Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:06

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

iPhone'ın içi ve dışı !

Birçok kişi tarafından heyecanla beklenen Apple iPhone, lansmanından birkaç saat sonra Anandtech sitesi tarafından soyuldu! Tanıtım videoları ile büyük sansasyon yaratan ve bütün dünyanın ilgi odağı haline gelen iPhone Anand Lal Shimpi tarafından parçalarına ayrıldı.
Resim
(resim anantech.com sitesinden alınmıştır)

Birçoğunuza acımasızca gelecektir, özellikle de birçok kişi bu ürünü almaya çalışırken ... En azından böylece herkesin çok merak ettiği iPhone içini görebilmiş olduk. iPhone yapı itibarı ile iPodlara oldukça benziyor. Telefonun arka metalik kapağı çıkartılmıyor. ...
Read more : iPhone'ın içi ve dışı ! | Gösterim : 1739 | Cevaplar : 0 | Forum : Güncel Haberler & Teknoloji

DIY Audio Türkiye Userbar "Kullanıcı Çubuğu" !

Aslında forumda emesut kullanıcı adlı arkadaşımız yapıp imzasına koyduğu zaman "niçin yapmıyoruz" dediğim bir şey, yani fikir onun sayılır :)

Genellikle yabancı forumlarda sık görülen ve "bende şu var", "ben şunu kullanıyorum", "ne dinliyorum" gibi insanların kendini ifade etmesine yarayan Userbar (kullanıcı çubuğu) resimlerini DIY Audio Türkiye için ben de yaptım.

Yapmak oldukça basit, ben önce Photoshop ile yaptım, sonra Userbar Generator isimli programı keşfettim. Herkes tarafından ...
Read more : DIY Audio Türkiye Userbar "Kullanıcı Çubuğu" ! | Gösterim : 3004 | Cevaplar : 8 | Forum : Elektrik - Elektronik

lm4780ta Komple (Integrated) Amplifikatör (2X60W) hakkında

Tüm arkadaşlara merhaba,
lm 4780ta Komple (Integrated) Amplifikatör (2X60W) konusunda acilen bazı bilgilere ihtiyacım var.
Bu projenin parçaların temininin zor olduğundan dolayı fazla itibar görmediğini düşünüyorum.
Ama ben zar zor da olsa tüm parçaları topladım. lm 4780'i numune olarak istedim ve hiç ummadığım bir hızda hemde 5 adet olarak yaklaşık 23 ytl ulaşım bedeliyle getirtim. Diğer parçalarıda karaköyden dükkan dükkan dolaşarak temin ettim. sadece anfiyi koyacağım kasa kaldı onuda çalıştırdıktan sonra bir şekilde hallederim herhalde. ...

ANLAMINI BILMEDIGIM TERIMLER

ARKADASLAR COK OZUR DILEYEREK SIZLERE BIR SEY SORACAGIM DAHA ONCEKI MESAJLARIMDANDA ANLAYACAGINIZ GIBI BEN BU ISE YENI BASLADIM VE AMFİ YAPMAK COK HOSUMA GITTI FAKAT BU KONULAR UZERINDE ARASTIRMALAR YAPARKEN ANLAMINI TAM OLARAK ANLAYAMADIGIM BAZI TERIMLER VAR MESELA DRHARDWAREN BI YAZISINDA KARSIMA CIKANLARDAN ORNEK VEREYIM

power amp
preampli
MOSFET
hi-end
hifi
match

Düşük Harmonik Distorsiyonlu, Yüksek Dinamikli Ön Yükselteç ((burada guzel bısıler soyluyor ama ne..!!??)) ve bu devre ne ıse yarar

BENIM AKLIMA GELENLER BUNLAR ...
Read more : ANLAMINI BILMEDIGIM TERIMLER | Gösterim : 1148 | Cevaplar : 3 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

LM 3886 COK ISINIYOR

ARKADASLAR LM3886 COK ISINIYOR YAWSS UZERINE SOGUTUCU OLARAK IKISINE BİRDEN P4 478 PİN CPU SOGUTUCU BLOK KULLANDIM SOGUTMAYA YETMEDI MECBUREN SİMDİLİK BLOK FANINIDA DEVREYE SOKMAK ZORUNDA KALDIM ACABA KULLANDIGIM BLOKMU YETERSIZ KALIYOR VEYA BENIM BASKA ALTERNATIFIM YOKMU SOGUTMAK ICIN EGER BOLE OLURSA BU DEVREYI ÇÖPE ATIP DAHA AZ ISINAN BİR AMFİ YAPACAGIM.. :cry: :cry: ...
Read more : LM 3886 COK ISINIYOR | Gösterim : 2004 | Cevaplar : 6 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

crossover devresi

Merhaba
3 yollu bir crossover devresi buldum. Fakat devrede kullanılan bu parçaları nerde bulacağım. yada kendim yapabilirmiyim. mH neyin birimi

L1 = 4,7 mH / Copper Wire CUL ø1,4 mm / air
L2 = 0,68 mH / Copper Wire CUL ø1,0 mm / air
L3 = 5,6 mH / Copper Wire CUL ø1,0 mm / air
L4 = 0,33 mH / Copper Wire CUL ø 0,7 mm air

Yada bana başka bir 3 yollu crossover ...
Read more : crossover devresi | Gösterim : 3402 | Cevaplar : 6 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

lm 3886 dijital ses kontrol

arkadaslar benim buradan yapmıs oldugum lm 3886 amfim için dijital ses kontrol devresine ihtiyacım var öncelikle merak ettigim bu ses kontrol devresini benim amfiye entegre etme sansım varmı... böylesi bi devreden haberdar olanınız varmı yardımcı olursanız sevınırım
Read more : lm 3886 dijital ses kontrol | Gösterim : 5450 | Cevaplar : 18 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

1000W amp. yardım

selama rkdaşlar aranıza yeni katıldım umarım bana yardımcı olabilrisiniz aşşağıda ekte verdiğim devreyi eminim aranızda yapan ve çelıştıran arkadaşlar vardır. benim devreyle ilgili birkaç sorunum var bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum.

birinci olarak devrede bulunan 2SB649 ve 2SD669 transistörleri yerine BD139 ve BD140 kullandım

ikincisi devrede değeri belirtilmediği için çıkıştaki bobini kullanmadım.

üçüncü olarak devrenin çıkışında 4 çift değil 10 çift BJT kullandım (10x 2SC2922 / 10x 2SA1216) ve bunları sürmek için vedevrede belirtilen TIP41/TIP42 ...
Read more : 1000W amp. yardım | Gösterim : 13200 | Cevaplar : 31 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Creative Inspire 5200

Az önce bu cihazdan bir adet tamir için geldi.
Hemen ameliyat masasına yatırıp bi ön inceleme yapayım dedim. :)
PCB nin üstten ve alttan makro resimlerini çekip rapidshare yolladım.
Merak edenlerin ilgisini çekebilir.
Ses çıkışı için bir adet TDA7372A ve bir tane de TDA8510J kullanılmış.
http://www.alldatasheet.com/view.jsp?Se ... d=TDA8510J
http://www.alldatasheet.com/view.jsp?Se ... d=TDA7372A

Resim

...
Read more : Creative Inspire 5200 | Gösterim : 2752 | Cevaplar : 4 | Forum : Makaleleriniz

subwoofer ' ma amfi devresi lütfen

merhaba arkadaşlar sitenize yeni üye oldum. gerçekten çalışmalarınız çok güzel sizleri tebrik ederim ve çalışmalarınızın devamını dilerim! arkadaşlar dün aldığım jbl gt4- 12" 30 cm subwoofer a göre amfi devresi arıyorum bildiğiniz önerebileceğiniz devre şemalarını paylaşırsanız sevinirim. mosfetler le uraşmak istemiyorum tda olursa memnun olurum. kus bakmayın bu biras emri vaki gibi oldu ama... art bi niyetim yok.
ayrıca elimde 100 w lık trafom var bunuda kullanmak isitiyorum eğer elimdeki trafo olmassa yeni bir trafo ...
Read more : subwoofer ' ma amfi devresi lütfen | Gösterim : 10226 | Cevaplar : 17 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye