Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:02

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

DIY sözlük hazırlayalım!!!

Arkadaşlar benimgibi diy projeleriyle ilgilenip elektronikten keyif alan bir çok arkadaşın da yaşadığı sorunların başında ingilizce kısaltmalardan oluşan birçok kelimeleri bilmiyoruz bu ayıp değil bunun için site yöneticilerinden eğer kabul görürse herkesin katkıda bulunacağı ve...... herhangi bir kelime katıldığında alfabetik olarak bunu sıraya koyacaklarıbir program içeren DIY sözlük istiyoruz
Read more : DIY sözlük hazırlayalım!!! | Gösterim : 1544 | Cevaplar : 2 | Forum : Diğer Bilgiler

Riaa Preamp Ve Besleme Devresi Yeni Link

Ekteki dosyada bulunan preanfi şeması manyetik kafalı pikaplar için tasarlanmıştır devre çok basit olmasına rağmen çok iyi sonuçlar vermiştir dosyada besleme ve preamp şeması+basıma hazır pcb+yerleştirme planı hepsi bulunmaktadır
http://www.multiupload.com/KDW8HBGTO2

mümkün olduğunca düşük toleranslı parçaları kullanmaya çalışın gerçekten iyi bir riaa eğrisi yakalamış bir devre
Read more : Riaa Preamp Ve Besleme Devresi Yeni Link | Gösterim : 2701 | Cevaplar : 5 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

Kondansatör türleri.

Elimde çok eski bir bilgisayardan sökülme (tahminen 286 veya 386) tuhaf bir kaç tür kondansatör mevcut.
Kapasiteleri boyutlarına göre yüksek gibi, ayrıca elektrolitik değiller.
Bunlar hangi türe girmekte ve PC elektroniği haricinde nerelerde kullanılabilirler ?
Yaptığımız amplifikatörlerde giriş kondansatörü olarak kullanılma şansları olabilir mi acaba ?

http://img405.imageshack.us/img405/9236/img0021ui6.jpg

http://img405.imageshack.us/img405/2052/img0022bn6.jpg
Read more : Kondansatör türleri. | Gösterim : 4598 | Cevaplar : 19 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

Elimdeki transistörleri değerlendirmek istiyorum.

Merhaba,

Elimde eski bir anfiden söktüğüm çift halinde 2SC2525/2SA1075 power transistörler var. Datasheetlerinde "80mhz superfast switching" gibi özellikleri olduğu yazıyor. Sormak istediğim bu transistörleri 100W hifi mosfet anfi projesinde kullanabilir miyim? Bu çipleri basit ve yüksek performanslı bir devrede değerlendirmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

http://www.tranzistoare.ro/datasheets/166/71087_DS.pdf
http://www.tranzistoare.ro/datasheets/208/73266_DS.pdf

BJT mi MOSFET mi ?

Teknik olarak hangisinin daha iyi sonuçlar verdiğine dair yapılmış bi araştırma mevcut mu acaba yoksa dinleyen kişinin beğenisine mi kalıyor ?
Read more : BJT mi MOSFET mi ? | Gösterim : 7132 | Cevaplar : 5 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

satılık 47000/25v kendeil kondansatörler

merhaba, elimde diy projelerim için aldığım 20 adet 47.000 uf 25 v kendeil K01 seri kondansatörlerden var isteyene tanesi 5 ytl den verebilirim, infotek liste fiyatı 8.8 usd dır. pre devrelerinde kullanılabilir, sadece monte edildiler hiç kullanılmadılar.
yeni diy projelerime kaynak olsun diye satıyorum, aslında elimde daha fazla var fakat 20 tanesini satmayı düşünüyorum.

kondansatörler 5 cm çapında 8 cm boyunda vidalı tipte olanlardır. 2 adet seri bağlanırsa 23000/50v olarak amp devrelerinde kullanabilirsiniz.

saygılar...
Read more : satılık 47000/25v kendeil kondansatörler | Gösterim : 3086 | Cevaplar : 13 | Forum : Satılık

SCHOTTKY BARRIER diyotlar

Beslemede doğrultucu olarak SCHOTTKY BARRIER diyot kullanılabilinir mi acaba ?
HI-FI uygulamalarında tercih edildiğine şahit oldunuz mu ?
Elimde hurda bilgisayar PSU larından sökülmüş değişik voltaj ve ampere sahip epeyce varda. :roll:
Read more : SCHOTTKY BARRIER diyotlar | Gösterim : 2111 | Cevaplar : 2 | Forum : Güç Kaynakları

DÜZ EKRANLI OSİLOSKOP

Sizlere yaklaşık on yıl önce yaptığım ve geçen gün hırdavatlarımın arasında
tesadüfen bulduğum ilginç bir uygulamadan bahsedeceğim.

Devre, o zamanlar şu ankinden çok daha amatör olduğum için epey kötü
tasarlandı ve tamamen deneysel amaçlı yapıldı fakat beslemeyi bağlayıp
girişine sinyali verdiğimde hâlâ çalıştığını gördüm. :D

Devrenin yapılma amacı aslında, 12 satır ve 15 sütun olmak üzere toplam 180
led'den oluşmuş hobi amaçlı basit bir osiloskop. ECKD ...
Read more : DÜZ EKRANLI OSİLOSKOP | Gösterim : 4506 | Cevaplar : 9 | Forum : Projeleriniz

Arkadaşlar elimde 50*2 volt 150 watt trafo var anfi yapmak i

Hepinize merhaba..öncelikle bu siteyi bulduğum için ne kadar mutlu olduğumu bilmenizi isterim..Sizin yazdıklarınız dikkatlice okuyorum ama malesef bu konularda amatör olarak bile çok az bilgim var.Sizlere çok özeniyorum...Umarım izmirde yada int.üzerinden bana yardımcı olarak arkadaşlar vardır.

Arkadaşlar daha önce hazır bi anfi kiti almıştım ona bide trafo alıp doğrultma devresini yaptırmıştım.Anfi transistörlüydü sonrada yanıd.Şimdi bu trafoya uygunbir anfim olsun istiyorum.Sterio olursa daha iyi olur yada farketmez.Ama bana baskı devre çıkarmaktan son aşamaya kadar yardımcı olarak ...

lm4780

elimde fazladan 3 adet olacak.isteyenler mesaj atabilir.fiyat 20ytl
Read more : lm4780 | Gösterim : 1595 | Cevaplar : 4 | Forum : Alınık

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye