Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

LAMBALI SİNGLE END 5W AMPLİFİKATÖR

arkadaslar merhaba
lambalı 5w single end amlifikatörle karsınızdayım."devre http://www.diyaudio.com dan alınmıstır" devrenın ses trafolarını ıster yurt dısından ıstersenızde eskı radyolardan sokebılırsınız... elımdekı 2 cıft trafoyla donusumlu yaptıgım dınleme testlerınde ultra lıneer ve normal ses trafosu arasında herhangı bır se farkı goremedım guc artısı dısında,,belkı bana katılmayanlar olacaktır ama benım kulaklarım belkı ıyı duymuyordur...yapımı oldukca basıt olan bu devreyı 2. yapısım 1. yapısımda devrenın ana beslemesını sebekeyı dırek ...
Read more : LAMBALI SİNGLE END 5W AMPLİFİKATÖR | Gösterim : 3270 | Cevaplar : 18 | Forum : Projeleriniz

profesyonel audio analiz programı

FFT analyzer, Oscilloscope, THD analyzer, Impulse response, Sound Analyzer, Signal generator and octave band spectrum analyzer enable real-time adjustment of audio systems

sinyal jenaratorü, spe. analizörü, osiloskop ..... hepsi süper... kaliteli ses kartına sahip pc niz varsa bu cihazlara sahip olursunuz.

yüksek güç girmek isteniyorsa stabil çalışan şebekeden izole beslemeye sahip tl072 devre kullanmanız yeterli.

akustik ölçümlerin en önemlilerini bu programla pc yi kasmadan yapmanız mümkün.

program sony, ibm, dell, toshiba laptop ların , creative ...
Read more : profesyonel audio analiz programı | Gösterim : 2737 | Cevaplar : 0 | Forum : Elektrik - Elektronik

Kaliteli malzeme markaları

Daha önce forumda, "Bir 'malzeme' başlığı açılsa ve bu başlık altında ses sistemlerinde kullanılan, kullanılması gereken malzemelerin neler olduğu, olması gerektiği, (diyelim ki hoparlör kabloları, bağlantı noktaları) ve nasıl (marka, özellik... gibi) malzeme kullanılması gerektiği belirtilse" demiştim. Ama sanırım pek ilgi görmedi bu teklif. Zannediyorum, insan kendi bildiği şeyleri başkaları da biliyor kabûl ediyor.
Bu yüzden, internet üzerinde dolaşırken ses sistemleri için tavsiye edilen kimi markaları kaydettim. Aşağıda bu kısa listeyi veriyorum. Yanlışlar varsa lütfen ...
Read more : Kaliteli malzeme markaları | Gösterim : 2887 | Cevaplar : 2 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

Nico Ras'ın "200 Watt High-End Power Amplifier" projesi

Merhaba, Nico Ras'ın sitesinde yer alan bu projede şema, pcb ve part list birbirinden farklı görünüyor, aranızda bu devreyi uygulayan varmı acaba?

http://www.digisec.co.za/ras/ras200/ras200.html

hoparlör satışı yapan yerler

ben hayatımda böle biryer görmedim sanki onu sürecek alet varmıs gibi 250 300 w lık güçlerde sacma sapan tasarımlı empedansı bile belli olmayan hoparlörleri bize hoparlör diye satıyolar... internette veya ankarada elinde adam akıllı oto parcası olmayan hoparlör bulabileceğim bir yer varmı aradığım hoparlör tipi 16 cm 16 empedanslı 25 watt mid hoparlör bi deneyde kullanıcağım kalite farketmez ama basarılı olursa kalitelisini arıyacağım ama yok ben adama istediğimi anlatıyorum adam bana 8 cm vestelin yedek ...
Read more : hoparlör satışı yapan yerler | Gösterim : 2039 | Cevaplar : 2 | Forum : Hoparlörler

Güç kaynağı 60Hz olan efekt aletinin 50Hz trafo kullanımı??

Arkadaşlar merhabalar ,

Bu forumda ilk mesajım. Aslında elektronik ya da elektrik işinden pek anlamam fakat forumda yapılanları inceleyince güzel işler çıkarıldığını görmek beni çok sevindirdi.

Hazır üstadları bulmuşken aklıma takılan bir soru hakkında sizden yorum almak istedim. Umarım daha önce böyle bir konu tartışılmamıştır da yineleme yapıyor olmam. Ben aradım, bulamadım çünkü :?

Malumunuz, Amerika' dan satınalınan ürünlerin yanlarında, şanslı değilseniz, AC 220V 50Hz adaptörler verilmiyor. ...
Read more : Güç kaynağı 60Hz olan efekt aletinin 50Hz trafo kullanımı?? | Gösterim : 4993 | Cevaplar : 7 | Forum : Güç Kaynakları

Hoparlör Konumlandırma

Arkadaşlar,
Stereo sistemlerde hoparlörler nasıl konumlandırılmalıdır, sahne etkisi vermesi için aralarında makul bir ölçü ile yan yana mı durmalı yoksa iki hoparlör birbirini görecek şekilde karşılıklı mı durmalıdır? Ayrıca bu hopalörlerin yerde durması, sesin yerden yükselirken etkisini kaybetmesine sebep olur mu, doğrudan kulak hizasına getirmek de uygun mudur?
Teşekkürler...
Read more : Hoparlör Konumlandırma | Gösterim : 3199 | Cevaplar : 6 | Forum : Hoparlörler

devreyi klonlamak istiyorum !ustaların yardımını bekliyorum

elimde olan ses sisteminin amplisi bas vermemeye başladı bende devrenin aynısını sıfırdan yapmaya karar verdim

ankarada yaşıyorum malzemeleri nasıl temin edebilirim (konya sokagı biliyorum) devresini hazır bulabilirmiyim nekadar zamanımı alır sorularına sizlerin tecrübelerine dayanarak cevap bulmak istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.
resimler

Resim

Resim

Resim

TEKLİF - İSTEK

Merhaba,
SES'e meraklı insanlar bu sitede ve forumda bir araya gelerek bilgi paylaşıyorlar. - Daha doğrusu üstadlar bilgilerini sunuyorlar, benim gibi meraklılar da faydalanıyorlar. Bunun için bilgisini sunan ve katkıda bulunanlara teşekkürlerimi bildiriyorum.
Bu paylaşım - öğrenme sürecine ilişkin bir teklifim var:
Forumda:
1) "teknik tabirler" başlığı açılsa ve diyelim ki "distorsiyon, gürültü, güç (watt gibi), desibel...." gibi teknik tabirler burada açıklansa;
2) Bir "malzeme" başlığı açılsa ve bu başlık altında ses sistemlerinde kullanılan, kullanılması ...
Read more : TEKLİF - İSTEK | Gösterim : 841 | Cevaplar : 0 | Forum : Serbest Kürsü

Bayramınız Kutlu Olsun

DIY Audio Türkiye olarak tüm ziyaretçilerimizin Şeker (Ramazan) Bayramı'nı tebrik ederiz.
Read more : Bayramınız Kutlu Olsun | Gösterim : 782 | Cevaplar : 5 | Forum : Serbest Kürsü

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye