Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

4+1 (oto amfisi)

Aranıza yeni katıldım. 4+1 oto amfisi yapmayı düşünüyorum. Bana yüksek değil kaliteli ses lazım çok çok kaliteli ;) Bana hangi entegreyi önerirsiniz? Woofer için ayrı bir entegre önerirmisiniz. Mesela 4 tanesini x entegresinden yap woofer çıkışını xx entegresinden yaparsan daha ii verim alırsın gibisinden ? Şimdiden saolun.
Read more : 4+1 (oto amfisi) | Gösterim : 8909 | Cevaplar : 7 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Hoparlör

Sıfır sistem ve küçücük bir odaya sahip olan biri olarak hoparlör konusunda fikirlerinize ihtiyacım var.
Yüksek watta vereceğim parayı hoparlörün "kalitelisine" yatırmak istiyorum. Zaten amplim şimdilik 2*25W LM3875 olacak.
Bookshelf dediklerine yönlendim haliyle.
Maksimum 1000tl bütçem var. Gözümü kestirdiklerim şunlar. Türkiye'de nerelerde bulurum bu aşağıdaki hoparlörleri onuda pek bilmiyorum gerçi. :?

Wharfedale Diamond 10.2 (585tl)
http://www.wharfedale.co.uk/Products/Pr ... spx#detail

Klipsch ...
Read more : Hoparlör | Gösterim : 1969 | Cevaplar : 5 | Forum : Hoparlörler

Gardiyan: Amplifikatör izleme / koruma projesi

serbest-kursu/sicak-dahada-sicak-olacak-t1057.html#p14244 adresinde görülebilecek fikri devam ettiriyorum diğer projeler için gerekli malzemelerimi beklerken..

Bir cihazımız olsun, amplifikatörümüzü korusun, kollasın. 60W'lık gainclone'dan 2000W'lık Class A azmanlarına kadar hepsine uyumlu olsun. Daha önemlisi, bizim olsun :)

Bu cihazda olmasını düşündüklerim:
Soft start: Röle/kontaktör(!) ve wattlı dirençler marifetiyle trafoların "inrush current"ını limitleme metoduyla çalışır. Soft start 100ms gibi bir sürede tamamlanacaktır. Amplifikatörün ve ...
Read more : Gardiyan: Amplifikatör izleme / koruma projesi | Gösterim : 5901 | Cevaplar : 12 | Forum : Çalışma Masası

13.000 watt oto tesisatı olurmu

arkadaşlar bir sitede izledim adam 13.000 watt tesisat diye yazmış anfi JBL GTO-1201 baslar iki adet KİCKER L7 arkadaşla tartışmaya girdik o olur dedi ben olmaz dedim sizce olurmu
Read more : 13.000 watt oto tesisatı olurmu | Gösterim : 4575 | Cevaplar : 15 | Forum : Otomobil Ses Sistemleri

Yolları boş pcb Yardım :(

Elimde bir pcb icin PDF var ama görseniz acaip :( bisey bastırsam gene böyle çıkıcak eminim nasıl düzeltebilirim resim aşağıda.

Resim
Read more : Yolları boş pcb Yardım :( | Gösterim : 1360 | Cevaplar : 6 | Forum : Elektrik - Elektronik

Gitar amfisi icin yardım

Merhabalar Lise 3 Elektronik öğrencisiyim . Bayadır arkadaslarımla gitar calıyorum . Amfi'm patladı ve yenisini alıcak gücüm bu aralar yok arkadasım bi el yapımı amfi önerdi ama internette açık bişeyler bulamadım . Bi arkadasım burayı önerdi . Belki siz yardımcı olursunuz 800 900 tl verene kadar 200 300 e bu işi halledersin dedi . Parada fazla sıkıntı olmicağını düşünüyorum Arkadas ucuza yapabilirsin dedi . Sizde bi kac sema vs. verebilirseniz kendim yapıp kullanmak istiyorum . ...
Read more : Gitar amfisi icin yardım | Gösterim : 2169 | Cevaplar : 9 | Forum : Amplifikatörler

Röleli Attenuator.

Biraz gürültülü okadar. :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=Q8aTsjVRDDk

Read more : Röleli Attenuator. | Gösterim : 1124 | Cevaplar : 2 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

Hoparlör Koruma ve Fan Kontrol Devresi

Hoparlör Koruma ve Fan Kontrol Devresi

http://www.siliconchip.com.au/cms/A_103286/article.html

Detayları yukarıaki linkte verilen devreyi yaptım. Ekleyeceğim resimler verdiğim linkten biraz karmaşık olsa da alınabiliyor. Kolaylık olması açısından, forumda amplifikatör yapacakların ihtiyaç duyacağı bir devre olduğundan resimleri toplu halde buraya ekliyorum.

Devre 60derece sıcaklık seviyesine ulaştığında fanı/fanları çalıştırarak amplinin soğutucusunu serinletiyor. 80 derece sıcaklığın üzerine çıkarsa da hoparlörlerle ampliyi ayırıyor. Bu durumda ön panele konulabilecek bir led yanıyor. 12 V.’luk ...
Read more : Hoparlör Koruma ve Fan Kontrol Devresi | Gösterim : 30522 | Cevaplar : 22 | Forum : Projeleriniz

YAMAHA NS-1000 MONITOR YARDIM LÜTFEN

Merhabalar

Yamaha ns-1000 monıtor sahibiyim. fakat monitorun 2adet tweeter i (Berylliumtweeter model # ja-0513) çalışmıyor. Bu konuda uzmanlara sormak istiyorum:

1-Bu tweeter i (Berylliumtweeter model # ja-0513)sardırsam eski performansını elde edbilirmiyim. eğer elde edebilirsem iyi bir tamirci önerebilirmisiniz ?
2-Yenisini bulabilirmiyim ? Eğer bulabilirsem nerden bulabilirim ?

yardımlarınız için çşimdiden çok teşekkür ederim.
Read more : YAMAHA NS-1000 MONITOR YARDIM LÜTFEN | Gösterim : 1926 | Cevaplar : 7 | Forum : Hoparlörler

Sıcak. Dahada sıcak olacak.

Forum sıcaktan eridi :) :)
Read more : Sıcak. Dahada sıcak olacak. | Gösterim : 2736 | Cevaplar : 17 | Forum : Serbest Kürsü

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye