Eğer resimdeki gibi ise bence elinizde tutun derim. Klasik ve caz severler için oldukça iyi bir takım diyebilirim. Sesini doğrusu çok da merak ettim, güle güle kullanın. Benzer bir sistemi tasarladım ama pratiğe henüz girişemedim.
Bu kadar yüksek dB hoparlörler özellikle lambalı amfiler açısından tercih edilir. Özellikle vokaller ve mid-tiz arası geçişler yumuşak tonlu amfilerle çok iyi gidebilir.
Tercih edeceğiniz amfi aslında tamamen elektronik tecrübenize bağlı. LM1875/3875/3886 ilk akla gelen entegre temelli devreler. Özellikle beslemesi CarlosFM tarzı geliştirilmiş, regüleli bir amfi hoşunuza gidebilir.
Benim kişisel tercihim ise genelde mosfet'li devreler. Bu konuda da ses devreleri için özel geliştirilmiş 15A'lik SK1058/SJ162'li Nico Ras tasarımlarını severim. Son yaptığımız ve kutu çalışmaları süren RAS350 ve henüz yayınlayamadığımız RAS240MKII vs. kod adlı çalışmalar odyofil kategorisinde devreler ve ses tonlarını sert ya da lambalı gibi yumuşak tonlu yapma imkanları da var. Ancak baskılı devre ve malzemeler kritik, bu yüzden ağır ilerliyor. Ancak iyi bir besleme ile sitede de yer alan RAS100 ve RAS300 (240) bu anlamda oldukça kaliteli devreler olarak size önerebileceklerimden bazıları.
Nico ile olan dostluğumdan dolayı taraf tutuyor olabilirim ama gerçekten de bu adamın devrelerini sesini dinleyip tekrar tekrar yapmam herhalde sadece taraf olmamdan dolayı değil. Başka devreler de var, hazır amfiler de, ama elimde başka en varsa çıkarıp sadece bunları tutma kararındayım.
Doğrusu aynı topolojinin ve devrenin minimum eleman ve maksimum elemanla denemiş biri olarak söyleyebilirim ki, büyüklerimiz doğru söylüyormuş.

Devreye eklenen her eleman karakteristiği değiştiriyor, en gerçekçi ses en az elemanlı devreden çıkıyor. Ancak ses kalitesi de elemanlara ve özellikle giriş katındaki eşleniklerin "eşlenmesi"ne bağımlı oluyor. Bence bu konu kişisel tercihe kalmıştır, özellike DIY için.
Son olarak yapması kolay ama işletmesi pahalı bir seçenek daha var. RAS32A özellikle Class A için biçilmiş kaftandır ve hoparlörlerinize de çok uyar sanırım. Beslemesi güçlü olmalı, bir de soğutuculara iyi para vermek durumundasınız. Ama açıkcası pekçok Class A içinde tercih edeceğim bir tasarım, daha iyileri her zaman vardır, tasarımlarla oynamaya başlayınca aslında bu işin dipsiz bir kuyu olup her zaman daha iyisi var deyip mutsuz olmaktansa sevdiğiniz bir tanesinde karar kılıp mutlu olmaktan ibaret olduğunu görüyorsunuz. Tercihler kişisel tabiki.
Yani bütçenize ve elektronik tecrübenize ya da ne kadar gayret göstereceğinize göre bir karar verebilirsiniz. Malzeme temini konusunda yardımcı olabilirim.