Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:02

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Vrt-disk 2006

Başlığı görünce hemen tıkladınız tabi dowload linki var zannederek. :)
Lafın kısası indirmek için sağlam link bilen varsa yazsa da hepimiz indirsek diyorum. :roll:
Read more : Vrt-disk 2006 | Gösterim : 4290 | Cevaplar : 12 | Forum : Elektrik - Elektronik

Proteus Design Suite 7.1 SP2 *Link Güncellendi*

Labcenter Electronics - Proteus Design Suite 7.1 SP2
ARES - ISIS

Çok kullanılan elektronik devre tasarım ve simulasyon programının son sürümü. Yaptığınız PCB’lerin 3D olarak görüntüsünü oluşturabiliyor. Kütüphanesi de bir hayli genişlemiş.
Kesinlikle güncellemelisiniz diyebilirim.. 3D görünümü de ilgi çekici:
Resim

Kurulum VE Hazırlama ADIMLARI:
------------------------------------

Önceden kurulu Proteus versiyonları varsa öncelikle KALDIRIN.
Kurulu lisansları da kaldırın, bu önemlidir.
Setup ile kurmaya başlayın, ikinci adımda LXK lisans dosyasının yerini soracaktır.
İkinci dosya olan crack’ın içindeki ...
Read more : Proteus Design Suite 7.1 SP2 *Link Güncellendi* | Gösterim : 5806 | Cevaplar : 19 | Forum : Elektrik - Elektronik

6 kanal stereo ve echolu mixer (tarafımca denenmiştir)

arkadaşlar devre mükemmel çalışıyor. ben bu devreyi kendim evde kullanıyorum. besleme olarak bilgisayardan söktüğüm atx power supplyden 2x12v alıyorum. oldukça temiz ve kaliteli ses alıyorum... aynı mixer devresini startech s8600 larda görebilirsiniz. burdaki verdiğim echo devresi piyasadaki startechlerin echo devresinden kat kat daha kaliteli...... ayrıca opamp olarak 741 yerine 4558 yada başka bir opamp kullanılabilir. tavsiyem LM yada RC 4558

Resim

devrenin dosyaları için:

http://www.mediamax.com/tamircihasan/Ho ... ihasan.rar

şifre: ...
Read more : 6 kanal stereo ve echolu mixer (tarafımca denenmiştir) | Gösterim : 4497 | Cevaplar : 3 | Forum : Projeleriniz

trafo sorunu

ya ben devreyı yaptımda yanlız trafo konusunda takıldım bıraz acaba bu trafoyu istanbul ıcınde en ucuz nereden temın edebılırım bılgısı olan arkadaslar paylasırsa sevınırım..
Read more : trafo sorunu | Gösterim : 2068 | Cevaplar : 0 | Forum : Güç Kaynakları

TDA7294 entegresiyle 150w subwoofer

Arkadaşlar bu ilk paylaşımımda sizlere TDA7294 entegresiyle yaptığım bridge 150w subwoofer amplifikatörü sunuyorum.
En yakın zamanda çektiğim resimlerinide ekleyeceğim.
PROJEYİ KENDİM UYGULADIM ÇALIŞTIRDIM SORULARINIZI BEKLERİM SAYGILAR
DOSYALAR LİNKTE
http://dosyam.net/?id=rlq694
Read more : TDA7294 entegresiyle 150w subwoofer | Gösterim : 3475 | Cevaplar : 4 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

ışık düğmesine basınca hoparlöre patırtılar geliyor

4780 gainclone projesini, lm338 regülatörlü besleme kullanarak 2 hafta önce hayata geçirdim. ilk denememdi ve sonuç beni oldukça tatmin etti. değişik elemanların ses üzerine etkisini denemek maksadıyla henüz kutulamadım. sonuçta çipe yakın kapasitör olarak 330uf, psu'da ise 1500uf (evet bin beşyüz) kapasitörlerde karar kıldım. herşey çok güzel ama.. yan odalardaki ışık düğmesine basınca çok rahatsız edici patırtılar oluşuyor. öyle kısık falan da değil. bazen şiddetli şekilde. nedenini bulamadım.

psu katında

2 adet 100W 24v EL ...

ton kontrol için yardım

arkadaşlar ben bi ton kontrol devresi yaptım.Fakat bi sorunum var ton kontrol devresini çıkış katına taktığımda çıkışta kullandığım lm3886 entegresi feci şekilde ısınıyor.Çıkışta ses var ama entegre ateş oluyo yardım ederseniz sevinirim

Resim
Resim
Resim
Read more : ton kontrol için yardım | Gösterim : 3491 | Cevaplar : 2 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

uzaktan kumanda kiti (motorlu pot)

--------------------------------------------------------------------------------
satılık motorlu uzaktan kumanda kiti komple 70 ytl dir,
audio cihazlarının içine modifiye edilebileceği gibi haricen bir kutu içerisine konup kullanılabilir, pot 2 x 100k alps markadır.

Resim
saygılar...
Read more : uzaktan kumanda kiti (motorlu pot) | Gösterim : 8504 | Cevaplar : 32 | Forum : Satılık

Optik kuplör nereden bulunabilir!

Merhaba arkadaşlar! Kompresör yapımı için Vactec Vactrol VTL5C9 optik kuplör arıyorum. Nereden bulabilirim?
Read more : Optik kuplör nereden bulunabilir! | Gösterim : 1930 | Cevaplar : 0 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

Subwoofer

Arkadaslar subwoofer hakkında ve işleyişi ve yapılışı hakkında bana bilgi verebilirmisiniz?

Passive nasıl aktive nasıl?

Teşekkürler
Read more : Subwoofer | Gösterim : 2675 | Cevaplar : 2 | Forum : Hoparlörler

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye