Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Satılık trafo, entegre, kaliteli pot, crossover,

Baktım çok şey var, şu an işime yaramayan, ilan sayısı da artmasın diye hepsini toplayayım dedim, :D

Trafolar:

1-Pioneer dc-z111'lerden çıkma "Bando" marka ATS-184 modeli, Singapur üretimi sargısı bakır izoleli çok kaliteli 2 trafo vardır.(Bando markası Pioneer'in cihazlarında neredeyse 40 yıldır kullanılan, halen de kullanılmaya devam eden bir markadır) Çıkış güçleri trafo başına 2x24 volt simetrik 180VA (150W) tır. Ayrıca 18 volt 1 amper çıkış da ...
Read more : Satılık trafo, entegre, kaliteli pot, crossover, | Gösterim : 2694 | Cevaplar : 8 | Forum : Satılık

2sc4467 'li amp

herkese slm
bende bir amp var.çıkışı 2 kanal herbir kanal için birer adet 2sc4467 ve 2sa1694
kullanılmış.smps için 4 adet irfz34n pre amp içinse 2 adet ka4558 ve tl074cn kullanılmıştır.
öncelikli olarak bu amp.in çıkış gücü kaç wattır.nasıl bir amp.dir iş yaparmı? ve de beslemesi için
12vdc kaç wattlık bir tarfo işimi görür.?
ustalara şimdiden teşekkürler.
Read more : 2sc4467 'li amp | Gösterim : 1069 | Cevaplar : 7 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Toplu Hoparlör Alımı

Özelden bana atılan mesajlara istinaden, bir defalığına birkaç çeşit hoparlör temininde isteyen arkadaşlara yardımcı olmaya çalışacağım.

Talep edilen 20cm JBL marka hoparlörlerin tanesi 25 USD şu anda, yani düz hesap 45 YTL.

Jamo marka 14 cmlik mid-bass hoparlörler maalesef kalmamış, 300 taneden geriye sıfıra sıfır, gene Anadolu’dan birileri kurutmuş kalanları. Ama birkaç hafta içinde yine gelebilirmiş, burada 16cmlikleri de var ucuz değil. Jamo’ların tanesi yaklaşık 20 YTL’ye gelecek, ama bu fiyat kesin değil.

Bunlardan başka ...
Read more : Toplu Hoparlör Alımı | Gösterim : 6726 | Cevaplar : 44 | Forum : Toplu Alım ve PCB

Nico Ras sitesini güncelledi

Nico'nun Internet sitesi nihayet elden geçirildi kullanıma açıldı.

http://www.digisec.co.za/ras/

Halen hatalar olabilir ama daha önce yayınlamadığı devreler ve güncellemeler var.
Read more : Nico Ras sitesini güncelledi | Gösterim : 932 | Cevaplar : 5 | Forum : Serbest Kürsü

Birçok Satılık Malzeme - Oda Temizliği

Odamı temizliyorum arkadaşlar.

Resim
2.3" 7 segment Display

Belki büyük bir dijital saate falan ihtiyacınız olur. Gereksizlerin arasında..
Ortak Anot

Stok: 6 / Adet fiyatı: 1$

Resim
0.8" 7 segment Display

"Basit" PGA2311 projesi ile uyumlu, 7 segment displaylar.
Ortak katot.

Stok: 15 / Adet fiyatı: 0.25$

Resim
SMA RF RP-Dişi Konnektör (kart montaj)

GSM modül ya da Wireless uzatıcı antenleriniz için dişi ters SMA konnektör. Çok aramıştım !

Stok: 8 / Adet fiyatı: 1.25$
...
Read more : Birçok Satılık Malzeme - Oda Temizliği | Gösterim : 5310 | Cevaplar : 40 | Forum : Satılık

Sahte Kondansatör

Daha önce böle bişey gören oldumu hiç :D
Read more : Sahte Kondansatör | Gösterim : 680 | Cevaplar : 7 | Forum : Serbest Kürsü

Lambalarımı değerlendirmeye çalışıyorum...

Yakın zamanda zaten hoşuma giden lambalı amplilere iyiden iyiye kafayı taktım, profesyonel bir modele yanaşmak aklımdan geçmedi ama sırf denemek ve nasıl çalıştığını öğrenmek için birtane yapmak istiyorum düşük bir maliyetle. Geçen gün mahallede sevdiğim elektronikçi bir abime açtım konuyu o da yardımcı olacak inşallah, zaten lambalı ampli deyince 2 kutu dolusu lambayı önüme serdi ve deliler gibi lamba aramaya başladık:) Basit bir devre yapmak istiyorum hi-end class-a ya da odyofil kalitede birşey olması mühim ...
Read more : Lambalarımı değerlendirmeye çalışıyorum... | Gösterim : 1213 | Cevaplar : 6 | Forum : Lambalı Güç Yükselteçleri

RAS-100 üzerine...

Nico Ras'ın 100W mosfet amplisini yapmak istiyorum, ama elimde besleyecek trafo yok, boşta da birsürü trafo var şimdi olay şu:

Nico Ras'n sitesinde RAS-100 modeli için farklı çıkış gücü seviyelerinde farklı beslemeler kullanılabilir gibi görünüyor, örneğin 2x24V 120VA ile 8 ohm için 50W, bende 2x24V 180 VA'lık 2 tane kaliteli trafo var eşdeğer, bir de devam eden gainclone projem için forum üyelerimizden sayın weatherlight'tan aldığım 2x28V 300VA toroidal trafo var, 2 projeyi de gerçekleştirmek istiyorum ...
Read more : RAS-100 üzerine... | Gösterim : 1450 | Cevaplar : 4 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

LM3875 projesi için güç kaynağı?

Bu proje için STPS3045CW güç diyodunu kullanabilirmiyim.

Elimde 4 adet var. Eğer kullanabilirsem, doğrultma şemasını çizebilirmisiniz?

4 adet 10000uf 63v nichicon kondansatörleride kullanmak istiyorum.
Read more : LM3875 projesi için güç kaynağı? | Gösterim : 916 | Cevaplar : 3 | Forum : Güç Kaynakları

Değerini bilenler için naturel tabure ve dahası.

http://www.mudo.com.tr/Store/productdet ... ckId=25228
http://www.mudo.com.tr/Store/productdet ... ckId=25233
http://www.mudo.com.tr/Store/productdet ... ckId=25225

Fil işi amplifikatörler yanında sönük kalıyor.
Siteyi korsanlar ele geçirmiş olmalı, aksini düşünemiyorum çünkü. :bilmem:
Read more : Değerini bilenler için naturel tabure ve dahası. | Gösterim : 874 | Cevaplar : 3 | Forum : Serbest Kürsü

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye