Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:06

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

tda8563 2x40W

arkadaşlar bu devreyi daha yeni tasarladım datashedindeki açık şemayı geliştirdim baskı devre mükemmel oldu bence birde siz bakın çok iyi ses vereceğine inanıyorum yapacaklara kolay gelsin

download
http://rapidshare.com/files/40391970/2x40w.rar.html
Read more : tda8563 2x40W | Gösterim : 4525 | Cevaplar : 22 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Audio Spectrum Analyzer

Merhabalar,

Ben ekte verdiğim devreyi yapmak istiyorum!
Böyle bir devre yapan varmı? Yada bana bu konuda yardımlarını esirgemeyecek arkadaşlara ihtiyacım var.
Çünkü devre üzerinde anlamadığım elemanlar var ve iki pcb çift taraflı olarak kullanılmış, bunun mantığı nedir ve lehimleme işi nasıl oluyor? Bunu nasıl yapacağım.

Saygılar

Resim
Resim
Resim

Resim
Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Read more : Audio Spectrum Analyzer | Gösterim : 2751 | Cevaplar : 2 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

Germanyum Transistörlü amplifikatörler.

Lambalı ve transistörlü amplifikatörler arasındaki ses farkını çoğumuz biliyoruz.
Hatta lambalı amlifikatörlerin lambasına göre transistörlü amplifikatörlerin de kullanılan transistörüne göre daha değişik ses tonlamasına sahip oldukları söylenmekte.
Bu durum germanyum trasistörler açısından acaba ne durumda ?
Nette kısıtlı sayıda şema bulunabilmekte fakat bu transistörlerin yenisini bulmanız pek mümkün değil.
Şansınız varsa sağda solda kalmış kısıtlı sayıda yeni bulma ihtimalinin dışında hurdaya çıkmış devrelere göz atabilirsiniz.
Son olarak elinde tek tük kalmış bu parçaları arkadaşlar kendi ...
Read more : Germanyum Transistörlü amplifikatörler. | Gösterim : 2485 | Cevaplar : 4 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Subwoofer preamplifikatörü ve filtresi kombine.

Sevgili dostlar,

Sercii ve diğer istekliler için daha önce uygulayıp oldukça iyi sonuç aldığım, JFET girişli ve sub bass boost özellikli bir kombine subwoofer preamplisi şeması veriyorum. Çıkışına 1v hassasiyette herhangi bir amplifkatör bağlanabilir. Devre bu haliyle 4 kat amplifikasyon yapar yani giriş hassasiyeti 250mV kadardır. Üst kesim frekansı 200Hz dir. Özellikle 25Hz - 80Hz arası ciddi bir boostingi vardır. Yani iyi bas alırsınız.
Dikkat; bu devreyi uyguladığınız amplifikatör en az 50W civarında olmalı ve ...
Read more : Subwoofer preamplifikatörü ve filtresi kombine. | Gösterim : 10540 | Cevaplar : 68 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

Arkadaşlar parçalar için site arayışı içerisindeyim

Arkadaşlar çok merak ediyorum hepimiz artık yurt dışından alış veriş yapmaya mecburuz gibi geliyor ve ben güvenilir uygun fiyatlı siteler bulamıyorum mesela irfp360 gibi bi mosfeti nereden alabilirim denediğiniz ve olumlu sonuçlar aldığınız siteleri burada yazabilirmisiniz, aradığım şey entegreler, mosfetler ve transistör gibi orjinalliği projenizin sonucunu direk etkileyen elemanları alabileceğim siteler...

Micro işlemciler hakkında

Arkadaşlar ben bilgisayar öğretmenliği mezunuyum ve web programlama ile uğraşıyorum, elektroniğede ilgim var işte bu noktada yani bilgisayarla elektroniğin bir birine karıştığı micro işlemcilere ilgim var ama hiç bilgim yok. Acaba bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar varmı aramızda.
Tabi diyeceksinizki burası bu işin yeri değil daha çok ses devreleri üzerinde yoğunlaşıyoruz ama belkide bu konulara da el atabiliriz ne dersiniz.
Biliyorsunuz mikro işlemci konusu aslında ekonomik değeri yüksek olan bi konu tabi bilmediğim için ...
Read more : Micro işlemciler hakkında | Gösterim : 1280 | Cevaplar : 2 | Forum : Serbest Kürsü

araba için ses sistemi

Arkadaşlar bu işde yeniyim bi anfi yapmayı düşünüyorum ve bu anfide 1 tane 150w gücünde rms 4 tanede 50 w rms gücünde amfi yapmayı planlıyorum bununların haricinde smps ve kutuda yapmak zorundayım bu amfiler için nasıl bi kutu ve smps yapılır, yardımcı olursanız sevinirim. :?:
Read more : araba için ses sistemi | Gösterim : 3651 | Cevaplar : 3 | Forum : Otomobil Ses Sistemleri

Klâsik bir devre şeması.

Aşağıdaki şemayı internette tesadüfen görünce, yaklaşık onbeş yıldır çekmecede duran iki adet PNP germanyum AD149 transistörüm aklıma geliverdi birden. Vaktiyle kimbilir ne için alındılar.
İleride yaptırabilirsem eski lambalı radyoların kutularından bir tane yaptırıp içine yine bi kenarda duran kısa dalga alıcı devresi ve FM radyo devresini ekleyip, yaklaşık 10-15W civarı kaliteli ses verebilen bi amplifikatör devresi ile tamamlamak istiyorum.
Gelelim sorumuza, aşağıdaki uygulamayı veya benzerini yapıp denemiş olan var mı ?
İki adet AD149 ile ...
Read more : Klâsik bir devre şeması. | Gösterim : 3147 | Cevaplar : 2 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Kusursuz şarz cihazı

Arkadaşlar ben her türlü korumanın olduğu bir aku şarz cihazı yapmak isyiroum bunu başarabilirsek bunu bütün şarz işlermlerinde kullanma şansımızında olacağını tahmin ediyorum istediğim şarz cihazının kabul edebileceği özellikler şöyle olmalı:
1. Amper sınırlama
2. voltaj sınırlama
3. dolduğunda şarzı kesme
4. kısa devre koruması
5. ters bağlanması durumunda koruma (bunu herkeze sattığım için bilemeyenler akunun artısına eksiyi eksisinede artıyı bağlıyabiliyor millet)
6. durum göstergesi ledler yeterli olur

Böle bişey bi kere tasarlansa heryerde kullanılabili ...
Read more : Kusursuz şarz cihazı | Gösterim : 2802 | Cevaplar : 3 | Forum : Projeleriniz

lm3875

herkese merhaba,
üye olmakta biraz geç kalsam da, bu forumun varlığına çok sevindiğimi söylemeliyim..
emeği geçen herkese de teşekkürler ayrıca..
Read more : lm3875 | Gösterim : 1790 | Cevaplar : 5 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye