Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:09

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

LA Serisi Entegreler

Merhaba,

Forumunuzu DIY projeleri ve amplifikatörler hakkında araştırma yaparken keşfettim.
Bir soru sormak istiyorum. LA serisi entegrelerin ses kaliteleri nasıldır?. (LA4496 - LA4508 - LA4700 vs.)
Read more : LA Serisi Entegreler | Gösterim : 1352 | Cevaplar : 1 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Simetrik Regülasyon Devreleri

Resim Resim Resim

Resim Resim
Read more : Simetrik Regülasyon Devreleri | Gösterim : 4791 | Cevaplar : 11 | Forum : Güç Kaynakları

darlington çıkışlı hifi projesi hakkında bir kombinasyon

arkadaşlar bu darlington çıkışlı projede sistemi direk kullandığımızda yani bi pre ampli olmadan max güce çıkmayacağı yazıyordu kapibara doğru söylemiş ben denedim ve 60W filan ancak alabildim ancak 60v ile beslemiştim yani en azından 150W üstüne çıkmasını umuyordum neyse sorum şu acaba devrenin pre ampli olarak (Düşük Harmonik Distorsiyonlu, Yüksek Dinamikli Ön Yükselteç) rpojesini önerirmisiniz bu pre ampli +-60v ile çalışırmı?
teşekkürler...

Kandil Mesajı

Herkezin Regaip Kandili Mübarek Olsun
Read more : Kandil Mesajı | Gösterim : 1207 | Cevaplar : 2 | Forum : Serbest Kürsü

LM4781 - Overture Audio Power Amplifier Series 3 Channel 35W

Resim

Pdf dosyası aşağıdadır. içinde tüm bilgiler mevcuttur. baskı devreside dahil.

iyi çalışmalar.

http://cache.national.com/ds/LM/LM4781.pdf

tda7250 transistörlü güçlendirme

arkadaşar devreyi datasheedden yaptım bir bakın nasıl olmuş,güzel oldu gibi kanalları 100 er w verebilir gibi geliyor bana
download
http://rapidshare.com/files/43246361/tda7250.rar.html

Resim
Read more : tda7250 transistörlü güçlendirme | Gösterim : 2409 | Cevaplar : 3 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

tda8571 ile 3+1 yapımı

arkadaşlar devreyi yeni çizdim daha önce sadece anfi kısmı vardı şimdide bir ses çözücü devre ekledim sağ,sol,arka ve merkez çıkışları 40w verebilecek güçte daha denemedim ama denemeyi düşünüyorum besleme asimetrik zaten aynı besleme ile tda 1554 lü 2x22w denedim mükemmel oldu ses süper trafonunda watı iyi olursa mükemmel olacağına inanıyorum devrenin bir bakın bana hak vereceksiniz.

download
http://rapidshare.com/files/43440084/3_1.rar.html
Read more : tda8571 ile 3+1 yapımı | Gösterim : 3638 | Cevaplar : 7 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

LM3886 problemim

Selamlar geçenlerde LM3886devresini yapmıştım yani buradaki devreyi.devreyi smps ile arabaya bağlamıştım daha sonra bi kaza sonucu çıkışlar kısa devre oldu ve entegreler gitti şimdi bi çift daha aldım bağladım.voltajı verip girişte ve çıkışta bişey bağlı değilken çıkş voltajını ölçtüm 10 volt gösteriyordu potansiyometre bağlantılarından şüpelendim ve potans'ı tamamen çıkardım busefer çıkışta 37 volt vardı bunun sebebi ne olabilir.entegreler yanmış olabilirmi yandıysa ikisi birdenmi yandı iki çıkıştada aynı sonuç var. ...
Read more : LM3886 problemim | Gösterim : 1955 | Cevaplar : 5 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

LM4780 2x60w yada 120w

arkadaşlar bu devreden burada mevcut ama benim devre birz daha değişik birde buna bakın belki ilginizi çeker devrenin 60w lık 2 kanalı var bukanalları isterseniz birleştirip120w yapabiliyorsunuz. beslemeside çok uygun 2x18 yada 2x20v olabilir devre basit entegreyi bulmak biraz zor diğer elemanları kolayca bulabilirsiniz herkese kolay gelsin c in 1ve2 4,7µF 63v MKS yani metalize polyester kutupsuz olacak

download
http://rapidshare.com/files/42883381/lm4780.rar.html
Read more : LM4780 2x60w yada 120w | Gösterim : 2907 | Cevaplar : 10 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

İlk GC çalışmam

birkaç ay önce hayata geçirip 2 hafta önce bozuk bir cdp kasasına monte ettiğim LM4780 GC projemin resimlerini sizlerle paylaşayım dedim.

besleme kısmındaki köprü için kullandığım delikli pertinaks haricinde hiç pcb kullanmadım.

dc bloklama kapasitörü olarak 2 adet büyükçe 7.5 uF'lık otomobillerde kullanılan polypropilen kapasitör kullandım. bu kapasitörler resimde ilk dikkati çeken kısım olduğu için hemen farkediliyor :)

besleme katında sb560 schotky diyotlarla beraber 1500 uF'lık kaliteli ...
Read more : İlk GC çalışmam | Gösterim : 3264 | Cevaplar : 12 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye