Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Hangi Amplifikator?

Çok kere duyarız
-bu amplifikator iyi mi?
ya da
-ne kadar iyi?
Sonrasında bir çok uzman oluşuverir bir an'da, bu ampli. en iyi (?) ...

Doğrusu hangisi ve diy penceresinden bakarsak hangisi hem iyi hem de herkesin kolayca yapabileceği bir devredir?

Bu sorunun doğru cevabı nedeyse yok, zira ''en iyi'' kime göre, hangi tür müzik yelpazesine göre ve elbette hangi malzeme ile?
Denilirki, tabii a class oluyor, SE en doğal sesleri verir ve bu nedenle ...
Read more : Hangi Amplifikator? | Gösterim : 1837 | Cevaplar : 8 | Forum : Amplifikatörler

HiFi Kulaklık Amplifier

Devreyi nette görüp tasarımı çok hoşuma gittiği için simule edip paylaşmak istedim.
Original devrede 3.5mA cur.ref. diod kullanıldığı ve pek bulunamayacağı için
bizim 2SK30A ile 3mA olarak böyle düşündüm.

Umarım birilerinin işine yarar.

Selamlar

http://rockgrotto.proboards.com/index.c ... hread=4062
Read more : HiFi Kulaklık Amplifier | Gösterim : 1795 | Cevaplar : 2 | Forum : Head-Fi

İzoleli Dc -Dc Converter Lazım

A1205S Dc -Dc Converterin ta kendisi lazım aslında. Fakat bu modül , hem çok pahalı hem wattı düşük hemde , yok denilecek kadar nadir bir parça.
Amacı , 10-13v max. in Out 2x5volt 100ma İzoleli bir çıkış sağlıyor. Çok yardımınıza ihtiyacım var . Tabiki aynı zamanda 12 voltu izalasyon yapabilirsek hemde 2x5 voltu süper olur .... Nasıl birşey önerebilirsiniz? Traco'nun modülleri var çok pahalı.
Read more : İzoleli Dc -Dc Converter Lazım | Gösterim : 2774 | Cevaplar : 9 | Forum : Güç Kaynakları

Audio Function Generator

Bu defa bazı testleri daha yüksek düzeyde yapabilmek için
''Audio Function Generator'' yapmaya karar verip, çalışmalarımın
sonuna geldiğim noktada devrenin kurgusunu paylaşıyorum.

Bu devrede Heatkit IG-1275 devresi baz alınırken, güncel şartların yükselmesi
nedeni ile bazı noktalarda kendi devrelerimi ve düzenlemelerimi
ekledim.
JFet buffer, sine-shaper, output ampl-att ve bazı devrelerde
eşik değerlerinin değişitirilmiş olması gibi.

Burada kullanılan signal üretim yöntemi, yakın zamana kadar
ticari ürünlerde en çok kullanılan yöntem, bir kondansatorün
sabit akımla şarj ve deşarjı ...
Read more : Audio Function Generator | Gösterim : 1548 | Cevaplar : 1 | Forum : Elektrik - Elektronik

Bİ Bakarmısınız Bİ Bakarmısınız

Merhaba Arkadaslar çıkışları yanık Vfet bir amfiye 2SJ201 2SK1530 takma şansım nedir bi bakarmısınız devre şemasını ekliyorum cihazın pdf linkinide ekledin ayrıca çıkış pcb resminide ekliyorum ..Teşekkürler saygılar

http://www.freeservicemanuals.info/en/s ... ny/TA5650/
Read more : Bİ Bakarmısınız | Gösterim : 2734 | Cevaplar : 14 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Krell Amplifikatör Şemaları

Sanırım A sınıfı olan bu amplifikatör şemaları , arşivimden çıktı. Ve oldukça kaliteli devrelerdir.
Read more : Krell Amplifikatör Şemaları | Gösterim : 1463 | Cevaplar : 3 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Hi-Fi JFet Pwr Buffer

Daha önce paylaştığım JFet buffer devresini yine geniş bant ama bu defa
düşük çıkış empedansı ve yüksek hız (300V/uS üzerinde) olarak kurgulayıp,
üzerinde çalıştığım function generator devremde kullandım.
Kare dalga testinde Ton= 4V 11nS ölçüldü.
THD filan ölçülebilecek boyutlarda olmadığı için bir şey söylemeye gerek görmüyorum.

Öyle ki, internetteki bir çok zırvanın yanına yaklaşabilmesi
mümkün değil.
Read more : Hi-Fi JFet Pwr Buffer | Gösterim : 3568 | Cevaplar : 22 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

Oto amplifikatör

Bir araçtan çıkmadır vede boyanmıştır. Marka olarak isim veremiyorum bu sebeple. Fakat kaliteli malzemeler kullanılmıştır. Görüldüğü gibi tamirde görmemiştir. Sadece bağlantı klamesnlerine vida takılacak okadar. 4 çıkış vede 2 Bridge yani 2 subbasss çalıştırılabilir. 75tl
Read more : Oto amplifikatör | Gösterim : 1100 | Cevaplar : 0 | Forum : Satılık

mje15033-15032 ve mje350-340

S.aleyküm kolay gelsin;
mje15033 ve mje 15032 güç transistörlerinin benzeri var mıdır? mje15033 bulamadım bursa da mje 15032 buldum adamda tek kalmış(onuda aldım :) ) mje15033 bir çok yere sordum bulmadım, bir de mje340-350 ile kse340-350 kalite farkı varmıdır, datasheetleri aynı :|

yardımlarınızı bekliyorum :cry:
Read more : mje15033-15032 ve mje350-340 | Gösterim : 1153 | Cevaplar : 2 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye