birinci olarak devrede bulunan 2SB649 ve 2SD669 transistörleri yerine BD139 ve BD140 kullandım
ikincisi devrede değeri belirtilmediği için çıkıştaki bobini kullanmadım.
üçüncü olarak devrenin çıkışında 4 çift değil 10 çift BJT kullandım (10x 2SC2922 / 10x 2SA1216) ve bunları sürmek için vedevrede belirtilen TIP41/TIP42 yerlerinede 2SC3281 ve 2SA1302 kullandım.
Şimdi gelelim devreyle ilgili sorunuma devre bu haliyle kısık seste güzel çalışıyor sesi biraz açınca baslar dağalıyor ve bas namına bişey kalmıyor yani bi noktadan sorna müzik adeta gürültü haline geliyor. Bundan önce ise yine aynı konfigürasyonda devrede şöye bir sorun yaşıyordum (ama bu defa db139/bd140 yerine orjinal devrede belirtlenleri kullanmıştım) devre sanki simetrik değilse sadece bi kısmı çalışıyormuş gibiydi ve o haliyle 3 adet 2SA1216 yaktım. Sonrada sürücü tansistörleri BD139 ve !+= la değiştirince bu defa çalışır gibi oldu ama şimdide yukarda belirttiğim gibi sesi açınca müzik namına birşey kalmıyor. Aynı zaman BD139/BD140 girişte bi sinyal olmamasına rağmen bi süre sonra elle tutulmıycak kadar çok ısınıyor
Devrenin beslemesine gelince 500W lık 2x48V AC trafo kullanıyorum doğrulma işlemini 30A lık köprü ile yapıyorum ve bunuda 37 000 uF /75V luk kondansatörlerle regüle ediyorum. devre çalışırken çıkışta yük olmadığında 1K lık trimpotu tam olarak açtığımda (yani 1 bacak arası 1K olduğunda) devre simetrik beslemenin her hattından 0.15Amper çekiyor yani boştayken böyle akım çekmeside açıkçası bana biraz garip geldi.
Sonuç olarak devre son haliyle böyle bir sorun yaşıyor olmamın sebebi orjinalleri yerine kullandığım BD139 ve BD140 olabilirmi TR12 ve TR14 yerine BD243/BD244 kullansam ısınma sorunumu halledermiyim (ısınan transistörler bunlardı). Bunu dışında devreyi yapan arkadaşlar devrede özellikle dikkat etmem gereken bir nokta varsa lütfen belirtin. Konuya yorum yazan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.