Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Sony ss 2070 tweeter değişimi

Selamlar. Elimde bir çift sony ss 2070 vintage hoparlör var. İçlerinden birinin tweeter sanırım arızalanmış diğerine göre daha az ses veriyor. Sorunun tweeter dan çünkü arızalı olanı diğer kabine taktığımda orada da az ses veriyor.

Sorum şöyle İzmir' de bu dome tweeter a en yakın kalitede tweeter ı nereden bulabilirim? Çift olarak değiştireceğim
Read more : Sony ss 2070 tweeter değişimi | Gösterim : 2349 | Cevaplar : 3 | Forum : Hoparlörler

Müzik Sistemlerimiz Burada Müzik Sistemlerimiz Burada

Evet dostlar şimdi gözlerimizin pasını silelim, ordan burdan toparladım böyle bir şey yaptım. Bass kabinim halı onuda ahşap yaptıracam diğerleri gibi. Böylece daha da home tarzı bir sistem olacak :P

Bu benim kendi subwooferımdan çektiğim eşi benzeri olmayan pıoneer logosu İnternette bundan sonra heryerde rastlayabilirsiniz.
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Burada kahve rengi ayaklı pioneerlar siyaha boyandı
Resim
Resim
Resim
Read more : Müzik Sistemlerimiz Burada | Gösterim : 4285 | Cevaplar : 31 | Forum : Serbest Kürsü

Tweeter Şakası

Geçenlerde bir çift horn tweteer aldım. sisteme bağladım son seste 2 anfimde kesme yaptı ışıkları yanıp yanıp söndü. Ardından bir yanık kokusu. Kokunun kaynağını bulmak için Bütün sistemi k9 köpekleri gibi kokladım :mrgreen: koku yeni aldığım tiz çiftinin sağından geliyordu. Max 250 Nom100W 8 ohm bir tiz, 4 ohmda 60rms veren bir anfide nasıl yanar diye düşündüm. Gücünün sahte olduğunu tahim ettim içini söktüm bu akşam. ...
Read more : Tweeter Şakası | Gösterim : 1053 | Cevaplar : 5 | Forum : Serbest Kürsü

Güç Kaynağı ve Anfi Bağlantısı

2 adet smpsyi anfiye en doğru şekilde nasıl bağlayabilirim?
Read more : Güç Kaynağı ve Anfi Bağlantısı | Gösterim : 4512 | Cevaplar : 1 | Forum : Güç Kaynakları

Port Faz farkını Düşürme

Arkadaşlar pıoneer 308D4 subwoofer kullanıyorum. Kutusunda önerilen 46.7 litre yaklaşık 40 Hz akort edilmiş bir kabin. Benim bunu 48 litreye çıkarmam ne gibi sonuç çıkarır ortaya? Derin bassları sevdiğim için kabini 1.5 litre daha fazla hacimle yapmak istiyorum.

Bass box pro programı ile şuanki kabinle yapmayı düşündüğüm kabin arasındaki teorik fark.

Kullandığım kabin
Resim

Yapmayı düşündüğüm kabin
Resim

Grafiklerden ne anlıyorsunuz?
Read more : Port Faz farkını Düşürme | Gösterim : 1085 | Cevaplar : 0 | Forum : Hoparlörler

Tuhaf Bir Durum Tuhaf Bir Durum

Arkadaşlar foruma yeni üye oldum. Müzik sistemleri ağırlıklı olmak üzere elektirik-elektronik uğraşları çok severim.

İçinden çıkamadığım bir durum var bu yüzden sizlere danışmak istedim. JBL 601.1 bass anfisi 580 rms, ben bu anfi için 2 adet 30A SMPS adaptör aldım. 30A-40V 'lik iki adet şotki diyotla paralel bağladım. Sonuç:

1-) Tek adaptör daha tonlu çalıyor.
2-) 2 adaptör ile %30 daha artış oluyor ama son seste gene kesme oluyor.
3-) Diyotları bir şeritle tersten bağlayıp ...
Read more : Tuhaf Bir Durum | Gösterim : 4135 | Cevaplar : 2 | Forum : Güç Kaynakları

Sony TA-535 tuş ve potlarda sorun

Selamlar. Bir süredir forumu zevkle takip ediyorum. Bu işlerden anlamasam da bir şeyler üreten birilerini görmek gerçekten çok keyifli. Kafamda bir kaç soru var ve bugün de artık foruma üye olma kararı aldım.

Başlıkta yazığım gibi sony ta 535 bir amfim var. Ses karakteri ve gücünden aşırı derecede memnunum. Amfiye bağlı 2 adet sony ss 2070 ve 2 adet pioneer cs 585 hoparlör takımım var. Sıkıntım şu şekilde.

Ses açma kapama potu sıkıntılı. Ses açıp ...
Read more : Sony TA-535 tuş ve potlarda sorun | Gösterim : 1684 | Cevaplar : 8 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

WCF Mosfet SE Low dissipation

Merhaba arkadaşlar...

RAS32 ve benim 30W+ SE ampl. benzeri topolojideki SE ampli.lerinizde low dissipation
şansı veya ısı sorunu ile başedememe sorunu nedeni ile uzak duran arkadaşlara
yeni bir fırsat getirdim bu defa.

Aslında uzun süredir benzer bir çalışma nasıl yapılabilir? sorusunun peşindeydim,
benzer akım kontrolunu da düşündüm, ama bir şeyler yapamadım, zira bu yolda
bir çalışma olmadığı için masaya yatırmamıştım.

Lambalı peşinde kaynak arayışları sırasında WCF (White Cathode Follower)
devrelere rastladım.
Tasarım oldukça iyiydi, çok ...
Read more : WCF Mosfet SE Low dissipation | Gösterim : 1899 | Cevaplar : 7 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Enerji Tasarruflu Fluoresan

Belki sizin aldıklarınız da garanti süreci içinde bozuluyordur,
belki de faturasını bulamadığınız için tasarrufunuz
hesabınıza cari açık olarak yazılmıştır.
:)

Detaylı açıklama fotograflarla ek dosyada.

Fluoresanlarınız uzun ömürlü olsun
:)
Read more : Enerji Tasarruflu Fluoresan | Gösterim : 1214 | Cevaplar : 1 | Forum : Elektrik - Elektronik

Tranisistörler GERÇEKTE nasıl çalışır?

Bu iş üzerinde günler boyu kafa yorduktan sonra,nihayet matematiksel modellerden arınmış (görece) kolay anlaşılabilen bir kaynağa ulaştım.Transistörler GERÇEKTE nasıl çalışır?
(Başta kaynağı vereyim=> http://amasci.com/amateur/transis.html )
Çeviri yapmadım.Yalnızca kendi anladıklarımı yazdım.Ancak ingilizce kaynak çok daha iyi anlatmış.
İlk olarak ne nedir onu açıklayalım;
N tipi madde:N tipi madde elektron fazlalığı olan bölgedir.Aslında elektron fazlalığı yoktur(eksikliğide);
atom 0 yüklüdür(proton(+ yüklü)=elektron(- yüklü)
ancak metal atomları yarıiletken atomlarından farklı olarak,son yörüngedeki ...
Read more : Tranisistörler GERÇEKTE nasıl çalışır? | Gösterim : 1858 | Cevaplar : 8 | Forum : Makaleleriniz

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye