Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:12

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Stereo Mecmuası, Hi-Fi ve Müzik konusunda e-dergi

Resim

Stereo Mecmuası, Hi-fi ve Müzik konularını içeren Türkçe e-dergi.

Bu sayıda,

-Fransız Elmasları, Carat Audio
-2 dinazor karşı karşıya Denon DL-103 vs DL-103R
-Heed Audio, Questar incelemesi
ve daha fazlası

Aşağıdaki adresten e-dergiyi ücretsiz indirebilirsiniz.

http://stereomecmuasi.googlepages.com/home
Read more : Stereo Mecmuası, Hi-Fi ve Müzik konusunda e-dergi | Gösterim : 1328 | Cevaplar : 3 | Forum : Serbest Kürsü

istanbulda yeniyim

Bağcılar yüz yıl köprüsü civarında oturuyorum tayinim yeni çıktığı burdayım epey burda kalacak gibiyim, bağcılara yakın transistör veya hoparlör gibi diy malzemeler satışı yapan yerler tavsiye edebilirmisiniz...
Read more : istanbulda yeniyim | Gösterim : 1354 | Cevaplar : 0 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

The Last Word on Class A

İşi gücü pek olmayan ingilizcesi iyi olan bi arkadaşımız şu linkteki olayı özetleyebilir mi acaba ? :roll:

http://www.aikenamps.com/ClassA.htm
Read more : The Last Word on Class A | Gösterim : 1514 | Cevaplar : 0 | Forum : Makaleleriniz

5 Watt A sınıfı push-pull single-ended amplifikatör

Öncelikle herkese selamlar;
Geçen hafta siteyi tesadüfen gezerek üye oldum. Lambalı bir ampli yapabilir miyim? Düşüncesiyle gezerken bulmuştum burayı. Elektronikle ilgim kısıtlı bir düzeyde. Okuduklarımdan lambalı bir ampli yapamayacağım sonucuna vardım ve belki de bir çoğunuzun bildiği bir şemayı buldum internette. Açıklamasında şöyle diyordu: “tek valflı ampliye benzer bir ses üretir”. Ben de bu şemayı uyguladım ve sonucu dinledim. Sitedeki bilgi paylaşım ağına hürmeten nacizane bir katkım olursa sevinirim.

Şemayı aldığım sitede bu amplinin öykündüğü ...

SATILIK 250W TRAFO

resimde gordugunuz 250W TRAFOYU IHTIYACIM OLMADIGINDAN SATIYORUM TRAFO COK TEMIZDIR HEMEN HEMEN HIC KULLANILMADI VE GAYET İYİ CALISIYOR LM 3886 PROJEM ICIN ALMISTIM DENEME ASAMALARINDA KULLANDIM DEVREYI KULLANMADIGIMDAN TRAFOYU SATMAYA KARAR VERDIM ILGILENIRSENIZ MAIL ADRESIM [email protected] FIYAT KONUSUNA GELINCE BEN BUNU 55 YTL ODEYEREK ALDIM AMA IST ICI ELDEN TESLIM OLARAK 40 YTL ISTIYORUM KARGO YAPABILECEGIMI SANMIYORUM CUNKU AGIRLIGINDAN DOLAYI ALAN KISIYE COK MALIYETLI OLABILIR DIE DUSUNUYORUM... FIYATIM SONDUR PAZARLIK ...
Read more : SATILIK 250W TRAFO | Gösterim : 2264 | Cevaplar : 5 | Forum : Satılık

tda1514A süper kalite. soundcraft kullanıyor dikkat !

arkadaşlar elime tamire bir soundcraft mixer geldi. mixer ufak çaplı uygulamalar ve ufak tefek ev stüdyo kayıtlarında kullanılmak için tasarlanmış bir mixer. yada bir dj in evde çalışma yapmak için kullanabileceği bir mixerde diyebiliriz. gelelim konuya: bu mixerin arızası mixer katındaki bir tl 072 nin bozulması imiş. onu hallettim. şimdi bombayı patlatıyorum. bu SOUNDCRAFT mixerde çıkış katı olarak TDA1514A entegresi kullanılıyor. inanmayanlar araştırsın (soundcraft spırıt folio powerpad) datasheet için tıkılayıvirin:

http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ...
Read more : tda1514A süper kalite. soundcraft kullanıyor dikkat ! | Gösterim : 2117 | Cevaplar : 0 | Forum : Makaleleriniz

RAS 300

Arkadaslar herkeze selam.
Uzun zamandir vakitsizlikten ras 300 ile ugrasamiyordum. Islerden birazdaha rahatladim simdi. Ras 300 tamamladim.
Aranizda bu devreyi yapip calistiranlar varsa birkac sorum oalacak.
Ras 100 u yapip denedim ve cok begendim. Bu bana 300 u yapmak icin yesil isik yakti. Sevgili Hazar eger konser salonunuz varsa bu tam size gore gibi bahsetmisti ras300 den :) . Benim konser salonum yok ama 83 desibel surulmesi ...
Read more : RAS 300 | Gösterim : 7862 | Cevaplar : 59 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

LM338 regüle güç kaynağı

herkese merhaba,
devre şeması carlosfm'in meşhur regüleli snubber şeması. pcb'nin orijinali de yine diyaudio'dan tobias_svensk'in. aslında, ben birşey yapmadım, sadece tek yüzlü baskı için kıt bilgimle üzerinde biraz oynadım.. bir hatası var mı? yoksa bu haliyle basmak istiyorum.. istenirse pdf olarak da gönderirim. teşekkürler..

Resim

devre şeması;
http://myweb.tiscali.co.uk/nuukspot/dec ... g.psu2.png

orijinal pcb;
http://www.diyaudio.com/forums/showthre ... post738169

edit: berat23'ün uyarıları doğrultusunda R5-R6'nın yerleri düzeltildi..
Read more : LM338 regüle güç kaynağı | Gösterim : 5230 | Cevaplar : 10 | Forum : Güç Kaynakları

1000W 220VAC -> +/-65V (75) SMPS şeması

Arkadaşlar ekte şemayı pdf formatında yolluyorum şema çok güzel duruyor irfp 360 yerine irfp 460 ta kullanılabilir yakın değerlere sahip yanlız burada pk1 yazan kısımdaki 22Ohm dirence bağlı olan parçanın ne olduğunu analmadım anlayan birisi açıklarsa çok memnun olurum.
Devre yapı itibarı ile ve çok sade, güçlü yapıda olması (köprü topolojisi) nedeni ile gözüme girdi diyebilirim sanırım bütün elemanları türkiyede bulmak mümkün.
Devre ile ilgili diğer önemli not ise devrenin aslında ses sistemleri için üretilmiş ...
Read more : 1000W 220VAC -> +/-65V (75) SMPS şeması | Gösterim : 3705 | Cevaplar : 4 | Forum : Güç Kaynakları

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye