Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

TDA 7294 100W Minicik TDA 7294 100W Minicik

TDA 7294 bilindiği üzere 100 watt verebilen entegredir yapan arkadaşlar bilirler gücünü,devre alıntı çalıntı değildir bizzat bana aittir ve tarafımca denenmiştir 3. versiyonu denenmiştir ve sorunsuz çalışmaktadır besleme olarak max simetrik 40 volt verin ideal olarak 2x24Volt 120 - 150 watt trafo kullanırsanız çok güzel verim alırsınız entegreyi mutlaka büyük soğutucuya bağlanmanız gerekiyor entegrenin kalitesi güzel ve distorsiyonu azdır
Yapıcak arkadaşlara kolay gelsin :wink:
Resimler Versiyon ...
Read more : TDA 7294 100W Minicik | Gösterim : 4365 | Cevaplar : 1 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

ucuz trafo ve çözümü (denendi)

slm
benim şu an kullandığım ve size tavsiye edeceğim amplifikatörlerinizi besleyebileceğeniz ucuz bir önerim olacak.
eski ve ya bozuk bilgisayar UPS yani kesintisiz güç kaynağının içinden çıkan tarfoları kullanamak gibi...bunlar bir çok sitede bozuk şekilde satılıyor ben iki tane 600 bir tane 1000 wattlık bozuk UPS yi 30 ytl ye aldım kargo biraz tuzluydu ama olsun toplam 45 ytl tuttu..
bildiğiniz gibi bu güç kaynaklarının içinden 12 ve ya 24 volt akü gerilimini 220 volt ...
Read more : ucuz trafo ve çözümü (denendi) | Gösterim : 2976 | Cevaplar : 2 | Forum : Güç Kaynakları

Bu hoparlor iş yapar mı?

8 OHM EMPEDANS
5'' MİD RANGE SPEAKER
180 WATT
500 HZ - 7000 HZ FREKANS

MID-HOPARLOR-CANON-HI-FI-KABINLER-ICIN-IDEAL__19557323_0.jpg

Bunun çiftine 90 tl verilir mi?
Read more : Bu hoparlor iş yapar mı? | Gösterim : 6175 | Cevaplar : 30 | Forum : Hoparlörler

Alps 100K Volume potans aranıyor

alps100k.jpg

Kenwood amfinin ana volume potansından arıyorum. Üzerinde "Alps 100KΏAX2" yazılı. Sekiz bacaklı ama resimde görüldüğü gibi iki bacak kırık. Uzun zamandır aramama rağmen bulamıyorum. Bozuk amfiden çıkma da olabilir.
Şimdiden teşekkürler.
Read more : Alps 100K Volume potans aranıyor | Gösterim : 1215 | Cevaplar : 0 | Forum : Alınık

Alınık RIFA PEH169 kondansatör

Merhaba.15000uf ve üzeri(15000,22000,33000 vs vs) RIFA PEH169 kondansatöre ihtiyacım var.25v ve üstü her değerden lazım.Eğer elinizde varsa özel mesaj atın.Veya buraya yazın.Teşekkürler
Read more : Alınık RIFA PEH169 kondansatör | Gösterim : 1525 | Cevaplar : 0 | Forum : Alınık

Alınık CS8412 DIP

ALINIK CS8412 DIP 28 PIN
Read more : Alınık CS8412 DIP | Gösterim : 1238 | Cevaplar : 1 | Forum : Alınık

LM 4651 + LM 4652

Arkadaslar ve sevgili hocalarım konus baslyıgında ki devreyi yapmak istiyorum ama henüz bir arastırma yapmadım...malzemelerin temini konusunda bir fikrim yok ama kit olursa hazır alıp kendim lehimleyebilirim yada hazırlanmış bir devre olabilir gerisini ben tamamlarım....bu konuda bilgileri öneriler ve tavsiyeleri olan arkadaslarımın cvp larını bekliyorum teşekkürler.
Read more : LM 4651 + LM 4652 | Gösterim : 1234 | Cevaplar : 3 | Forum : Projeleriniz

el yapımı hoparlörlerim

yeni hoparlörlerimin yapım aşamaları gördüğünüz bir eksik olursa söyleyiniz
projede kullanacağım malzemeler hepsi 140tl tuttu
Resim
tweeter
Resim
mid
Resim
bas
Resim
port çapı 4cm uzunluk 10cm
Resim
crossover ve hoparlörlerin değerleri resimler biraz bulanık :-|
Resim
Resim
Resim
Resim
sizce bu filtre kaçıncı dereceden
Resim
hoparlör deliklerinin kesim aşaması
Resim
Resim
kabin içi kenarları silikonlandı
Resim
sonuç
Resim
ve en zevkli kısım test aşaması
Resim
mid ...
Read more : el yapımı hoparlörlerim | Gösterim : 8736 | Cevaplar : 14 | Forum : Hoparlörler

Fotoğraflarla Hesaplı subwoofer kabin yapımı

Yazılan tüm bilgiler tarafımdan hazırlanmıştır alıntı değildir dregoist…

Herkese selamlar.
Öncelikle aranıza yeni katıldım ama yıllardır vazgeçilmez hobidir benim için audio ve tabiî ki bir hobici olarak ‘’kendin yap’’ zevki bambaşkadır bu işlerde…

Bu mesajda

kabin hesaplaması yapan programın kullanımı,
kabininin hesaplanması,
kabinin montajı ,
kabinin çalıştırılması ve
kabinin ayarlanmasını
nacizane anlatmaya çalışacağım sürç-ü lisan edersem affola…

Neyse sürücümüz
JBL GT5-12 ama isteyen teknik bilgilerini bulup (thiele small parameters) diğer subwooferları da kullanabilirler tabiî ki ...
Read more : Fotoğraflarla Hesaplı subwoofer kabin yapımı | Gösterim : 31658 | Cevaplar : 51 | Forum : Hoparlörler

Yeni DIY Pikabım

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Yeni pikabımı sonunda tamamladım. Şimdilik sadece resimlerini paylaşıyorum. Konuyla ilgili ayrıntıları, aşamaları bir makale olarak ilerleyen günlerde paylaşacağım.
Read more : Yeni DIY Pikabım | Gösterim : 3008 | Cevaplar : 15 | Forum : Kaynaklar

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye