
(resim anantech.com sitesinden alınmıştır)
Birçoğunuza acımasızca gelecektir, özellikle de birçok kişi bu ürünü almaya çalışırken ... En azından böylece herkesin çok merak ettiği iPhone içini görebilmiş olduk. iPhone yapı itibarı ile iPodlara oldukça benziyor. Telefonun arka metalik kapağı çıkartılmıyor. Bu da demek oluyor ki, telefonun bataryası ömrünü doldurduğu zaman pili kendi başınıza değiştiremeyeceksiniz. Üstteki resimde, pili(ortada sarı) ve onun üstünde de kamera, anten ve sim kart yuvasını görebilirsiniz.

(resim anantech.com sitesinden alınmıştır)
İkinci resimde ise iPhone'un başta 802.11b/g kablosuz ağ ve usb arayüzü ve diğer iletişim için gerekli olan yongaları barındıran anakartın parçası gözükmekte. Anten ve pil direk olarak bu karta bağlanıyor.

(resim anantech.com sitesinden alınmıştır)
iPhone anakartının ikinci bölümde ise Samsung üretimi 4GB MLC NAND Flash gözüküyor. Bunun Yanında bu kart üzerinde 2 adet üstünde Apple logosu bulunan yonga da mevcut. Büyük olan yonganın Samsung S3C2460 veya S3C6400 olması yüksek ihtimal. Bu yonga iPhone'un işletim sistemini çalıştıran parçası. Kısacası iPhone'un kalbi diyebiliriz.

(resim anantech.com sitesinden alınmıştır)
Bu kadarla da yetinmeyen Anandtech çok katlı dokunmatik ekranı bile tabakalarına ayırmış. En solda ekran ortada tabakalar ve sağ tarafta koruyucu gözükmekte.
Birçok kişinin merakla beklediği iPhone bu. Her ne kadar Anandtech telefonu tekrar toparlayınca çalıştırmayı başaramasalarda

Sayfanın Linki : http://www.anandtech.com/mac/showdoc.aspx?i=3026&p=1
iPhone'ın kutusu da şöyle birşey:




