Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Nİco Ras 100W...

Arkadaslar uygulanmıs projeleri yayınladıgınız sayfadan Nİco Ras ın 100W lık anfinin dokumanlarını nasıl indirebilirim acaba...yahut elinde olan arkadas varsa bir yere upload etsin oradan alayım...
Read more : Nİco Ras 100W... | Gösterim : 10125 | Cevaplar : 69 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Ynt: Bu devre uygunmudur?

4 ohm hoparlör yükü, classA, 32w iyi olur tabiki de,nasıl soğutacağız?

En son,tek beslemeli 10 sene önce yapmış olduğum transistörlü AB sınıfı ampliyi classA sevdası ile biası 800ma e ancak getirebildim.Soğutucu nerede ise alev alacaktı.Ohalde bile ses çok iyi idi.Gerçi bu hoparlörleri neye bağlarsam ciddi iyi sonuç alabiliyorum.Hoparlörler bağlandığı cihaza sınıf atlatıyor sanki.

Bir müddet dinledikten sonra , daha iyisi merakı yokmu,hele birde kendin birşeyler yapabiliyorsan sürekli araştırmaya veriyorsun kendini .Tabiki zaman buldukça.Ras 32A yı ...
Read more : Ynt: Bu devre uygunmudur? | Gösterim : 91490 | Cevaplar : 541 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Attenuator kullanımı hakkında ? Attenuator kullanımı hakkında ?

İyi akşamlar
Yeni başladığm lm3886 devresinde atantör kullanımı hakkında öğrenmek istediğim birşey var.pek fazla bilgim olmadığı için yanlış bişey yapıp verimi azaltmak istemiyorum bu zaten ilk deneyimim olacak.Sorum şu ki lm3886 yada başka bi entegreli yapımda atantörü kullanırken neye dikkat etmeliyim ve kaç ohmluk kullanıcağımı nasıl hesaplarım?
Ayrıca şunu da sormak istiyorum ucuza NE5532 ses kontrol devreleri satılmakta böyle bişey de ne derece faydalı olur gürültü yapar mı?..cevap ve en önemlisi tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler.İnş kısa ...
Read more : Attenuator kullanımı hakkında ? | Gösterim : 1369 | Cevaplar : 4 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Osiloskop alıcam!!

osiloskop.jpg
Herkese merhaba,
Forum da ve diy cemiyetinde oldukça yeniyim, sıkıcı sorular için şimdiden özür..:)
Kendime bir osiloskop almayı düşünüyorum, bununla ne yapacağım? Kendi yaptığım synthesizerın oscilatorlerinin nasıl dalga formları çıkardığını görmek istiyorum. :shock: Leader LBO-525L 50 MHZ Oscilloscope buldum internette, ebay' de 24 dolar. Bu kadar ucuz olması garibime gitti. Sizce bu osiloskop işimi ...
Read more : Osiloskop alıcam!! | Gösterim : 2720 | Cevaplar : 7 | Forum : Serbest Kürsü

uzaktan kumandalı motor volume (yeni

uzaktan kumandalı motor volume analog anfiler için tasarlanmış bir sistemdir.görselliğe hitap eden bir üründür.takıldığı anfikatöre farklı bir dizayn göze hitap ettiği için farklı bir orjinallik katmaktadır.müziğin güzünü bu farklılıkla yaşamanız dileğiyle...
Teknik özellikler:
devre ac 9v ile çalışmaktadır.voltaj verildiğinde standby on konuma gecer ve kırmızı led yanar.uzaktan kumandanın power tusuna basıldığında standby off konuma gecer.yesil led yanar.devreye bağlı role çeker.
volum+ tusu ile motorlu potanssağa dönüp ses açışmış olur
volum- tusu ile motorlu potans sola ...
Read more : uzaktan kumandalı motor volume (yeni | Gösterim : 2547 | Cevaplar : 6 | Forum : Satılık

STK4182-II Amplifikatör

STK4182 2x45W @ 0.4% THD. Datasheet şemasına göre (http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... TK4182.pdf) yapıldı. Esasen eski müzik setinin çıkış katını yeniden topladım. Entegrenin yanı sıra bu satışta göndermeyi düşündüğüm soğutucu ve trafo da aynı müzik setinden. Baskı devreyi kendim tasarladım, bastım. Entegre dışındaki tüm parçaları yeni kullandım. Kısa devre koruması, hoparlör geciktirmesi ve giriş potansiyometresi yok. Ses açık ve net, çalışması ile ilgili sıkıntı yok. Tek eksiği (eksik sayılırsa ...
Read more : STK4182-II Amplifikatör | Gösterim : 1639 | Cevaplar : 1 | Forum : Satılık

SES DEVRELERİ VE ÖZEL TASARIMLARIM

bölüm:1
bu bölümde kendi tasarladığım devreler bulunmaktadır

en son yaptığım ,sitede paylaştığım pt2317 devresi
Resim
40tl

bölüm:2
daha önce plaketini satın aldığım devreler kullanmadığım devreleri satısa sunuyorum..
pt2317 4 ch ton konrol,digital ekolayzer stk 4231 için plaketler satıktır.kartlar epoksy plaket olarak basılmıstır.ve sorunsuzca çalışmaktadır.

Resim SATILDI
çift taraflı epoxy pcb 7.5tl

Resim SATILDI

Resim SATILDI

Resim SATILDI
digital mode ekolayzer epoXy plaket 7.5 tl

Resim
stk4231 beslemsi üzerinde epoxy pcb 2 Sİ 20 TL TL
Read more : SES DEVRELERİ VE ÖZEL TASARIMLARIM | Gösterim : 6274 | Cevaplar : 23 | Forum : Satılık

Elektro gitar amfisi için hoparlör

Merhaba arkadaşlar siteye yeni üye oldum, bu işlerde de yeni sayılırım. Elektro gitar amfisi yapıyorum, amfi katı için tda2050 entegresini seçtim. Şimdi bana bu amfi için en az 100 watt rms gücünde kağıt kaplı ve 16-25 cm çapında bir hoparlör gerekli. Hangi markalar ve modelleri uygundur ve İstanbul'da (Karaköy, Kadıköy) nerelerde bulurum? Son olarak da fiyatları nedir?

Teşekkürler
Read more : Elektro gitar amfisi için hoparlör | Gösterim : 2862 | Cevaplar : 4 | Forum : Hoparlörler

Elektro gitar amfisi için hoparlör

Merhaba arkadaşlar siteye yeni üye oldum, bu işlerde de yeni sayılırım. Elektro gitar amfisi yapıyorum, amfi katı için tda2050 entegresini seçtim. Şimdi bana bu amfi için en az 100 watt rms gücünde kağıt kaplı ve 16-25 cm çapında bir hoparlör gerekli. Hangi markalar ve modelleri uygundur ve İstanbul'da (Karaköy, Kadıköy) nerelerde bulurum? Son olarak da fiyatları nedir?

Teşekkürler
Read more : Elektro gitar amfisi için hoparlör | Gösterim : 1344 | Cevaplar : 0 | Forum : Hoparlörler

Neden DIY ve bu forum

Aslında böyle bir yazıya gerek yoktu ama sanırım bazı noktaları da aydınlatma zamanı geldi.

Forumda hoparlör olarak yazdıklarım aslında çok eskilerden kalma bir hevesimi paylaşmaktı. Burada çok biliyorum ya da uzun yıllar bu işi yapıyorum ya da bu işten ekmek yiyorum diye bulunmuyorum. Sadece bir hobi ve uzun yıllar hobilerimi abartarak artık profesyonel düzeye gelinceye kadar sürdürdüm. Akvaryum hevesimden su ürünleri okudum, bisiklet merakımdan mekanik okudum, dans merakımdan dans öğrendim, psikoloji merakımdan psikoloji öğrendim, ve ...
Read more : Neden DIY ve bu forum | Gösterim : 1326 | Cevaplar : 5 | Forum : Serbest Kürsü

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye