Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Yeni site yayında!

2007'den bu yana sizlerle olan DIY Audio Türkiye'nin ana sayfası, vakitsizliğim, motivasyon eksikliğim derken ilk açıldığı günkü şekilde uzun yıllar bekledi.. Neyse ki, bugün (ya da gece mi demeliyim) nihayet 6 senelik sitemizi emekliye ayırarak, yeni, gıcır gıcır sitemize geçiyoruz.

Yeni DIY Audio Türkiye anasayfasına bakmak için tıklayın.

Bu kadar uzun bir gecikmenin diğer bir sebebi de; ana sayfa ile Forum'un birbirine olan bağlantısızlığı; esas katılımın Forum'da olması sebebiyle ana sayfanın boş ve işlevsiz kalmasına ...
Read more : Yeni site yayında! | Gösterim : 3826 | Cevaplar : 10 | Forum : Haberler ve Duyurular

sony vx90 av ana cıkısları yaktım galıba...

vx90 av set aldım 8ohm 120+120w cıkıslara 6 ohm 200*2 rms hop bagladım cıkıslar 1 dakka sora gumledı ses cıkıyo ama cok bozuk acaba stk mı yanmıstır yoksa baska bır parcamı surraund lar calısıyor saglam sadece ana cıkıslar yandı eger stk ısse entegreyı bulup degıstırıcem yada taktırıcam baska bısey olmus olabılırmı cıkıslarda yardım lutfen tesekkurler saygılar...
Read more : sony vx90 av ana cıkısları yaktım galıba... | Gösterim : 4489 | Cevaplar : 23 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

A Class Headphone Amplifier

Kendi tasarımım olan bu kulaklık amplifkatörünün iyi çalışacağından eminim. Icl7660 ile 2x9 volt ile devreye simetrik besleme kazandırdım vede iyi çalışacağından eminim...
Read more : A Class Headphone Amplifier | Gösterim : 1464 | Cevaplar : 3 | Forum : Projeleriniz

Esr tip Kondasatör Arıyorum

Bu tip malzemeyi piyasada bilen yok. Kullanıldğı yerler ise yüksek frekansta tercih ediliyor. Muhtelif değerleri nereden temin edebiliriz?
Read more : Esr tip Kondasatör Arıyorum | Gösterim : 1331 | Cevaplar : 1 | Forum : Alınık

Sistemde Cızırtı Var Sistemde Cızırtı Var

Amfiye bağlı mikrofonlardaki sesi amfi üzerindeki "rec out" çıkışından bilgisayara "line in ve microfon girişiyle" aktarmaya çalışıyoruz ancak ses olduğu halde sistemde cızırtı var. Ses sistemleri kurulumu yapan bir ağabeyimiz elektrik tesisatının topraklaması ile ilgili olduğunu ve faz çakışması gerçekleştiğini ifade etti. Bunun kesilmesi için ise bir birinden uzak mesafedeki elektrik prizlerin kullanılması ya da amfi fişinin kablosunda buluna topraklama metallerinin bağlanması gerektiğini çözüm olarak sundu biz böyle yapıyoruz dedi. Sizin fikriniz nedir?
Read more : Sistemde Cızırtı Var | Gösterim : 3921 | Cevaplar : 6 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

AMFİ çalışmıyor YARDIM EDEBİLİR MİSİNİZ?

6 kanallı festival servo pm 350 isimli amfi mikrofon takılıyken bi anda gitti. hiç bir şekilde elektrik gelmiyor. elektrikten az çok anlarım ama amfilerden pek anlamıyorum. hata neden kaynaklı olabilir? ve ben ne yapabilirim? bi yeri yandığını düşünüyorum ama pek anlamadığım için nerenin olduğunu bilmiyorum :) yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum..

A Class Opamp Base 15W SE

Ekte 2 SE görüyorsunuz,
biri sanal ortamlarda çokça görmüş olabileceğiniz bir devre
diğeri benim basit ve kaliteli ihtiyaçlara göre düzenlemem.

Siz gözünüzün alıştığı devreyi yapın,
ama ben naçizane önermiyorum.
İsteyen deneyip karşılaştırsın.

Neden böyle bir düzenleme yaptım?

Aramızdan bir arkadaşımız basit ve kaliteli bir devre isteyince
bu devreyi kurgulayıp gönderdim.
Ve o da deneyip çalıştırdı.
Bu arada bir çoğunuzun iyi bildiği bir devreyi de arkadaşı için yaparak
karşılaştırma imkanı buldu.
Bu devrenin detay zenginliği ve ...
Read more : A Class Opamp Base 15W SE | Gösterim : 7767 | Cevaplar : 41 | Forum : Projeleriniz

Sizinki Kaç V/uS ?

Evet bir çok ampl. devresi görürüz, hemen hepsi de süperdir nasıl oluyorsa.
DIY ortamında benim gördüğüm devreler arasında test sonuçlarının paylaşılacak olmasından
çekinmeyen bir Nelson Pass devreleri var.
Zira ne yaptığını bilen bir adam ve elbette hedeflediği sonuçlara ulaşabilmiş olması
bu cesaretin temeli.
Ancak basit N/P devreleri bu testlerin dışındadır çok kere.
Zira amaç basit, geniş bandlı ve makul THD değerleri içermesi yeterlidir o devrelerde.

Kaldıki ileri düzey devrelerinin şemaları paylaşıma açık olmadığı gibi,
bazılarında ...
Read more : Sizinki Kaç V/uS ? | Gösterim : 2163 | Cevaplar : 25 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

220 Smps

Herkesin yapması dileği ile ....
Read more : 220 Smps | Gösterim : 1447 | Cevaplar : 0 | Forum : Güç Kaynakları

Transistörler hakkında yardım... Transistörler hakkında yardım...

Selamlar herkese, elimde Sansui Au 517 model bir amfi var ama transistörlerinin mosfet mi jfet mi yada ne tarz bir fet olduklarını bilmiyorum bu konuda yardımcı olurmusunuz?

Mosfet değilse eşlenik değerlerde mosfet kullanılabilir mi ? yada önerebileceğiniz FET modifikasyonu nelerdir, fikir beyan edebilirmisiniz ?

Üzerinde her kanalda Sony 2SK97 Dual fet, şapkalı Sankenler var http://www.ebay.com/itm/2pcs-2SC1403-Power-Amplifier-Transistor-TO-3-NEW-/190509683304

Teşekkürler.
Read more : Transistörler hakkında yardım... | Gösterim : 2276 | Cevaplar : 6 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye