Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Yeni bebekler

Uzun zamandır, yaklaşık iki yıldır bir yılan hikayesine dönen kabinlerimin nihayet ses çıkarmasını kutluyorum. Elimin altında bir marangozhabe olmasına rağmen marangozları yakalayaıp çalıştıramamaktan kaynaklanan gecikmelerden sonra nihayet ben kendimi marangoz ilan ettim ve bitirdim. Ama sadece marangoz değil alüminyumcu gibi şapkaları da öğrenmek durumunda kaldım. Bu kabinler test amaçlı tasarlanmışlardı, imal edilmeleri gerçekten uzun testler ve denemeler gerektirdi. Halen de devam ediyor. Aktif filtre ile üç yollu olarak veya iki yollu mid-tiz pasif filtre ile ...
Read more : Yeni bebekler | Gösterim : 4157 | Cevaplar : 30 | Forum : Projeleriniz

Oto teypten amfi çıkışı almak?? (Deck Converter arıyorum)

Merhabalar...

Oto amfi projemde sona yaklaştıkça çok farklı sorunlarla karşılaşıyorum...HI-FI amfimi sıradan bir (20khz anahtarlamalı) smps ile besleyerek elde edebileceğim en yüksek kaliteyi elde ettikten sonra amfimi arabaya indirdim.
Evde ipod yada bilgisayarla beslediğim sinyal girişi ile ses çok güzel, fakat arabada (Siemens VDO 05 CD-R) amfi çıkışı olmadığı için amfiye sesi arka hoparlör çıkışından vermem gerekiyor.. direk bağlanmıyor tabiki -galiba çıkış empedansı amfinin giriş empedansına uymadığından- bağladığımda ses kesik kesik yada çok az yada ...

DIY tube ampl.

I have for sell some tube DIY amplifiers with tubes with very good sounding, great bass, nice MiddleFr and HighFr.
If there is some interest, please contact me to Private Message in forum, or [email protected]
http://picasaweb.google.bg/azazello52/A ... 3514767858 /PP 2x25 wt,
outputs for 4 and 8 ohm, inputs CD, RIAA phono and cassette deck/

http://picasaweb.google.bg/azazello52/A ... ...
Read more : DIY tube ampl. | Gösterim : 1206 | Cevaplar : 0 | Forum : Satılık

lm 3875 mi 3886 mı yoksa 4780 mi

arkadaşlar bu 3 entegre amfiden birini yapmak istiyorum sizce hangisini yapmalıyım.birde uygun fiyatlı toroid trafo nerden alabilirim yardımcı olursanız sevinirim.
Read more : lm 3875 mi 3886 mı yoksa 4780 mi | Gösterim : 2171 | Cevaplar : 12 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

www.rfshop.biz lamba alımı?

www.rfshop.biz Arkadaşlar bu sitede neredeyse tüm lambalar var fakat gerçek fiyatları yazmıyor. Hepsinde 100tl yazmışlar. Bu siteden alışveriş yapanınız var mı?
Read more : www.rfshop.biz lamba alımı? | Gösterim : 1061 | Cevaplar : 0 | Forum : Serbest Kürsü

Bu devre uygun mudur?

Merhaba arkadaşlar.

Kendime kaliteli bir ampli yapıp uzun bir süre kullanmayı düşünüyorum.Malzemeleri yerli piyasadan temin edeceğim.Her türlü hoparlörü sürmekte zorlanmayacak,yumuşak ve yeterince detaylı çalabilen,sahnesi ve frekans bandı geniş en az fabrikasyon cihazların kalitesinde olmalı.Çok şey mi istedim acaba :D
eti300W_curves_1280.gif

Şemadaki devre bu özellikleri karşılayabilirmi,uygulamaya değermi? Görüşlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum. Saygılar
Read more : Bu devre uygun mudur? | Gösterim : 3962 | Cevaplar : 6 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Alınık lm4780 ve troid trafo

arkadaşlar elinde lm4780 olan varsa bana uygun fiyata verebilir mi ve trafoda alacam ona uygun troid olan varsa elinde onuda alıcam
Read more : Alınık lm4780 ve troid trafo | Gösterim : 1137 | Cevaplar : 2 | Forum : Alınık

Komple amfi projemde GROUND'u nasıl bağlamalıyım??

Merhabalar
Amfi projemde yolunda gitmemesi mümkün herşey yolunda gitmedikten sonra nihayet amfiyi temiz şekilde çalıştırmayı başardım.. ancak o güzel şekilde çaışrken emanet duruyordu ve bütün çekyatın üstü elektrik santrali gibiydi... neyse sonra bütün kabloları söktüm şık bir receiver kutusuna koydm ve tüm bağlantıları yaptım amfiye güç verdim ve dırdırdırdır, ciuuuuuuiiii, tatatatata, patırpatırpatır gibi tuhaf sesler çıkmaya başladı..
biraz araştırdım ve sorun galiba GROUND LOOP denen ground bağlantılarıyla ilgiliymiş... star ground (yıldız şase) tavsiye ettiler (bende ...
Read more : Komple amfi projemde GROUND'u nasıl bağlamalıyım?? | Gösterim : 3052 | Cevaplar : 4 | Forum : Projeleriniz

Basit üç lambalı anfi? Basit üç lambalı anfi?

arkadaşlar elinizde piyasada lambalarını bulabileceğim, biri ön yükselteç için ikiside güç katı için olmak üzere 3 lambalı mono anfi şeması varmı? öneriler için şimdiden teşekkürler.
Read more : Basit üç lambalı anfi? | Gösterim : 1526 | Cevaplar : 0 | Forum : Serbest Kürsü

Kaliteli Toroid Trafolar

İsveç üretimi kaliteli, çok temiz durumda toroid trafolar. Metal kapakları vardır.

Giriş: 220-230V
Çıkış: 25.8V
Ölçüler: Çap=13cm, Yükseklik=4cm

Resim

Resim

Tek satılması sıkıntı yaratacağından çift olarak satılmasına karar verdim. Elimde 2 çift var.
2 Adedi: 110TL

Küçük Toroid:
Yine Norveç malı Ulveco marka 18V/15VA toroidler geçti elime. Tanesi 15TL'den..

Giriş: 2x 110V (Seri halde 220V)
Çıkış: 18V / 15VA
Ölçüler: Çap: 6cm, Yükseklik: 3cm

Resim
Read more : Kaliteli Toroid Trafolar | Gösterim : 3715 | Cevaplar : 12 | Forum : Satılık

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye