Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Hoparlör Yapımı için Yardım Hoparlör Yapımı için Yardım

Selam arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. Tekirdağda ikamet ediyorum. 28 yaşındayım özel sektörde çalışıyorum.

Yıllar önce kendi imkanlarımla bir çift hoparlör yapmıştım, Kamasonic Sub, Mid, ve şu sonsuz tizlerden 3 yollu, bunları bir devre var sanırım adı crossover hoparlör filtresi buna dopru bir şekilde lehimledim ve sorunsuz olmasını istedim. Fakat amfi çıkışımı yaktı. ardından filtreyi iptal edip direk bağladım. Bunla birlikte mid'lerde yanmış. Şu an sadece SUB ve TİZ çalışıyor. Fakat yeni bir takım Mid alıp ...
Read more : Hoparlör Yapımı için Yardım | Gösterim : 3037 | Cevaplar : 4 | Forum : Hoparlörler

Kristaller ve Simülatörler

Herhangi bir programda kristal osilatör çalıştırabilen var mı?İnternette konuyu araştırdım,bu yaygın bir problem.
Belki timestepi düşürünce(10un-5.kuvvetinden-11.kuvvetine) çalışır dedim,olmadı.
Sonra initial conditionsla oynadım,gene olmadı.İntegrasyon yöntemini değiştirmekte işe yaramadı.Sebebi ve varsa çözüm(leri) nedir merak ediyorum.
Read more : Kristaller ve Simülatörler | Gösterim : 1063 | Cevaplar : 0 | Forum : Elektrik - Elektronik

Bir Elektrik Problemi

Bir yaz dönemi bir akrabamızın yazlığına gitmiştik.
Tabii hanımlar börek çörek işine girmeden olmazdı.
Bir süre sonra elektrik fırınını taktıktan bir süre sonra
sigorta attığını söylediler.
Fırını kontrol ettim hiç bir sorun yok,
üstelik hemen değil, bir süre sonra sigorta atıyordu.
Kaldı ki genellikle ilk açılışta sigorta atar.

Ama sorun devam ediyor.
Fırında hiç bir sorun yok.
Bir ara aşağı indim,
duvardaki pirizin içinden bir patlama sesi ve
yukarıdan gene attıı...
...
Read more : Bir Elektrik Problemi | Gösterim : 1188 | Cevaplar : 1 | Forum : Elektrik - Elektronik

Class A preamfi

Arkadaşlar merhabalar.
Bu hafta sonu yapımını gerçekleştirdiğim Class a preamfinin kazancını düşürmek istiyorum.
Zira deck CD çalıcının 700 mv luk çıkışı çok fazla geldi ve seste bozulmalar yarattı.
Sadece emiter direnç değerleri ile oynayarak bunu yapabilmem mümkünmü?
Bu konuda yardımınızı rica ederim.
Selamlar
Read more : Class A preamfi | Gösterim : 1963 | Cevaplar : 7 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

Bir Kaç Soru Ve Tavsiyeleriniz

Öncelikle herkeze selam...
Uzun bir süreden sonra gene bir kaç konu hakkında bilginize ihtiyacım var.
Bugün elime Sony SS-H414 2 yollu kabin geçti.Genel olarak kullanma klavuzuna baktığım da watt'ı hakkında ve frekans aralığı olarak bir bilgi yok. Yazan bilgiler;

Woofer: 12cm cone tip
Tweeter: 5cm cone tip
Empedans: 6 ohm
Kutu boyutu: 182x268x220mm (w/h/d)

olduğu yazmakta.Kullanan ve ya bir bilgisi olan varsa sizce ne kadar iş görür bu kabinler?

Bir diğer sorum ise aslında birbirine ...
Read more : Bir Kaç Soru Ve Tavsiyeleriniz | Gösterim : 2174 | Cevaplar : 15 | Forum : Serbest Kürsü

FREESCALE KL25Z FREEDOM BOARD - 10.45 EUR FREESCALE KL25Z FREEDOM BOARD - 10.45 EUR

The Freescale Freedom development platform is a low-cost evaluation and development platform featuring Freescale's newest ARM Cortex-M0+ based Kinetis KL25Z MCUs. The board comes with Arduino compatible headers which mean any 3.3 V or 5 V Arduino shields that fit the Uno footprint should be compatible with the Freedom Platform. The Cortex-M0+ MCU runs at 48 MHz and should be a good first experiment with 32-bit architecture if you have only used 8-bit MCUs before. ...
Read more : FREESCALE KL25Z FREEDOM BOARD - 10.45 EUR | Gösterim : 1750 | Cevaplar : 0 | Forum : Elektrik - Elektronik

FARNELL- ELEKTRONIK MALZEME TEDARIGI FARNELL- ELEKTRONIK MALZEME TEDARIGI

Merhabalar;

Farnell Element 14 firma yetkilisiyim. Her turlu elektronik malzeme tedarik ve teknik destek icin bizimle baglantiya gecebilirsiniz.

http://tr.farnell.com/

Mail adresimiz;

[email protected]
Read more : FARNELL- ELEKTRONIK MALZEME TEDARIGI | Gösterim : 2884 | Cevaplar : 3 | Forum : Kendinizi Tanıtın

Hi-End JFet Buffer

Çok yerde değişik buffer uygulamaları görürsünüz.
Çok kere o devreleri kullanmak risk demek olur,
zira bu ortamdaki bilgi kirliliği gereksiz tasarımlar doğurur.
Oysa en basit ve en iyi, üstelik hi-end düzeyinde kaliteli buffer
devresidir eklediğim.
35 yıl önce national dökümanlarında gördüğümden beri,
benzer ihtiyaçlarımda kullandığım tek devredir.
Öyle ki, ben böyle bir devrede o zamanlar bulunabilen
tek fet olan BF245A ve BF324 ile 250 MHz frekansmetremin girişinde
kullanarak, kendi yaptığım FM tunerin 90-120MHz osc.
frekanslarını ...
Read more : Hi-End JFet Buffer | Gösterim : 2017 | Cevaplar : 9 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Amplifier & Wiring

35W WCF SE Çalışmamda çok düşük düzeyde de olsa potansiyometre kullanılmadan
kaynak cihazlara bağlandığında hum etkisinden söz etmiştim.
Evet, devre kendi başına iken ölçülebilir hum söz konusu değil ama,
kaynağa bağlandığında nereden doğuyordu?

Topraklama gibi bir sorun değildi bizimkisi.
Giriş kablolarından herhangi birini irtibatlandırdığımızda hum yok,
diğerini de devreye aldığımızda hum oluşuyordu.
Yani bu 2 kablo arasında blendajları üzerinden bir akım akıyor olmalıydı
ve bu akım çok çok düşük olmasına rağmen içinden geçen sign. kablosuna ...
Read more : Amplifier & Wiring | Gösterim : 1239 | Cevaplar : 2 | Forum : Elektrik - Elektronik

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye