sayede dünyadan haber alabilen ender kişilerdendim akülü radyo amfim sayesinde :) daha önce yapmış olduğum bir kaç amfinin bu sitelerde geliştirilip düzenledniğini görmek beni çok heyecanlandırdı ben aslında eski kafalı sayılabilen birisiyim yeni cihazlar la aramı ...
Read more : amfi seçimi | Gösterim : 2198 | Cevaplar : 16 | Forum : Serbest Kürsü

Pikap tavsiyesi

selamlar uzun zamandır göz zevkime uygun(tabi bütçeme de) bir pikap arıyorum.
biraz araştırdım ve bu dördünü buldum
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveri ... 9415/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveri ... 1391/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveri ... ikap/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveri ... 1966/detay
gözüme en çok sonuncusu yani engelberk hitap etti gerçi tam istediğim gibi değil ben ...
Read more : Pikap tavsiyesi | Gösterim : 2890 | Cevaplar : 2 | Forum : Kaynaklar

HERTZ ESK 165 ??? HERTZ ESK 165 ???

selamlar
HERTZ ESK 165 (http://www.hepsiburada.com/Liste/Produc ... =otelf7232) takımından hoparlör yapmayı düşünüyorum. Hi-Fi kaygım yok ama ses kaliteli olursa iyi olur. Ayrıca hoparlörler araç içi için biliyorum ama komşularım sağolsun zaten fazla yüksek bir ses beklentim de yok. Hoparlörleri şimdilik evimdeki SONY STR - DE 685 amfiyle beslemeyi düşünüyorum. Hoparlör başına 100W güç verdiğini iddia ediyor ancak ne kadar doğru bilemem. Kendisi pek iyi bir anfi değil. Kısmet ...
Read more : HERTZ ESK 165 ??? | Gösterim : 3115 | Cevaplar : 12 | Forum : Hoparlörler

4 kHz Filtre?

Merhaba,
Ben elektro gitar için kulaklık amfisi yapmak istiyorum. Kulaklık amfisinin girişine de max 4 kHz' e kadar sesleri geçiren bir filtre koymak istiyorum, çünkü gitar hoparlörlerinin frekans cevabının en yüksek noktası 4 kHz olarak görünüyor. Sizce böyle birşey denersem olumlu yanıt alır mıyım?
Read more : 4 kHz Filtre? | Gösterim : 1461 | Cevaplar : 4 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

3-Way Time&Xover DSP Oto Cihazı

Arkadaşlar 3 yol DSP ye sahip Pioneer DEH-P8650MP cihazımı satıyorum. Aux girişinden hi-fi cihazlarınızı bağlayabilirsiniz, diferansiyel girişe sahiptir. Aux kablosu verilecektir. 4x19watt sinus, 4x27watt clipped, 4x50watt@%10 T.H.D. 4 ohm da verdiği çıkış güçleridir. tiz ve mid kanallarınızı direk çıkışı ile sürebilirsiniz. Low kanalı harici ampliyle sürmeniz gerekecek.
Cihaz 2 yol veya 3 yol olarak konfigüre edilebiliyor. Harici mikrofonla "auto time correction" yapabilme özelliğine sahiptir.

Resim ekleyeceğim. Çerçeve verilmeyecektir. Kumanda olarak kart kumanda(enter tuşu olan) verilecektir. ...
Read more : 3-Way Time&Xover DSP Oto Cihazı | Gösterim : 1184 | Cevaplar : 2 | Forum : Satılık

Opamp preamp hakkında

Selamlar

Opampın invert girişiyle non-invert girişi arasındaki fark nedir?
Soruyu biraz daraltiyim. Hangi durumda ne şekilde kullanılır? Aynı amaçla yapılmış preamp devrelerinde non invertin kullanıldığı devreler de var invert girişin kullanıldığı da. Mesela bir ton kontrol devresinde faz terslemenin amacı ne olabilir ki?

Head9.gif

Circuit_Pre_MIC_(microphone_preamplifier)_2_CH_by_IC__NE5532_or_LF353.jpg

İkisi de mikrofon vs için kullanılabilcek preamplar sanırım ama aralarındaki fark nedir?

Opamplar hakkında dökümanlar bulup kurcaladım ama pek de bişey anlamadım ...
Read more : Opamp preamp hakkında | Gösterim : 4687 | Cevaplar : 13 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

8 bacak 250 K çevirmeli pot

selam
JVC AX-333 amfi için;
8 bacak 250 K çevirmeli pot arıyorum
yardımcı olursanız sevinirim
Read more : 8 bacak 250 K çevirmeli pot | Gösterim : 835 | Cevaplar : 1 | Forum : Alınık

Pazar Pikniği

Bu pazar günü saat 11:00 gibi Ersoy'un Atatürk Sanayi sitesindeki atölyesinde buluşup sohbet, çay/kahve, ıvır zıvır ve tavuk vs. partisi yapalım diyoruz. Elinizde varsa amfi felan ne varsa kapıp gelin. Yoksa sadece kendinizi getirin. Ne olursanız olun gelin kardeşim. Ersoy'un magnepanları da atölyede, bu sefer belki torna eğitimi alırız:)

Herkesi bekleriz ...
Read more : Pazar Pikniği | Gösterim : 1088 | Cevaplar : 8 | Forum : Serbest Kürsü

LM-391N100 Satın almak istiyorum

Arkadaşlar elide bu entegreden olan varsa yada bulabilme ihtimali varsa satın almak istiyorum. Bulunabilirse adet sayısını konuşabiliriz. Eski bir malzeme olduğu için elektronikçilerde depoların derinlilerinde kalmış olabilir.
Read more : LM-391N100 Satın almak istiyorum | Gösterim : 852 | Cevaplar : 2 | Forum : Alınık

Oto anfisine ibre bağlamak ?

Merhabalar,

Oncelıkle merhaba herkeze. elektronik okuyorum lise 1 öğrencisiyim cok merakım var ses sistemleri konusunda ufak bir bilgi istiyorum siz büyüklerimden.

Eskı müzik setlerinde ibreler var biliyorsunuz bas falan vurdugu zaman oynuyor. harward oto anfisine bağlayabilirmıyım bunlardan. yorumlarınız için şimdiden tesekkürler.
Read more : Oto anfisine ibre bağlamak ? | Gösterim : 1404 | Cevaplar : 7 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye