Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Dual mono ve stereo

Merhabalar
Bugün internette dual mono diye bir şey duydum. Tam olarak nedir?
Read more : Dual mono ve stereo | Gösterim : 6911 | Cevaplar : 7 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Önemli bir kaç soru?

Arkadaşlar merhabalar bende bu işe çok ama çok merak saldım fakat kavrayamadıgım birkaç husus var.
amfiyi ses yükselteci kaliteli ses olarak gözümde canlandırdıgım için...
Örnegin bir kaç sorum olucak...
Neoxine ' nin lambalı amfisinin üzerinde bir ses açma kapama tizz bass vs göremiyorum buda snrm preamp ve poweramp getiriyor ve bu iki kavramıda bilemiyorum.
300w lık power güc amfisi bu amfide aynı şekilde bu güç amfileri ne işe yarar nasıl çalışır bunlarla ilgilide bişe bulamadım ...
Read more : Önemli bir kaç soru? | Gösterim : 2066 | Cevaplar : 10 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

stereo?? stereo??

selamlar arkadaşlar bugün stereo bir sistemde radyo dinlerken kafama bir soru takıldı, örneğin radyoda stereo anahtarını aktif ettiğimiz zaman özel bir dipses oluşuyor, müzik başladığındada bildiğiniz gibi cd den çalan parçalardan farklı olarak daha etrafı saran bir ses etkisi yaratıyor.

bunu biz evde nasıl yapabiliriz? yani aynı parçayı cd playerdan ve stereo bir radyo kanalından dinlediğimizde nasıl oluyoda radyodan aldığımız ses daha surround oluyo?

özel bir ara ünite mi söz konusu?
Read more : stereo?? | Gösterim : 1166 | Cevaplar : 7 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

500va ......750va trafo

Merhaba Beyler;

bana 500va ......750va arası veya başka bir değişle 1 adet 500w ve 1 adet 250w trafo lazım sıfır veya 2. el de olabilir. direk olarak bu siteden veya [email protected] adresine fiyatlarınızı özel olarak mail atabilirsiniz.

kolay gelsin.
Read more : 500va ......750va trafo | Gösterim : 1105 | Cevaplar : 0 | Forum : Alınık

HEF4517 ENTEGRE ALACAĞIM

HEF4517 ENTEGRE ALACAĞIM.
Read more : HEF4517 ENTEGRE ALACAĞIM | Gösterim : 917 | Cevaplar : 2 | Forum : Alınık

DIY Buluşması - 19 Eylül 2010

Sevgili arkadaşlar,

Bu pazar günü yani 19 Eylül 2010 tarihinde Maslak Atatürk Sanayi sitesinde Ersoy'un atölyesinde saat 11:00'de buluşuyoruz. İstanbul içi/dışı herkesi bekleriz.

Amacımız çay/kahve muhabbet edip hem tanışmak hem de gelecek projeler konusunda konuşmak, geiyk vs. işte daha ne varsa.

Dileyen arkadaşlar katılabilirler, memnun oluruz.

Adres ve tarif geliyor.
Read more : DIY Buluşması - 19 Eylül 2010 | Gösterim : 2511 | Cevaplar : 22 | Forum : Serbest Kürsü

TDA7294 ile Ev Sineması Amfisi

Öncelikle entegrenin (Hazar hocam :) entegre diyebilir miyiz?) verilerine bakalım derim. Yoksa al işte birisi yapmış ya da veri sayfasında bu var yapalım demiyorum. Çünkü gerçekten ayarlanabilir parametreler var ve hazır bir tasarım var, uğraşmayalım diyeceğimiz birşey yoksa böyle başlayalım derim.

Veri sayfalarını yükledim, genel bir şema da çizdim. Şimdi tipik devre ve özelliklerine bakarak ilerleyelim derim gün içerisinde.
Read more : TDA7294 ile Ev Sineması Amfisi | Gösterim : 3676 | Cevaplar : 12 | Forum : Projeleriniz

Sony Marka Müzik Seti STK 4221 (2) iÇİN

ilk önce herkeze merhaba ben acemi ama meraklı ve eli biraz leyim tutan biri olarak siz ustalara birşey sormak istiyorum 2000 yılında aldıgım sony marka RX-88 modeli 100+100 170 +170 olan makinamın kullanımdan kaynaklanan nedenlerden dolayı arızasını gidermek için içini açtıgımda gördügüm çıkış entegresinin stk 4221 (2) oldugunu ögrenip onunda araştırmasına girip 80+80 oldugunun kanatine varıp 8 ohm empedans dır kendileri evde bulunan 6 ohm bir kaç üst modele ait hoparlörlerle 2 adet beraber 8 ...
Read more : Sony Marka Müzik Seti STK 4221 (2) iÇİN | Gösterim : 9448 | Cevaplar : 14 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

350 watt hoparlör

Elektro gitar amfisi yapmak için aldığım, fakat gitar amfisi hoparlörlerinin daha farklı bir yapıya sahip olduğunu öğrendikten sonra kullanmadığım hoparlörümü satıyorum.

Sahibinden.com'a ait ilan linki:
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-arac-kolonu-350-watt-hoparlor-1-30847083/detay
Read more : 350 watt hoparlör | Gösterim : 1505 | Cevaplar : 0 | Forum : Satılık

TDA1554Q ve PT2256

anfi yapımı ile üniversite yıllarımda daha fazla ilgilenmiş bir fizik öğretmeniyim. tabi o zamanlar değil bilgisayarlı tasarım, datsheet bile bulabilmek mümkün değildi. Neyse uzun zamandır ilgilenemediğim hobime yeniden döneyim dedim ve internette biraz araştırma yaptım ve diyaudiotr sitesini gördüm. gerçekten çok yol almışız. ne mutlu bize. Neyse bilgisayarım için orta kalite bir 5.1 ses sistemi yapmak istediğim için yapmış olduğum araştırmalar sonucu tda1554q ve pt2256 ikilisini kullanmaya karar verdim. Ne kadar uyumlu ve kaliteli olacak ...
Read more : TDA1554Q ve PT2256 | Gösterim : 3009 | Cevaplar : 11 | Forum : Projeleriniz

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye