Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Elektrogitar Kafa Amfisi Elektrogitar Kafa Amfisi

Sayın üstatlar,forum üyeleri ve site takipçileri, öncelikle herkese saygılarımı sunar, açtığım konu başlığını okuduğunuz için teşekkür ederim.
Yaklaşık üç sene önce forumda yapmak istediğim amfi için sorular sormuş ve üstatların verdiği değerli cevaplarla kendi preamp'ımı yapmıştım.Üniversiteden arkadaşlarım (Elektrogitarla ilgilenenler), yaptığım preampın sesini beğendi ve doğal olarak kendileri içinde istediler.Aynı devreden iki tane daha yaptım ve teslim ettim.Son olarak aynı devreyi uzun zamandır teknik destek sağladığım müzik grubum Güruh'un ritm gitaristi arkadaşım da isteyince içinde poweramp ...
Read more : Elektrogitar Kafa Amfisi | Gösterim : 1460 | Cevaplar : 5 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

EL84 tube amp yardım!

öncelıkle herkeze slmlar bı ınternet sayfasında buldugum 6w sıngle ended amp projesını acık semasını buldum ve ahmet yerli abimden rica uzerıne proteusta cızmesını ıstedım oda saolsun bnı kırmadı ve cızdı sonradan bu sıtede yapmıs oldugum anfının stereo olarak yapılmıs halını gordum acık semaları karsılastırdım aynı oldugunu farkettım sonra ahmet abının cızmıs oldugu devreyı yapmaya karar verdım bır ıkı saat ıcınde devreyı bırtırdım elımde olak ıkıtane el84 lambaları takarak denedım ama baglantılar hakkında bılgım olmadıgı ıcın ...
Read more : EL84 tube amp yardım! | Gösterim : 1924 | Cevaplar : 8 | Forum : Lambalı Güç Yükselteçleri

DG7-32 Scope VU Meter

Geçen gün malzemeler arasından geçerken bir ses
-Hey bana baksana!
Dönüp baktım ki benim minik scope. tübü.
-Flamanlarım ısınıp anodumdan akım geçtiğinin üzerinden 25 sene geçti,
cezam bitmedi mi?
diyerek sitem ediyordu.
-Bak benden GU50 ye iyi bir vu.metre olur.
Yeşil yeşil bakmaya hasret kaldım.

Neden olmasındı.

İşte sonuç.

Selamlar...
Read more : DG7-32 Scope VU Meter | Gösterim : 1204 | Cevaplar : 2 | Forum : Elektrik - Elektronik

Malzeme tedariğinde yardım

Merhaba arkadaşlar
İç piyasanın malzeme kalitesi malum bizim yaptığımız minimum lm3886 olsun iyi parça kullanmassak sonuc hiçbir zaman hi-end seviyelerinde olmaz bunu hepimiz biliyoruz bende bu konuda hemen harakete geçip yurtdışında birkaç bağlantı edindim örneğin 4 tane nichicon fine gold 2 tane org lm3886 elna bipolar nichicon muse
serisi malzeme getirdim sizinde ihtiyacınız olursa yardımcı olurum sonucta burda hepimiz birbirimize yardım etmek için varız.
Read more : Malzeme tedariğinde yardım | Gösterim : 929 | Cevaplar : 0 | Forum : Satılık

LME49830 mosfet projem

merhaba

elimde yeni temin etiğim LME49830 ve lateral mosfetler bulunmaktadır. mosfetlerin datasheetlerini mesajıma ekledim. ayrıca ALFET lateral mosfetlerin uygulama notunuda koydum. kullanacağım mosfetler alışılmışın dışında oldugundan dolayı daha önceden uygulanmış bir şema bulamadığımdan dolayı sizlerden yardım beklemekteyim.

kısa sürede bu projemi bitirmek istiyorum.
Read more : LME49830 mosfet projem | Gösterim : 2972 | Cevaplar : 13 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Proteus isisde kristal bulma :)

Merhaba arkadaşlar çok nadir kullandığım Proteus isis programında Pic için bir kristal bulamadım,nedir kristalin adı programda.
Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler.
Read more : Proteus isisde kristal bulma :) | Gösterim : 6635 | Cevaplar : 1 | Forum : Serbest Kürsü

2sa1943 lü anfi BİAS ayarı

arkadaşlar okulumuzda 2sa1943 ve 2sc5200 lü bir servo dragon serisi 8 kanal mixerli 2x250 watt anfi var sol tarafın çıkışları trasistörleri sürekli yanıyor bugün aldık değiştirdik yine yandı 7-8 defa olmuş galiba ama gel gelelim sağ taraf hiç yanmamış şimdi bias ayarı için potonsiyometreler gördüm devrede anfinin bias ayarını yaparak bu yanma durumunu çözebilir miyiz? yoksa başka bir problemi mi var.Şuan yanık olduğu için yeni transistörleri takınca ayarını nasıl yapabiliriz biri yardımcı olursa sevinirim daha ...
Read more : 2sa1943 lü anfi BİAS ayarı | Gösterim : 3750 | Cevaplar : 13 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

2X60vdc SMPS projesi

Merhaba arkadaşlar,
Uzun zamandır bilendiğim,yüksek trafo ve besleme katlarına bir nebze çözüm olabilecek bir çalışmam var.Birçok forum sitelerinde karşılaştığım,aşağıda şeması bulunan smps devresinin,ETD59 dahil tüm malzemelerinin elimde bulunmasından dolayı yine aşağıdaki pcb yi çizdim.Eagle libraride birçoğu olmadığından direk pcb olarak çizdim.şema ile karşılaştırıp hata var ise söylerseniz düzeltir ve en kısa zamanda basarım.Yardımler için şimdiden teşekkürler.

şema:

Resim

pcb:

Resim
Read more : 2X60vdc SMPS projesi | Gösterim : 6177 | Cevaplar : 30 | Forum : Projeleriniz

SRS STEREO 3D HRTF

Devremiz SRS Firmasının tasarladığı dünyaca ünlü stereo 3D devresidir. SRS 3D stereo'yu bir çok yerde görmüşsünüzdür tv,cep telefonu,mp-3 player,dvd,laptoplarda bir çok ses sistemi olan cihazda görülür. benim sizevereceğim devre blok diyagram ve teknik verilere göre tasarlanmış ve denenmiştir,
devremiz op-amplar gerçekleştirilmiştir.Devreremizde 3 adet ayar düğmesi vardır 1.si Space stereo sesi genişliğini ayarlar sanal surround oluşturur. 2.si centre stereo sesinin ortasında bulunan vokal sesinin uzaklığını ve yakınlığını ayarlar,3.pot ise ses şiddetini yani volümü ayarlar.Devre şema ve ...
Read more : SRS STEREO 3D HRTF | Gösterim : 1469 | Cevaplar : 9 | Forum : Projeleriniz

Fisher x100A Lambalı Amfi malzemeleri

Merhaba arkadaşlar yakın zaman önce kısmen tamamladığım lambalı amfim Fisher x100A nin,elimde olan fazla malzemelerini satmak istiyorum.
Baskı devre hazırlarken bir a4 baskı yaptırmıştım 2 plaket sığmıştı a4'e,trafolarıda sarerken 4adet sarmıştım,
Resimde gördüğünüz 2adet çıkış trafosu,6adet lamba soketi ve plaketi 130tl'ye satıyorum.
Teşekkürler

ÜRÜNLER SATILMIŞTIR
Read more : Fisher x100A Lambalı Amfi malzemeleri | Gösterim : 1749 | Cevaplar : 4 | Forum : Satılık

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye