Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:06

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Mikrofon preanfi devresi arıyorum.

Merhaba arkadaşlar.

Bilgisayarımda kayıt için kullandığım karaoke mikrofonunun gücü oldukça yetersiz kalıyor.

Bunun için tavsiye edebileceğiniz bir preanfi devresi var mı?

(Elektronik konusunda yeterli bilgim olmadığından bilenlere danışayım dedim.)

Şimdiden teşekkürler.
Read more : Mikrofon preanfi devresi arıyorum. | Gösterim : 5514 | Cevaplar : 3 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

ds 1669 entegresı

arkadaslar ben daha oncekı bı konuda belırtmıstım.. lm3886 entegresı ıle amfımı tamamladım dun aksam denemesınıde yaptım cok super ses var harıka bır ıs oldu (ınsanın kendı emegıyle yaptıgı bırseyı seyretmesı ve yararlanması cok ayrı bır tat katıyor ) sımdı benım sızlerden rıcam ben bu amfının sesını pot ıle degılde farklı bır sekılde yanı dugmeye basınca ses acılıp kapanacak bu sekılde bır ekleme yapmak ıstıyorum bu konuda bana yardımcı olurmusunuz ogrendıgım kadarı ıle ds1669 entegresı tek ...
Read more : ds 1669 entegresı | Gösterim : 1273 | Cevaplar : 1 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

LM3886 sorunlarım

Arkadaşlar öncelikle selamlar.
Ben LM3886 projemde bir takım problemlerle karşılaştım bunları sizinle paylaşmak istiyorum vede öneri ve yardımlarınızı bekliyorum
1-Devrede 20 K gösterilen dirençleri bulamadım yerine 39K dirençleri paralel bağlayıp 20 k yaptım sizce bir sorun olurmu?
2- Girişteki 10K stereo potu bulamadım en yakın 50 k varmış
3- LM 3886 ları tanesi 6 ytlden aldım sanırım sahte
ne yapmalıyım arkadaşlar lütfen yardımcı olun sonunda sinirlenip hepsini çöpe atıcam entegreler sahte olunca içimden lehimlemek bile ...
Read more : LM3886 sorunlarım | Gösterim : 2218 | Cevaplar : 3 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

tube amplifier

Ankara Hurdacılar sitesinde askeri malzeme olarak lambalı bir sürü ıvır zıvır elden çıkarıldı. inanılmaz bir malzeme yatıyor(du.) bir değerlendirebilsek.
merak ettiğim orada lambalı power supply vardı.yanılmamışsam, başka açıklaması yoktu. onları audio ampliye dönüştürebilir miydik?
Read more : tube amplifier | Gösterim : 11338 | Cevaplar : 29 | Forum : Lambalı Güç Yükselteçleri

Eminence Hoparlör Kutusu Dizaynır

http://www.mininova.org/tor/326481

eminence gitar hoparlörü dizayn ediyor ama bu programla her türlü hoparlör kutusu dizayn edilebiliyor.
Read more : Eminence Hoparlör Kutusu Dizaynır | Gösterim : 3637 | Cevaplar : 1 | Forum : Diğer Programlar

HR Diemen Toroidal Trafolar

mtvelektronik sitesinde HR Diemen(kaliteli trafo üreten bir ispanyol firması) toroidal trafolari satiliyor. Mono gainclone (LM3886) projem için bir tane 80VA 2x24V almayı düşünüyorum. Fiyatlarda oldukça uygun gözüküyor ama sitenin uzun süredir yenilenmediğine dair bir his var içimde :) Bu firma hakkında bilgisi olan varsa ve bizimle paylaşırsa çok güzel olur...

Teşekkürler
Read more : HR Diemen Toroidal Trafolar | Gösterim : 2167 | Cevaplar : 1 | Forum : Güç Kaynakları

TDA 7375 ev için clip göstergeli ve ton kontrollü amp.

arkadaşlar şema olarak tda 7375 in datasheetindeki standart şema kullanılmıştır. yine daha önceden yapmış olduğum tda 1554 çalışması gibi tam filtreli besleme ve oldukça iyi kalitede ses alabilmek için tarafımca özel bir baskıdevre hazırlanmıştır. baskıdevre tda 1554 ün baskıdevresi değiştirilerek elde edilmiştir. plaket ölçülerinde değişiklik yoktur. sadece birkaç malzeme ve entegre bacak bağlantıları değiştirilmiştir. entegreyi ben daha önce delikli plaket üzerine kurdum ve halende kullanmaktayım. bi ara bu devreye pic 877 16f84 ve lm 1036 ...
Read more : TDA 7375 ev için clip göstergeli ve ton kontrollü amp. | Gösterim : 10523 | Cevaplar : 6 | Forum : Projeleriniz

Site Tanıtımı

Konuyu doğru yeremi açtım bilemiyorum ama bu siteyi mutlaka bi inceleyin.
Regüle güç kaynağı devresi ararken tesadüfen buldum.
İçeriği gayet güzel ve yapılan devrelerin şemaları bazılarının baskı devre çizimi, yerleştirme planları ve kutulanmış olarak fotoğrafları var.
Özellikle de ilginç kulaklık amfileri dikkatinizi çekecektir.

http://headwize.com/projects/index.htm
Read more : Site Tanıtımı | Gösterim : 1805 | Cevaplar : 2 | Forum : Makaleleriniz

potans bulamıyorum

10K x 2 Tandem Logaritmik Potansiyometre arkadaslar lm3886 entegrelı amfi icin yayınlayan arkadas bu potansı onermıs ama kadıkoyde bulamıyorum karakoye gıtmak ıcınde zamanım olmuyor acaba bunun yerıne baska ne gıbı bı potans kullanabılırız
Read more : potans bulamıyorum | Gösterim : 1313 | Cevaplar : 2 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

40V civarı regüle güç kaynağı.

Linkteki şemadan esinlenerek şöyle birşey çizdim.
Resim

Trafo 2X36 V olduğu için 4 diyotla doğrultmam mümkün değil. 2 diyotla doğrultulduğunda bile boştaki gerilim 50V oluyor. Regüle ile bunu 40V civarına çekmem gerek. Çizdiğim şemadaki direnç değerlerini nasıl hesaplamalıyız ?
Read more : 40V civarı regüle güç kaynağı. | Gösterim : 2779 | Cevaplar : 9 | Forum : Güç Kaynakları

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye