Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Arızalı hoparlörumun hali...

Eveet nihayet bir sure once anfi denemesi sırasında mevta olan philips muzik setimin kolonunu actım gerci ne halde oldugunu gormek icin on kapagını cıkarmak kafi asagıda resimlerini gorebilirsiniz...Bas hop. ortasına daha once benim ufaklık parmak basmıstı kerata elektrik sup. ile cektirdim ama gelmedi bende o sekilde kullandım sorun yoktu...Bir sure once esp nin gerilim geri beslemeli devresini denerken bu hale geldi o gunden beri bir daha ses cıkmadı sanırım bobini yaktık anfiye bagladıgımda su an ...
Read more : Arızalı hoparlörumun hali... | Gösterim : 1416 | Cevaplar : 7 | Forum : Hoparlörler

Sonunda oldu!..

İlk kez elektrolitik kondansatör patlattım!.. :D

Daha önce de bir-iki kez ters bağlayıp şişirmiştim ama bu seferki tam oldu. MAntar tabancası gibi ses çıkarıp sonra yanık bakalit gibi kötü kokuyor. Teselli sorarsanız buldukça toplayıp durduğumuz Nippon LXF 1500/35'ler pek kuru değilmiş. 14 kadar vida beni bekliyor şimdi herşeyi sökmek için. LM1875 clone yapıyordum güzel güzel. Bu akşam da sesini duyayım diye işten geldiğimden beri boğuşuyordum. Bakalım, ...
Read more : Sonunda oldu!.. | Gösterim : 4711 | Cevaplar : 41 | Forum : Serbest Kürsü

10 adet Nos lamba

lambalar bunlar 8 tanesinin kutusu var diğer ikisinin kutusu yırtılmış. internetden VT'lerin hangi lambalara karşılık geldiğini öğrenebilirsiniz. Lambalar amerikan yapımıdır. üzerinde 1944 yazıyor. Hepsi NOS'dur. lambaların üst tarafı gümüş renklidir.

Liste

1- VT177 =(1LH4)
2- VT209 =(12SG7)
3- VT107 =(6V6G)
4- VT18 =(3D6)
5- JTL1L4 =(1L4)
6- VT179 =(1LN5)
7- VT182 =(3B7)
8- VT183 =(1R4)
9- VT178 =(1LC6)
10- 1T4

Hepsi 30 lira.

Resim

Resim
Read more : 10 adet Nos lamba | Gösterim : 1361 | Cevaplar : 2 | Forum : Satılık

Kaliteli el tipi havya

Arkadaşlar merhaba.Kaliteli el tipi bir havya almak istiyorum.Weller olabilir.Kaliteli başka bir marka da olabilir.Pek araştırma yapmadım doğrusu.Wellerin fiyatları yurt içinde el yakıyor biliyoruz.Yurtdışından almak istiyorum daha ucuz olacağını düşünerek.Mesela şöyle bir ürün var epey güzele benziyor fakat kargosu biraz fazla http://cgi.ebay.com/WELLER-WPS18MP-High ... ltDomain_0

Siz ne tavsiye edersiniz?
Read more : Kaliteli el tipi havya | Gösterim : 918 | Cevaplar : 1 | Forum : Alınık

Patrick - 3 Yollu Akülü Hoparlör

Selamlar,

Geçen ay bitirdiğim Patrick isimli akülü, aktif hoparlörün resimlerini ekliyorum. Patrick içinde iki adet motorsiklet aküsü, bir adet bandpass kabin, bir adet kapalı (sealed) kabin, ve bir merkez iki de yanda olmak üzere üç tiz ünitesi bulunduruyor. Bünyesinde toplam 7 hoparlör ünitesi var. T sınıfı bir ampli ile çalışıyor ve bir de preampli katı var. Maksimum çıkışı 45Hz-18kHz aralığında 100dBSPL kadar.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Daha fazla bilgiyi http://keremdiyhifi.blogspot.com'da bulabilirsiniz. Görüşlerinizi bekliyorum.

Kerem
Read more : Patrick - 3 Yollu Akülü Hoparlör | Gösterim : 2286 | Cevaplar : 8 | Forum : Projeleriniz

Project 117

ilk önce herkeze merhabalar
Forma yeni üye oldum.Amacım yapmayı planladığım peojeleri sizlerle paylaşıp bilgilerimi geliştirmek ve okul hayatımda bunları kullanmak.Ses elektoriğin içinde beni en çok heyacanlandıran ve ilgimi çeken konu olmuştur.

Başlangıç olarak zor bir devre seçmiş olabilirim ama devre çok güzel

aşğıda ki resimlerde devrenin ön kısmını çizmeye çalıştım hata yapmış olabilirim PCB çizmekte çok başarılı sayılmam bir de kullandığım EAGLE programınında daha öğrenme aşamasındayım
sizden ricam bu çizimin doğruluğu konusunda yorumlarınız ve de ...
Read more : Project 117 | Gösterim : 1054 | Cevaplar : 3 | Forum : Projeleriniz

RasHPA (HeadPhoneAmplifier) Kulaklık Amfisi

Benim de ne zamandır yapmayı düşündüğüm bir kulaklık amfisi vardı. Aslında Hazar'ın tasarım çalışmaları bana da adam bir kulaklık edinme konusundan gaz verdi, sanırım eBay'den AKG marka birşey düşüreceğim yakında.

Bu tasarım Nico Ras'ın beğenerek tasarladığı ilginç bir kulaklık amfisi, tamamen ayrık elemanlardan oluşuyor. Baskılı devreye bakacak olursan gene Emin kardeşimin emek ve göznurunu görürüz. Sağolsun onun sayesinde baskılı devre işini halledip çalışmayı neredeyse bitirdim. Bitmemiş olmasının nedeni de baskılı devreyi iki kanal için birleşik ...
Read more : RasHPA (HeadPhoneAmplifier) Kulaklık Amfisi | Gösterim : 1514 | Cevaplar : 3 | Forum : Projeleriniz

Regüleli Simetrik Besleme (Preamp)

Basit ama herkese gerekli bir proje, simetrik preamp beslemesi.

sema.png

İki farklı PCB var fakat aslen aynılar, biri SMD, öteki normal through hole malzemelerle yapıldı. Ben SMD tercih ettiğim için iki versiyon var.
İki kartın da boyutu birbiriyle aynıdır, özellikle aynı tutulmuştur.

Girişe standart ortadan ayrık bir 12V trafoyu bağlayabilirsiniz.

Malzeme listesi:

C3-C6: 4700uF 35V - (elimdeki kondansatörlerden PCB'ye sığan en büyük değer budur - yer sıkıntısı yoksa daha büyük ...
Read more : Regüleli Simetrik Besleme (Preamp) | Gösterim : 9830 | Cevaplar : 70 | Forum : Projelerimiz

TPA6120 Kulaklık Amplifikatörü

Hava o kadar sıcak ki henüz uygulayamadım bile. Neyse ki minimalist bir tasarım yaptık, uygulaması kolay. PCB basmak zor geldi bu sıcakta bir de ütü :oops:

Şema buralarda kalsın şimdilik, uygulama notları ve izlenimler yakında diyelim.
Read more : TPA6120 Kulaklık Amplifikatörü | Gösterim : 1729 | Cevaplar : 2 | Forum : Çalışma Masası

Marantz CD80'e clock ünitesi modifikasyonu

Basit iki kademeli bir psu ünitesi ile 1PPM clock modülünü bir karta yerleştirip cd çalar içindeki kristali de söküp 11.2896mHz frekansı SAA7220 entegre clock-in pinine bağladım. Sonuç dramatik şekilde seste genel bir iyileşme, basslarda toparlanma ve derinlik şeklinde hemen hissediliyor. Çok ucuza çıkan bir uygulama ile cd çalarınıza kulvar atlatabilirsiniz.

http://www.turkeyforum.com/satforum/sho ... p?t=597695
Read more : Marantz CD80'e clock ünitesi modifikasyonu | Gösterim : 1094 | Cevaplar : 5 | Forum : Projeleriniz

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye