Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

satılık Amperex gold pin ECC88, 7308, 6DJ8 vs...

NOS-new old stock- Gold Pin Amperex ECC88 satılıktır. 2 adet. ikisi 100 TL dir.
PM atınız.
Read more : satılık Amperex gold pin ECC88, 7308, 6DJ8 vs... | Gösterim : 1136 | Cevaplar : 0 | Forum : Satılık

Bobin Sarım Aparatım

Makine değil, aparat
:)

2 adet 24VDc rediktorlü motor, şimdilik motorları sürmek için elimdeki TDA2030 ları kullandım.
Sarım hızı yükseldikçe adımlar için düzenlenmiş mekanik devrenin motoru oransal olarak
hızlanır, tersinde de yavaşlar, bu şekilde tel kalınlığına göre ilerleme sağlanmış oluyor.
Hız geri beslemesi için tacho, ya da encoder kullanma şansı olmadığı için voltaj regulasyonu yapıldı,
motorların tel direnci nedeni ile yüke göre devir kaybı göz önüne alınarak ...
Read more : Bobin Sarım Aparatım | Gösterim : 1321 | Cevaplar : 6 | Forum : Elektrik - Elektronik

stereo lm 1875 sorunu

Arkadaşlar merhaba,
Bir arkadaşımın isteği üzerine LM 1875 stereo bir power amfi tasarladım.
Daha önce defalarca LM1875 çalışmam olmuştu. Sorunsuz çalışmıştı yaptığım amfiler.
Bu amfide tuhaf bir sorun yaşıyorum. Şöyleki ;
LM1875 amfiiçin üreticisinin yayınlamış olduğu ekteki şema yı kullandım. Devre bittikten sonra deneme düzeneği ile amfiyi çalıştırdım.
Amfi ses verdi ancak vokaller çok arkada kalmış vaziyette sadece bazı enstrümanlar duyuluyordu. Durumu anlamak için girişin birini çıkarttım. Vokaller yerine geldi ,Ama tek kanaldan ses almam ...
Read more : stereo lm 1875 sorunu | Gösterim : 4376 | Cevaplar : 2 | Forum : Projeleriniz

Lm4766 oto amfim

Aradan aylar gectikten sonra bıkmadan usanmadan inatla devam ettirdigim oto amfi projemi begeninize sunuyorum.Gecen sene sonlarında yaptıgım oto smps ile guc-kaynaklari/nihayet-smps-bitirdim-t1470.html Lm4766 devresini tek plakette birlestirerek calıstırmayı basardım basardım diyorum cunku oncesinde stk ile yaptıgım ve biraz hezimet olan iki denemem daha var.Besleme olarak yukarıdaki baslıkta yaptıgım smps nin aynısını kullandım gerilim ve akım degerleri orada yazdıgım gibi osiloskop olcumleri yapıl(a)madı.amfi cıkısında 25mv dc olctum frekansa gelince ...
Read more : Lm4766 oto amfim | Gösterim : 1169 | Cevaplar : 0 | Forum : Otomobil Ses Sistemleri

Kasa Yardım Kasa Yardım

Merhabalar öncelikle. Amatörce bir projeye başladım. Uydular için 2 adet TDA7375 ile 4x40W(Peak) ve bass için bir adet 125W transistörlü amfi pcb'si buldum. Bunlara ek LM1036 ton kontrol, 6-13kHz mid filtre(uydular için) ve 10-60hz crossover bağlayacağım. Tonkontrol ve filtreler için simetrik 12v(AC) 10w trafo ayarladım. Güç katlarının beslemesini ise 500W'lık eski bir pc power'ı ile yapmayı düşünüyorum(12V'da 26A akım sağlıyor).
Geldik benim soruma. Kasa için 6mm kalınlığında şeffaf mat pleksiglas kullanmayı düşünüyorum. Sizce nasıl olur, ...
Read more : Kasa Yardım | Gösterim : 1416 | Cevaplar : 6 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

Power Led Driver

Merhaba arkadaşlar.Evim de bir kaç yerde aydınlatmak amaçlı power led kullanmak istiyorum.Tübitak'ın web sitesinde bir adet sürücü devresi mevcut fakat 3 adet 1W'lık led sürebiliyoruz.Ben 10-20w'lık gün ışığı led kullanmak istiyorum.Aydınlatma konusunda bilğisi,tecrübesi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.Nasıl bir sistem yapabiliriz,neler kullanabiliriz.Mantalitesi nedir,ne değildir bilgilendirirlerse cok sevineceğim.
Read more : Power Led Driver | Gösterim : 2988 | Cevaplar : 11 | Forum : Serbest Kürsü

muhtelif lambalar arıyorum

el84 , ecl 86 , ecc83 , 6au6 v.s. muhtelif lambalar arıyorum.
Read more : muhtelif lambalar arıyorum | Gösterim : 1077 | Cevaplar : 0 | Forum : Alınık

IR2154 Self Oscil. SMPS Appl.

GU50 SE çalışmam ,trafom için C Core beklerken,
kendim ve sizler için ATX trafolu SMPS (regulesiz)üzerindeki çalışmalarımı
sonuçlandırdım.

Sadece 50Hz trafo yerine kullanım amacından yola çıkarak,
ki regüleli projem LLC olarak sırada bekleyecek biraz daha,
ellerimizdeki ATX pwm smps trafolarını bir şekilde değerlendirelim
demek istiyordum.
Diyemedim tabii, zira kazın ayağında bir sorun var.

Zira hiç bir kaynak ve akademik çalışmalarda,
ATX smps lerde kullanılan EI32 ya da EE32 core kullanımı ile
etiketinde yazan 300-500W lar ...
Read more : IR2154 Self Oscil. SMPS Appl. | Gösterim : 2174 | Cevaplar : 5 | Forum : Güç Kaynakları

Merhaba

Öncelikle merhaba. Ben Adana'dan Gökhan. Adana End. Meslek Lisesi End. Otomasyon bölümü mezunuyum. 2 Yıllık Elektronik bölümünde öğrenimime devam etmekteyim. Kendimi bildim bileli elektroniğe meraklıyım.
Read more : Merhaba | Gösterim : 1321 | Cevaplar : 3 | Forum : Kendinizi Tanıtın

PCB kesme makinam

Eveet arkadaslar yaklasık iki haftalık bir calısmanın sonucunda nihayet pcb kesme makinamı bitirdim.Simdi boyle bir seye gerek varmı ki nasılsa falcata,testere vs gibi aletlerle de kesilebilir diye dusunebilirsiniz lakin benim biraz simetri takıntım var ustelik dier arac gerecle kesim yapılırken bir takım olumsuzluklarda meydana geliyor.Simdi biraz makinamızdan..!!! bahsedelim.
1 adet dikis makinası motoru,bir adet dremel testeresi(ince ve saglam),iki adet rulman ikiadet triger disli ve birtane de triger kayısı ve evden temin ettigim bilimum uydurma gerecler.Tabi ...
Read more : PCB kesme makinam | Gösterim : 2412 | Cevaplar : 9 | Forum : Projeleriniz

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye