Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Müzik seti şema ve tamir hk. yardım isteği.

Herkese merhaba,

Forumda şimdi soracağım konuyla alakalı bölüm burası mıdır bilemiyorum, yanlışsa affola ama elimdeki cihazın ampli katı entegreli olduğu için bana en uygun yer burası gibi geldi. :)

Her ne kadar DIY audio konusuna ilgi duysam da teorik ve pratik bilgim/deneyimim çok fazla değil. Şu sıralar bu hevesimi alabilmek, ufak ufak birşeyler kurcalayıp ısınabilmek, bilmediklerimi öğrenebilmek ve bunun gibi şeyler için eski ve çalışmayan Philips marka ...
Read more : Müzik seti şema ve tamir hk. yardım isteği. | Gösterim : 17687 | Cevaplar : 126 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

denon pma495-r mod

merhabalar..denon amfimi modifiye etmek için birkaç girişimde bulundum.kuplaj kondansatörü üzerinde 40mv gerilim vardı..ilk önce içindeki sinyal kuplaj kondansatörünü kısa devre yaptım fakat amfi kendini korumaya almaya başladı...daha sonra baktım ki pre amfi katından sonraki jrc marka 5532 opampı yanmış..neden oldu anlamadım ve onu lm4562 ile değiştirdim..daha sonra geribesleme kondansatörlerini kutupsuz nippon kondansatörlerle değiştirdim(nichicon muse es gelince değiştireceğim).giriş kuplaj kondnasatörü olarak da şeker gibi olan sarı arcatronics mkp cap yazan 6,8uf kondansatörleri taktım.seste inanılmaz bir değişme ...
Read more : denon pma495-r mod | Gösterim : 1710 | Cevaplar : 6 | Forum : Amplifikatörler

DIY Audio Paylaşımı üzerine..

Sevgili DIY Audio dostları,

Forumumuz Türkiye'de ilk kez salt DIY audio üzerine sohbet edilip, bilgi paylaşımı yapılan tek site özelliği taşımaktadır.
DIY = Do It Yourself = Kendin Yap demektir, asla Steal It Yourself ya da Copy From Somebody olarak algılanmamalıdır ve algılanmasına müsaade edemeyiz.
Birilerinin emek harcayarak ortaya koyduğu tasarımlar,
Ki "tasarım"ı burada açıklama gereği duyuyorum;
Tasarım, var olmayan bir devreyi hesaplayarak ve tasarım kurallarına uyarak baştan VAR ETMEKTİR.. Yoksa Ali Desidero'nun feşmekan tarihte ...
Read more : DIY Audio Paylaşımı üzerine.. | Gösterim : 3031 | Cevaplar : 0 | Forum : Haberler ve Duyurular

Neden orta uçlu trafo değil?

Ses devrelerinde odyofiller neden iki tane köprü diyot kullanırlar simetrik voltaj elde etmek için?
Read more : Neden orta uçlu trafo değil? | Gösterim : 1704 | Cevaplar : 2 | Forum : Güç Kaynakları

Toroidal Trafo Sarmak.

merhaba;
elimde toroidal trafo sarabileceğim bi makina var (antika).ama toroidal trafo nasıl hesaplanır ve nasıl sarılır bilmiyorum.elinizde kullanmadığınız yanmış arızalı toroid trafolar varsa örnek olması için alabilirim(ücreti neyse veririm).simetrik çıkışlı toroid trafo en basit nasıl hesaplanır bilen vardır umarım.yardımlarınızı bekliyorum.bnim ihtiyacım olan giriş çıkış gerilimi için tel çapı kaç tur sarılacağı gibi hesaplamalar ve nasıl sarılacağı.çok zor olduğunu düşünmüyorum.tşk ler
Read more : Toroidal Trafo Sarmak. | Gösterim : 2644 | Cevaplar : 0 | Forum : Güç Kaynakları

Çeşitli yüksek kaliteli parçalar

Arkadaşlar 3 adet parça var. Teste özel değiller.320kbps mp3 ve flac.
Hesi zengin tonlar içeren parçalar.Özellikle tizleri vr sistemin sahnesi hakkında fikir almak isteyenler deneyebilir.

Kings of leon-Manhattan
Ocean's 11 soundtrack-$160millions Chinese man
J.S.Bach-Harpsichord Concerto No. 5 in F Minor

http://rapidshare.com/files/168526397/sabitsal__305_n__305_m.rar.html
Read more : Çeşitli yüksek kaliteli parçalar | Gösterim : 2055 | Cevaplar : 1 | Forum : Test Müzikleri

LM4562 Aranıyor

Başlık anlatıyor derdimi...

1 Adet LM4562, Dr.un basit hi-fi preamp'ında denemek üzere.
Read more : LM4562 Aranıyor | Gösterim : 2650 | Cevaplar : 21 | Forum : Alınık

TDA2030'un müzikal kalitesi.

Geçenlerde bir konuda kısa da olsa bahsedilince daha önceden benim de farkettiğim ama değerlendirme gözüyle hiç dinlemediğim kurulu bir 2030 devresini çekmecemden çıkardım. 2x18 dc verdikten sonra cd çalara bağlayıp gürültüsünün büyüklüğünü ancak kapatınca anlayabildiğim bilgisayarımı kapattım. Parça olarak Bach'ın Harpsichord Concerto No. 5 in F Minor parçasını seçtim. Anfi tek kanal olduğundan tek hoparlörden dinlemeye başladım.Daha sonra 2. sony mi de dar diz alanını genişletmesi amacıyla bağladım.Düşen ohm değerinin sesi bozmaması için volumu biraz ...
Read more : TDA2030'un müzikal kalitesi. | Gösterim : 7340 | Cevaplar : 25 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

PGA2310 / PGA2311 Dijital Stepped Attenuator: Basit versiyon

PGA-Kontrolcü.jpg

Ön Bilgi
Bu proje PGA231x serisi dijital attenuatorların basitçe kontrolünü sağlar. Analog kartın beslemesi ve kullanılan komponentlerin kalitesine dikkat edildiğinde yüzlerce dolarlık komutatör ve precision dirençlerden oluşan attenuatorların (marka vermek gerekirse DACT) kalitesinde sonuç almak mümkündür.

Proje 3 bölüme ayrılmıştır; dijital, analog ve besleme. Bu ayrık metodla gitmemizin sebebi maksimum esneklik ve kalite arayışımızı sonuca kavuşturmasıdır. Özellikle DIY meraklılarının analog kartta yapabileceği modifikasyonlar, sistemi daha da üst seviyeye taşıyabilecektir. Herkesin ...
Read more : PGA2310 / PGA2311 Dijital Stepped Attenuator: Basit versiyon | Gösterim : 38665 | Cevaplar : 352 | Forum : Projelerimiz

Germanium Amplifikatör

Uzun zaman önce başladığım projemi nihayet bitirebildim. Bir de uygun bir kutu bulup koyduk mu tamamdır.
Epey bi zamandır (muhtemelen onsekiz yıl olmuştur) elimde duran soğutucuya ve bunlara uygun iki adet AD161'e bir çift AD162 arıyordum.
Forumumuzda üye olan İbrahim Demir arkadaşımız sağolsun elindeki AD162 leri yolladı ve böylece işe koyulduk.
Beklentimiz pek yüksek olmamasına karşın yinede hem elimizdekileri işe yarar hale getirdik hem de klasik bir amplifikatör sahibi olmuş olduk.

Epeyce aradıktan sonra aşağıdaki ...
Read more : Germanium Amplifikatör | Gösterim : 3321 | Cevaplar : 16 | Forum : Projeleriniz

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye