Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

simetrik çıkşlı trafoda ortak ucu ayırma

arkadaşlar bir sorum olacak elimdeki simetrik trafonun ortak ucunu ayırsam 2 adet 25 v ac elde edebilirmiyim mesela trafomu lm 4780 devrede bu şekli ile kullanamamıştım(kısa devre oluyordu) ama sordugum şekilde sanki olur gibi geliyor ne dersiniz deneyen varmı denene bilirmi?
Read more : simetrik çıkşlı trafoda ortak ucu ayırma | Gösterim : 3167 | Cevaplar : 15 | Forum : Güç Kaynakları

kondansatör yardım

slm herkese kolay gelsin sürekli forumdan arkadaşların üstadların başını ağrıtıp duruyorum bu duruma kesin çözüm için netten alışveriş yapabileceğimiz blu mavi haricinde güvenilir malzeme seçme hakkının daha geniş olduğu hiç değil se kondansatörler için konuşuyorum benim gibi eminim bir kaç arkadaş daha vardır malzemeden muzdarip mesela bir kalem bi polar kondansatör için koca kart yarım kalıyor bi marka seçebileceğimiz güvenilir yakın sürede elimize ulaşacak yurt içinde bir satıcı varmı mesela sürekli bu malzemeleri kullanan ustalar ...
Read more : kondansatör yardım | Gösterim : 1364 | Cevaplar : 4 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

Istanbul hatırası

Bugün hem bir boğaz havası alıp bir balıkekmek yiyeyim,hem de bulursam kaliteli 5-10 bipolar kond. alayım diye karaköye gittim.Yine gözüm dödü tabi.bunları toplayıp döndüm..

Resim
Read more : Istanbul hatırası | Gösterim : 879 | Cevaplar : 2 | Forum : Serbest Kürsü

Çok Sevdiğimiz Hifi Tamircisi Teoman Ağabeyi Kaybettik

uzun yıllar kahrımı çeken kadıköy modadaki hifi tamircisi teoman ağabeyimizin vefat ettiğini öğrendiğim gerçekten çok üzgünüm tüm yakınlarının ve hifi camiasının başı sağolsun
Read more : Çok Sevdiğimiz Hifi Tamircisi Teoman Ağabeyi Kaybettik | Gösterim : 1149 | Cevaplar : 7 | Forum : Serbest Kürsü

Soğutucuda DC varlığı Sorunu

Arkadaşlar son projemde soğutucuda+35V dc gözlemledim fakat transistörlerim kesinlikle izoleli ve kaçak yok bu voltajın varlığına aklım sırrım ermedi. Sanırım bu voltaj yüzünden Creative MP3 playerim yandı. Amplifikatöre MP3 çaları bağlamış dinliyordum giriş şasesi soğutucuya temas edip mp3 çalarımı yaktı. Yıldız şase noktasından soğutucuya bir hat çeksem bir sıkıntı olur mu...araya direnç mi koymalıyım ne dersiniz. Çok teşekkürler.
Read more : Soğutucuda DC varlığı Sorunu | Gösterim : 1079 | Cevaplar : 3 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Gecikmiş Bir Merhaba

Bu siteye ilk girişimde bu köşeyi fark etmemiştim,
sonrasında da gerek görmedim, nasıl olsa tanışılır düşüncesi ile.
Ama zaman içinde gördüm ki, burada bir şeyler yazılmalı.

Merhaba elektronik yolcusu arkadaşlar.

Ben de yaşım itibarı ile bir çoğunuzun ağabeyi konumundayım,
ancak mesleki açıdan bakıldığında bu yaş farkı ortadan kalkar.

17 yaşımdan, yani 1971 den bu yana elektroniğin içindeyim.
Maddi nedenlerle okulu bırakmak zorunda kaldığımdan bu yana,
hep biraz daha iyinin peşinde olmak, tüm hayatımın felsefesi olmuştur. ...
Read more : Gecikmiş Bir Merhaba | Gösterim : 1271 | Cevaplar : 7 | Forum : Kendinizi Tanıtın

Düşük Harmonik Distorsiyonlu Ön Yükselteç Simulasyonu

Sitemiz projelerinden bu ön yükselteci simule ederek gözlemlerimi
paylaşmak istedim.

Ancak, öncelikle belirteyim, kullandığım simulasyon programı pro version olup,
çok kere simule ettiğim devreleri olduğu gibi baskılı devreye taşırım,
ki şu an'a kadar hiç yanıltmadı beni.
Siteye yüklediğim subwoofer çalışmam da böyle oldu.

Gelelim devremize, bu da ras32 simulasyonu gibi kesinlikle Hi-End.

Devrenin giriş ve çıkışında göreceğiniz voltmetreler AC diğerleri DC konumdadır.
Dolayısı ile RMS olarak çıkışın 1V olacağı şekilde giriş düzeyini seçtim.
Ancak, devreyi ...

Hoparlör & Kabini Bakımı !!!

Hepimizin değer verdiği hoparlörlerimizin zamanla kullanılmaz hale gelmesini kim ister? Ahşap kabinleri hangi ürünle temizlemeliyiz? boyasını korumak için ne yapmalıyız? Hoparlörlerimizin bakamını nasıl yapabiliriz? Onları daha uzun süre koruyacak ürün hangisi? Ağaç kaplama hoparlör kabinlerini hangi ürün korur ve ömrünü uzatır? bilgilerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.
Read more : Hoparlör & Kabini Bakımı !!! | Gösterim : 6356 | Cevaplar : 15 | Forum : Hoparlörler

EAGLE DA PAD KALINLIĞI NASIL AYARLANIYOR.

Merhaba arkadaşlar.ben eagle pcb programı kullanıyorum.zor olsada kendi çabamla öğrendim.fakat bilmediğim bazı seyler var.pcb cizimi standart kütüpanesini kullanıyorum.programda çizim yaptım.çıktı aldıgımda pad ler ilce cıkıyor entegrenin yada dirençlerin.onları nasıl kalınlastırabilirim.plaketi bastıgımda padler normal cıkıyor fakat delikleri actıgımda padlerin kalınlıkları ince olduğundan bazıları dağılıyor.
padleri nasıl kalınlaştırabilirim.toll bardan drc var.acaba oradan ayarlanabilrmi....?
Read more : EAGLE DA PAD KALINLIĞI NASIL AYARLANIYOR. | Gösterim : 1308 | Cevaplar : 5 | Forum : Diğer Bilgiler

Yüksek Voltaj kondansatör ripple akımı

İyigünler arkadaşlar bir sorum olacaktı, kondasatörlerin datasheet'lerinde gezerken bakıyorumda voltaj yükseldikçe ripple akımı artıyor. Örneğin 6800 mf 25 V kondasatörün ripple akımı 1500 mA ise 4700mf 63V kondansatörde 1500mA (kafadan sallıyorum). Mesela diyelimki bir projede toplamda 40bin mf 25V kondansatör kullandık bunun yerine 20bin mikrofarad 63V kondansatör kullansak aynı sonucu alırmıyız ?
Read more : Yüksek Voltaj kondansatör ripple akımı | Gösterim : 1304 | Cevaplar : 0 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye