Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Pioneer CS595

Bir süredir kuzenimin kabinleri bende ama artık yer işgal ediyorlar. Depoda bekledikleri için geçen sene biraz rutubet görmüşlerdi. Artık tamamen iyi durumdalar, sürücüler iyi durumda, ses olması gerektiği gibi, gerekli bakımları yapıldı.

Ama vidaları biraz paslanmış, bir mid sürücüde yırtık var, kabinin de suntası idare eder durumda. Orjinalliğini bozmadım, bir de tozluklarında suntanın zamana boyun eğmesinden dolayı kırıklıklar var, yumuşamış durumda.

İlgilenen olursa çiftini 100TL'den satıyoruz. Alan isterse biraz düzeltir ya da sunta, mid vs. ...
Read more : Pioneer CS595 | Gösterim : 1714 | Cevaplar : 0 | Forum : Satılık

AMFİ YARDIM AMFİ YARDIM

Merhabalar benim bir sorum olucak.2N 3773 8Transistörlü 2x200W kendi üzerinde mixseri olan 6 giriş kanallı amfide şöyle bir problem var anfinin girişleri çalışmıyor norma olarak anfi açıyorum açılıyor nerden biliyorum çıkışları o volt normal sağ ve sol ana volumler açılyo açtığım ölçüde fısıltı geliyor hatta eko,bas,tiz potlarını çevirdiğimde çalıştığı belli oluyor fakat soruna geleyim giriş kanallarında hiçbir şey çalışmıyor eko bas tiz çünkü buraya kablo takıp deniyorum amfi normal çalıştığı zamanlarda girişlere boş kablo takıp ...
Read more : AMFİ YARDIM | Gösterim : 68093 | Cevaplar : 31 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

12ax7 preamp

elimde bir çift 12ax7 lamba var ve bu lambalar ile preamp yapmayı düşünüyorum.
bu preamp'ı akm4309 d/a convertörlü playstationda direk dac'a bağlayarak kullanmayı düşünüyorum şema olarak şu şema hakkıda ne düşünüyorsunuz
Resim
birde bu strereo devrede kaç watt'lık trafo kullanmamı önerirsinz
Read more : 12ax7 preamp | Gösterim : 70586 | Cevaplar : 51 | Forum : Projeleriniz

Kondansator lazım

Elinde kaliteli 22uF en az 40V kondansatoru olan arkadas varmıdır acaba yapmayı dusundugum amfi icin geri beslemede kullanmak istiyorum nichicon muse,elna cerafine vb. 2 adet lazım fiyat uygun olursa 4 adette alabilirim ayrıca besleme icin 4700 uF en az 40V(4 adet) kondans. lazım hitano dusunuyorum fiyat olarak dier markalara gore daha uygunlar o bakımdan :D bu konularda yardımcı olacak arkadaslardan cevap bekliyorum...saygılar...
Read more : Kondansator lazım | Gösterim : 2868 | Cevaplar : 25 | Forum : Alınık

Kaliteli Çıkış Transformatörü (TAMRADIO)

Elimde Yunanistan'da bir antikacıdan almış olduğum TAMRADIO A700 serisi iki çift çıkış transformatörü vardır. A700 serisinin piyasa fiyatı 300-400$ civarındadır. Gümüş alaşımlı bakır şeritten sarılmıştır.

(Not: Elimde çeşitli kalite, marka, model, güçte ve fiyatta 30-40 tane transformatör vardır. alıcı çıkarsa satışa çıkarabilirim. çoklu alımda iskonta yapabilirim.)

power : 12 W
input : 3-5-7 KΩ
output : 4-8-16 Ω
8cm en 10cm boy 12cm yükseklik

Adet Fiyatı $70

Resim
Resim
Read more : Kaliteli Çıkış Transformatörü (TAMRADIO) | Gösterim : 1278 | Cevaplar : 3 | Forum : Satılık

stk 4241 çıkış korumalı-otomatik fan anfikatör KARGO DAHİL

merhaba arkadaslar,kendi yaptığım özel tasarım stk 4241 2x120 w 8 0hm 5sn geciktirmeli-çıkış korumalı ve otomatik fan kontrolü vardır.beslemede 2x10.000 mf/63v kondanstör kullanılmıstır.beslemede4k7 5w 100nf kondanstör kullanılarak besleme filitre edilmiştir.2x35 v ac volt ile calısmaktadır.ilk voltaj verdiğinizde 5n sonra role cekip hoporlörlere ses vermektedir.böylece devreye ayrı bir orjinallik katmaktadır.hoporlörlede meydana gelebilecek kısa devrelere yada bağlantı sırasındaki hatalalarla olusabilecek kısa devrelere karsı korumalıdır.
devreye ayrıca otomatik fan kontrol devresi eklenmiştir.ac 9v ile calışmaktadır.devrede sogutucu ılımaya basladığında ...
Read more : stk 4241 çıkış korumalı-otomatik fan anfikatör KARGO DAHİL | Gösterim : 2525 | Cevaplar : 1 | Forum : Satılık

DIY MIXER Preamp

Akustik gitar kaydı yapmak için preamp devresi lazım. Mikserle birleşik bir devre de olabilir elinizde ve ya ben yönlendirebileceğiniz bir web site varsa lütfen yardımcı olun.

Kullanılacak mikrofon Behringer C2

Resim
Read more : DIY MIXER Preamp | Gösterim : 8920 | Cevaplar : 65 | Forum : Amplifikatörler

Ses Sistemime pot bağlamam lazım yardım

2 ay önce piranha 5.1 ses sitemi aldım.ses açma kapama yeri bozuk oldugundan (pot dönmüyordu) sökmek zorunda kaldım.kablolar boştayken ses sistemi son seste yani sesi pcden açıp kapıyorum.şimdi potu çıkarttıgım yerde led flnda bağlıydı onlarıda söktüm şuan 5 adet kablo war bunlar; Vol- Vol+ +5v ve Gnd dierinde isim yazmıyor sistemin çıkış gücü 22.5 w buna kaçlık pot ve nasıl bağlamam lazım ?
Read more : Ses Sistemime pot bağlamam lazım yardım | Gösterim : 5484 | Cevaplar : 18 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

TDA 7375 2X43Watt MAX

arkadaşlar tda 7375anın baskı devresini sizinle paylaşıyorum tda 7375A entegresi 4 OHMDA MAX 2X43 WATT verebileceği yazıyo datasheette entegre olarak tda 7377 tda 7375 takabilirsiniz tabi entegreler arasında güç farkı vardır besleme olarak 1x12 volt 120 watt trafo yeterlidir devre tam dalga doğrulma ile beslenmektedir devrenin çizimi tamamen bana aittir ve tarafımca denemiştir yapacak arkadaşlara kolay gelsin

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Read more : TDA 7375 2X43Watt MAX | Gösterim : 4222 | Cevaplar : 3 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

TDA 1554 2x22Watt

Merhaba arkadaşlar bu devre TDA 1554Q entegresi ile yapılmış 2x22 watt verebilen 9 ila 18 volt arası çalışan bi amfi devresidir distorsiyonu az ve ses kalitesi çok güzeldir devre sorunsuz bi şekilde çalışmaktadır
Yapıcak Arkadaşlara Kolay Gelsin

Resim

Resim

Resim
Read more : TDA 1554 2x22Watt | Gösterim : 4036 | Cevaplar : 0 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye