tiger41 yazdı:Benim onceki mesajımda da belirttigim gibi yapmak istedigim amfi max.2x100W bu durumda 600W lık devre vasat sekilde dizayn edilmis olsa dahi benim istegime cvp verebilir diye dusundum gerci sonradan kanal bası 150Wlık olandan yapmaya karar verdim ama onemli deil.Nihayetinde elestirilerinize hak vermemek elde deil fakat cıkıs voltajının esnek olması benim icin bir avantaj zira daha hangi amfiyi yapacagıma karar vermedim ve cıkıs voltajı degistirilebilen bir smps bu anlamda daha efektif olacaktır dusuncesindeyim.Son olarak onerilere hala acıgım...
Icarus yazdı:Aslında yeri gelmişken benimde merak ettiğim bir husus var.
Buck, Boost, vb... 'de voltaj ayarı mantıklı ve anlaşılır.
Ama böyle bir trafolu sistemde voltaj ayarı nasıl olacak ? PWM ile olmaz gibi geliyor ama ?
tiger41 yazdı:Aslında onceki mesajımın sonunda onerilere acık oldugumu belirtmistim bu devre olmazsa olmaz deil ve bu yapmayı istedigim smps oto icin olacagından ses konusunda yuksek bir beklentim yok hi-fi yi tutturabilirsm ne mutlu.Peki smps nin yanında dc-dc convertor uzerinde de durmalımıyım convertorler smps ler gibi yuksek (ki benim isimi max.250-300W gorur)gucte verim alabilirmiyiz maliyet ve yapılabilirlik acısından hangisi daha uygun olur?Ve varsa ornek sema verebilirmisiniz...Saygılar..
fatihcol yazdı:Öncelikle ne istediğimizi bilsek, neyi öğreneceğimizi veya ne bildiğimizi algılayabiliriz. Maksat Dıy yapmaksa; nereden başlandığı veya neyin yanlış yapıldığı pek önemli değildir. Başarı-Sonuç ilişkisi ise; genelde başlayanın azmi ve yardımcı kişilerin bilgi-tecrübesi ile olur.
Bunların aksi durumunda ise bol laf, az iş ortaya çıkacaktır. Bırakalım amatör ruhu ile başlayanlar birşeyler ortaya koysun, aksi takdirde bizler birşey ortaya koymak zorundayız.
Saygılar, Selamlar.
hamist yazdı:Bu devrede de KA3524 (TL494, KA7500) PWM özelliğini sağlıyor.
- / + alternansları teorik olarak % 0-100 ünü kontrol edebiliyorsunuz.
Ancak, bu teorik olarak böyle, PWM jeneratör olarak kullanmak isterseniz
sorun olmaz, ama, işin içine trafo girdiğinde trafo terorileri devreye girerek
konuya hakimiyetini koyar.
O zaman da, çalışmalar belirlenen hedefler gözönüne alınarak tasarlanmalı,
ya da tasarlanmış olmalı.
Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri
Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 1 misafir