Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Stereo LM 3886 ve ton kontrollu preamp.çalışması

Değerli arkadaşlar,
Başta sn. Dr. ve siteye emeği geçen ve tecrübelerini paylaşan arkadaşlarımızın verdiği bilgiler çerçevesinde, nezamandan beri yapmayı planladığım ama ancak bu uzun Bayram tatilinde fırsat bulduğum çalışmayı tamamladım. Malum kutu vb. malzemelerin kısıtlı seçenekler ile temini sözkonusu olduğu için piyasada muhtelif ebatları bulunan, ön ve arka paneli Alu. olan kutuları kullanarak yaptığım çalışma, evde kulanılabilecek vasat bir seviyede tamamlandı..
Dr.'un tavsiyesine uyarak National'in standart şemasını kullandım. Herhangi bir çizim programı öğrenmeye zaman ve ...
Read more : Stereo LM 3886 ve ton kontrollu preamp.çalışması | Gösterim : 2166 | Cevaplar : 3 | Forum : Projeleriniz

satılık tweeter

Tüm ürünler sıfırdır hiç kullanılmamıştır.

DSC01699.JPG
DSC01703.JPG

çifti 20 liradır.

westra KW- 200 1328 20 cm hoparlörün tanesi 50 liradan satılıktır.

Görünt001.jpg
Read more : satılık tweeter | Gösterim : 1869 | Cevaplar : 1 | Forum : Satılık

ELEKTOR DERGİLERİ YARDIM...

Arkadaşlar ...malumunuz..günlerdir elimde kalan elektor dergileri yayınlamaktan...telef..oldum..desem..yeri..
Elimde olupda ...x...olan ..dergileri..(bir yerlerden bulabilirmiyim..diyerekten sağa sola..saldırdım...Ankara'dan bi arkadaşıma rica ettim...ki ..yaşı benden epey..bi küçük olmasına rağmen...elektronik..böl..okudu,bi ..haşır neşirliği olmuştur ..gibisinden...nedense..pek hatırlayamadı..neyse...(La havle..Elektor..hatırlanmaz mı..ya..hu..? )
ben de..tıpkı..İst..sahaflar..gibi..bi..çarşının...Ankara'da da olması lazım..muhabbeti..yaptım...tamam abi..dedi...
daha sonrası..abi..(her ne çarşısıysa)..gidemedim..ama ilk fırsatta gidip araştıracağım dedi ve...şöyle bi yorum yaptı...
Abi..ben int..girdim..adamlar..sayfa ...sayfa..yayınlamışlar..ben yinede."....."...çarşısından araştıracağım..dediydi...
Sonrasında benim plastik jeton...kendine gelip düştü..ki...
Amcamın bahsettiği............sayfa.......sayfa...."ELEKTOR"....... ...zaten.benim....pardon....
"DIYAUDİOTR"...menşeli....neyse..uzatmayayım...ben de bi ...iki ...tıkladım..(ki..elektor..yayınlamaktan..fırsatım..yok..)..ama..
net..bi..yayına ...ulaşamadım..sizden ricam..bi tıklayın.."Elektor..Dergileri..diye..)...bakalım..ne...çıkıyor.... ...
Read more : ELEKTOR DERGİLERİ YARDIM... | Gösterim : 982 | Cevaplar : 6 | Forum : Serbest Kürsü

drhardware-LM1875 GC için yardım rica ediyorum

Merhabalar,
Trafo, 200VA 230V/18V-0-18V ,fullwave köprü (hexfred x 4),DC ye çevrilince de + 25V -25V besleme voltajı, 2 x2 200uF ortak besleme kapasitör +(perfboard üstünde de her kanal için 2x470uF ve bunlar da 100nF ile bypasslı).
2x2.2uF paralel (4.4uF) polyester giriş kapasitörü var, 690R ve 22K feedback resistörü ve 12K giriş yük resistörü + 50K volume potu ve 33uF elektrolitik Ci kapasitörü mevcut.
Cihaz bitmiş durumda ama daha kabinlere bağlamadım nedeni de DC Offset den ...
Read more : drhardware-LM1875 GC için yardım rica ediyorum | Gösterim : 2621 | Cevaplar : 22 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

WESTRA DOME TWEETER

Fiii...tarihinde kullanıp memnun kaldığım "Westra WDT-25-808" Dome tweter temin edebileceğim....(özellikle int..
yoluyla ) bildiğiniz yerli...bi adres varmı?.....
Ben bu Westra'ları fiii...tarihinde Selanik psj'nın alt girişinden...sanıyorum sağdan 2. dükkan(şu an ismini hatırlayamadığım)
almış idim...sanıyorum ithalatcısı idi.....Silinmiş bi..uçan fotokopide bazı detaylar var...bi de bu fiyat/performans..
açısından bence çok iyi bi tweeter idi...
Read more : WESTRA DOME TWEETER | Gösterim : 2883 | Cevaplar : 3 | Forum : Hoparlörler

Mika ve silikon yalıtım malzemesi

Eskiden beridir güm trasistörler ya da entegreleri soğutucuya bağlarken yalıtım için mika kullanır, mikanın her iki yüzüne de silikon gres sürerim. Buraya kadar sorun yok.

Ama artık silikon pad denilen bişey var. Bundan bende de var.

Acaba bu silikonların iki yüzüne mika gibi gene silikon gres sürüyor muyuz? Yoksa doğrudan mı kullanıyoruz.

Teşekkürler
Read more : Mika ve silikon yalıtım malzemesi | Gösterim : 1367 | Cevaplar : 5 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

Edwin amplifikatörü yapıyorum (sorunu hallettim)

Öncelikle yardımlarından dolayı İbrahim Demir ve Drhardware ye teşekkür ediyorum.Amlifikatörü yaparken ibrahim demir in gönderdiği elektor dergilerini esas aldım.
plaketi ütü metoduyla hazırladım plaketi delinmeye hazır hale getirdim daha sonra plaketi delerek elemanları yerleştirdim son aşamada deneme amaçlı çalıştırdım Fakat bir sorun var ben elimde 42 voltluk trafo şu anda olmadığından deneme amaçlı 25 voltluk bir güç kaynağı kullandım iyi bir ses aldım ama 2n 3055 leri devre dışı bıraktığımda hiç bir değişiklik olmayınca 2n ...

Çalışıyorsa kurcalama !

Gavur forumunda gördüm, süpermiş :mrgreen:
Resim
Read more : Çalışıyorsa kurcalama ! | Gösterim : 872 | Cevaplar : 0 | Forum : Serbest Kürsü

LM 4780

LM 4780 elinde olan varsa talibim.İlanlar çok eski olduğundan yeni başlık açtım.SAygılarımla...
Read more : LM 4780 | Gösterim : 787 | Cevaplar : 1 | Forum : Alınık

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye