Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Basit bir fizik kuralı.

Herkes için basit olmayabiliyormuş. :roll:

http://www.snotr.com/video/2130
Read more : Basit bir fizik kuralı. | Gösterim : 669 | Cevaplar : 1 | Forum : Serbest Kürsü

Crossover

Yeni yaptığım kabinler için üç yollu, kaliteli, distirizasyon yaratmayan crossover arıyorum.Sürücülerim 4 ohm, 100'er watt.
Crossowerı özellikle titiz bir elden istiyorum, piyasada satılan kalite özürü ürün istemiyorum.
Ancak Bi-Wire bağlantı yapacağım için bass filtresinin, tiz ve midden ayrı olmasını istiyorum.
Şimdiden bütün ilgilenenlere teşekkür ederim.
Read more : Crossover | Gösterim : 897 | Cevaplar : 0 | Forum : Alınık

İzmir Hifi Kulübü 2009 yılı programları başlıyor.

Resim

İzmir Hifi Kulübü 2009 yılı programı başlıyor.

Bilgilerinize
Read more : İzmir Hifi Kulübü 2009 yılı programları başlıyor. | Gösterim : 888 | Cevaplar : 0 | Forum : Serbest Kürsü

19v a 50 watt veren ampli arıyorum!

Gitar ampli si içim kullanacağım. Elimde 19v laptop dc adaptörü var. Bunu değerlendirip temiz ses veren bir power ampli yapmak istiyorum. Yapacağım ilk ampli olacak, ampli simulatörü pedal ve prosesör var yani preamp a ihtiyacım yok. Sadece temiz ve kuvvetli ses verebilcek ampli arıyorum. Ne önerirsiniz?
Aklımda lm3876 var ama trafo masrafına girmek istemiyorum.

Şimdiden çok teşekkür ederim.
Read more : 19v a 50 watt veren ampli arıyorum! | Gösterim : 959 | Cevaplar : 5 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

"DATASHEET"...(EQUİVALENT)

Arkadaşlar..bana...geldiler..kafayı yiyeceğim...
Normal şartlarda aradığımız herhangi bir elektronik parçanın...bilgilerine..int'den..
kolayca ulaşabiliyoruz da...nedense..bu "bilgi ağı" ben Dinozor'a en ufak bi..cevap verme..
nezaketini göstermeyip...üstelik bi de para..isteyince..dellenmemek..mümkün değil..
Datasheet................bilmemne...dediğinizde...herbir parçanın "PDF" açılımına kolayca..
ulaşılıyorda..."BSN 304 Equivalent"...diyorum ..tık..yok..hadi bu zor soru..desek.......
"PH 2369"...diyorum..kıçı...kırık..bi..swich..trns..yine tık yok...
yani bu eşdeğer(muadil) parçalar konusunda bildiğiniz bi site var mı?
Bu kadar yazdıktan sonra bari olayın gelişimini de yazayım oldu olacak belki bi yorum..
alırız....masamda..tahminen 75-80...ekran bi...philipistttt...TV...var..ve...bu TV'yi...
buraların(güya en mennnşuuurr TV tamircileri..)4..aydan ...
Read more : "DATASHEET"...(EQUİVALENT) | Gösterim : 975 | Cevaplar : 1 | Forum : Diğer Bilgiler

Analog vu-metre nasıl bağlanır?

Evet resimdeki gibi bir çift vu metre aldım JFBGC de kullanmak üzere.
evde test amaçlı kondansator direnç kombinasyonlarını denedim fakat istediğim sonucu almadım. Bunun için ayrı bir devre kurmak (opamp vs ile) gerekir mi

Resim
Read more : Analog vu-metre nasıl bağlanır? | Gösterim : 6273 | Cevaplar : 12 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

Hİ-PASS LOW-PASS FİLTRE DİZAYN PROGRAMI

Arkadaşlar

TCJ_Filter adlı programı paylaşıyorum. mesela yaptığımız ses sistemlerinin uydu hoparlörlerinin ne kadar sıkıntı yarattığını bilirsiniz asla bass ses sevmezler... mesela hoparlörleriniz 500Hz üzeri sıkıntı yaratmadan çalışabiliyor hi-pass ile 500hz ayarlayıp mid ve tiz hoparlörlerimizi yakamadan kullanabiliriz program aktif, pasif, lambalı filtre devreleri sunabiliyor kullandığım küçük amfilerin mutlaka girişlerine kullanırım
umarım sizinde işinize yarar çok güzel bir program...

iyi çalışmalar
Read more : Hİ-PASS LOW-PASS FİLTRE DİZAYN PROGRAMI | Gösterim : 1236 | Cevaplar : 1 | Forum : Elektrik - Elektronik

sony turntable'ım

selamlar arkadaşlar, elimde pikap olarak sony'nin ps-lx55ii diye bir modeli var, komple elektronik, quartz kontrollü motor devri ayarı, direct drive, komple elektronik lineer hareket eden kol mekanizması var, boyutu otomatik seçiyor ve ona göre hız ayarı yapıyor, kol tamamen butonlarla hareket ettiriliyor, araştırdım 86 yılına ait bir cihazmış, bana üretildiği yıla nazaran oldukça üstün özellikli bir cihaz gibi geldi ama hakkında pek yorum bulamadım internette, sizlerin bu cihaz hakkında tecrübe ve fikri varsa paylaşırsanız sevinirim, ...
Read more : sony turntable'ım | Gösterim : 1569 | Cevaplar : 2 | Forum : Kaynaklar

Sahibi tanınmayan Gotham Audio İnterconnect

GOTHAM HI-END INTERCONNECT diye satılan ürün ilan linki belki birini işine yarar satıcı kabloyu öve öve bitermiyor misal;

Ses kalitesi mükemmel bir kablo...çok detaylı sesler duyabilirsiniz,SESİ SON DERECE YUMUŞAK,DETAYLI VE ANALOG'DUR

Ustalar kablo,kalitesi,satıcının kablo ile söyledikleri ve fiyatı hakkında yıorum yapıcakdır zaten

İşte ilan linki;http://urun.gittigidiyor.com/GOTHAM-HI-END-INTERCONNECT_W0QQidZZ14905044
Read more : Sahibi tanınmayan Gotham Audio İnterconnect | Gösterim : 1257 | Cevaplar : 0 | Forum : Satılık

FOSTEX SÜRÜCÜLERİ NEREDEN BULABİLİRİZ?

Yabancı diy audio sitelerinde incelediğim kadarıyla fostex marka hoparlörler diy uygulamalarda oldukça tercih edilen bir marka, araştırdım ancak TR'de satan yer bulamadım, çok güzel fullrange hoparlörleri var, yine incelediğim kadarıyla ses karakteristikleri de oldukça iyi görünüyor, nasıl bulunacağını bilen biri varsa yardımcı olsun lütfen, güzelim devrelere adam gibi hoparlör bulamıyorum, beni westa, bots, unistar gibi markalara mahkum etmeyin a dostlar, :) yardımlarınızı bekliyorum, cevap yazan herkese şimdiden ...
Read more : FOSTEX SÜRÜCÜLERİ NEREDEN BULABİLİRİZ? | Gösterim : 1535 | Cevaplar : 1 | Forum : Hoparlörler

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye