Arkadaşlar benimgibi diy projeleriyle ilgilenip elektronikten keyif alan bir çok arkadaşın da yaşadığı sorunların başında ingilizce kısaltmalardan oluşan birçok kelimeleri bilmiyoruz bu ayıp değil bunun için site yöneticilerinden eğer kabul görürse herkesin katkıda bulunacağı ve...... herhangi bir kelime katıldığında alfabetik olarak bunu sıraya koyacaklarıbir program içeren DIY sözlük istiyoruz
Ekteki dosyada bulunan preanfi şeması manyetik kafalı pikaplar için tasarlanmıştır devre çok basit olmasına rağmen çok iyi sonuçlar vermiştir dosyada besleme ve preamp şeması+basıma hazır pcb+yerleştirme planı hepsi bulunmaktadır http://www.multiupload.com/KDW8HBGTO2
mümkün olduğunca düşük toleranslı parçaları kullanmaya çalışın gerçekten iyi bir riaa eğrisi yakalamış bir devre
Elimde çok eski bir bilgisayardan sökülme (tahminen 286 veya 386) tuhaf bir kaç tür kondansatör mevcut.
Kapasiteleri boyutlarına göre yüksek gibi, ayrıca elektrolitik değiller.
Bunlar hangi türe girmekte ve PC elektroniği haricinde nerelerde kullanılabilirler ?
Yaptığımız amplifikatörlerde giriş kondansatörü olarak kullanılma şansları olabilir mi acaba ?
Elimde eski bir anfiden söktüğüm çift halinde 2SC2525/2SA1075 power transistörler var. Datasheetlerinde "80mhz superfast switching" gibi özellikleri olduğu yazıyor. Sormak istediğim bu transistörleri 100W hifi mosfet anfi projesinde kullanabilir miyim? Bu çipleri basit ve yüksek performanslı bir devrede değerlendirmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
merhaba, elimde diy projelerim için aldığım 20 adet 47.000 uf 25 v kendeil K01 seri kondansatörlerden var isteyene tanesi 5 ytl den verebilirim, infotek liste fiyatı 8.8 usd dır. pre devrelerinde kullanılabilir, sadece monte edildiler hiç kullanılmadılar.
yeni diy projelerime kaynak olsun diye satıyorum, aslında elimde daha fazla var fakat 20 tanesini satmayı düşünüyorum.
kondansatörler 5 cm çapında 8 cm boyunda vidalı tipte olanlardır. 2 adet seri bağlanırsa 23000/50v olarak amp devrelerinde kullanabilirsiniz.
Beslemede doğrultucu olarak SCHOTTKY BARRIER diyot kullanılabilinir mi acaba ?
HI-FI uygulamalarında tercih edildiğine şahit oldunuz mu ?
Elimde hurda bilgisayar PSU larından sökülmüş değişik voltaj ve ampere sahip epeyce varda. :roll:
Sizlere yaklaşık on yıl önce yaptığım ve geçen gün hırdavatlarımın arasında
tesadüfen bulduğum ilginç bir uygulamadan bahsedeceğim.
Devre, o zamanlar şu ankinden çok daha amatör olduğum için epey kötü
tasarlandı ve tamamen deneysel amaçlı yapıldı fakat beslemeyi bağlayıp
girişine sinyali verdiğimde hâlâ çalıştığını gördüm. :D
Devrenin yapılma amacı aslında, 12 satır ve 15 sütun olmak üzere toplam 180
led'den oluşmuş hobi amaçlı basit bir osiloskop. ECKD ...
Hepinize merhaba..öncelikle bu siteyi bulduğum için ne kadar mutlu olduğumu bilmenizi isterim..Sizin yazdıklarınız dikkatlice okuyorum ama malesef bu konularda amatör olarak bile çok az bilgim var.Sizlere çok özeniyorum...Umarım izmirde yada int.üzerinden bana yardımcı olarak arkadaşlar vardır.
Arkadaşlar daha önce hazır bi anfi kiti almıştım ona bide trafo alıp doğrultma devresini yaptırmıştım.Anfi transistörlüydü sonrada yanıd.Şimdi bu trafoya uygunbir anfim olsun istiyorum.Sterio olursa daha iyi olur yada farketmez.Ama bana baskı devre çıkarmaktan son aşamaya kadar yardımcı olarak ...