Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Lambalı İçin Universal Reg. PwrSply

Geçtiğimiz günlerde şebeke harmonikleri nedeni ile daha önce 400VDC ler gördüğüm
regulesiz devrem, 350-360V lara düşünce GU50 çalışmamın beslemesini regule etmeye karar verdim.

Devrede LM723 (MC1723 vs..) kullandım.
Çünkü 723 eskiden beri, stabil ref.V ve kararlılığı nedeni ile sevdiğim bir entegredir,
ki SMPS öncesi endüstriel tasarımlarda en çok kullanılan da bir entegredir de.

Devreyi de datasheetinden yola çıkarak kurgulayıp çalıştırdım.
Devrenin isteği doğrultusunda özellikle RfB dirençleri metal film kullanıldığında
stabilitesi şaşırtıcaktır.
Scope.um 5mV ve civarında ...
Read more : Lambalı İçin Universal Reg. PwrSply | Gösterim : 1469 | Cevaplar : 4 | Forum : Güç Kaynakları

M-Audio referans mönitör ve Akg K340 kulaklık

Selamlar;

Bir süre önce evde kuracağım stüdyo planları için aldığım ve sonra kullanmadığım, kutusunda duran AV30 referans model hoparlörleri satıyorum.
Türkiye'nin her yerine kargo dahil 200TL, İstanbul içi bana uygun bir yerden alınırsa 190TL son fiyattır.

Akg 340 kulaklığı Hollanda'dan almıştım.
Taşıma kutusu tüm kulaklık lastikleri ile birlikte satılıktır.
Türkiye'nin her yerine kargo dahil 80, İstanbul içi bana uygun bir yerden alınırsa 75 son fiyattır.

Site üzerinden özel mesaj ile bana ulaşabilirsiniz.

Teşekkürler
Read more : M-Audio referans mönitör ve Akg K340 kulaklık | Gösterim : 1125 | Cevaplar : 0 | Forum : Satılık

lm 3886 uzay montajı

LM3886-HW.pdf
bu montajı araştırma yaparken buldum siz üstadlardan ricam nasıl çalışırmı arşive koymaya degermi lütfen yorumlarınızı alalım .
Read more : lm 3886 uzay montajı | Gösterim : 1504 | Cevaplar : 3 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Oto subwoofer kabin yapımı.

Cümleten Selamın Aleyküm ustalarım. Forumda ne kadar aradıysam bir türlü anlayabileceğim bir kabin yapımı bulamadım yada buldum ben anlamadım. sorunum su. benim bir arkadasım aracıyla kaza yaptı ve arac satıltı. içerisindeki tüm müzik tesisatını bana verdi. elimde suanda Alpine TypeR 38 cm (SWR-1542D) subwoofer var kendi kabini hasarlı ve ses alamıyorum bu yüzden bir kabin yapmaya karar verdim. ses cok kötü cıkıyor cünkü.aynı zamanda evde kullanıyorum bunun için ev tasarımına uygun yapmak istiyorum aklıma sizlere ...
Read more : Oto subwoofer kabin yapımı. | Gösterim : 2400 | Cevaplar : 1 | Forum : Otomobil Ses Sistemleri

Eagle lib. 2sk1058

Merhaba,
Eagle pcb dizaynında 2sk1058 ve 2sj162 yada yerine kullanılabilecek modelleri arıyorum.elinde olan var ise verebilir mi?
Read more : Eagle lib. 2sk1058 | Gösterim : 1024 | Cevaplar : 1 | Forum : Serbest Kürsü

DAC'lar ve Amp.

Merhaba,
Yaptığım son kasayı oluşturmak amacı ile ürettiğim ihtiyaç fazlası 3 adet optik-coax girişli dac ve 1 adet lm4702 sürücülü,mj11015-16 çıkışlı amlifikator satılıktır.Bu ilanı yazmadan 1 saat önce hepsi tekrar test edilmiş ve sorunsuzluğu garantilenmiştir.
Her bir dac veya amli adet fiyatı 60 TL dir.(birden çok pcb den oluşan dac 1 dac sayılır)
''Düz 50'' olmaz :)
''Düz 100'' de olmaz ...
Read more : DAC'lar ve Amp. | Gösterim : 1281 | Cevaplar : 0 | Forum : Satılık

Negatif Geri Beslemeli 5w Class A

Bu projeye başlamadan önce yaklaşık 3 aylık bir araştırma yaptım.Sonucunda,yine burada gördüğüm 5w A sınıfı amfi dikkatimi çekti.İlk başta,sadeliği ve aldığı güzel yorumlar sebebiyle,onu yapmayı düşünmüştüm.Ama tasarım biraz fazla distorsiyonlu geldi.Öyle olup olmadığını bilmiyorum,ama temelimi bu tasarımdan aldım.Negatif geri beslemeli bir tasarım yaptım.Distorsiyon oranını vermek istemiyorum,çünkü simülatördeki değerler genelde düşük çıkıyor.Ancak frekans cevabının 20KHz'nin üstünde olduğunu söyleyebilirim.Devrede kompanzasyon yok.Bu özellikle böyle.Çünkü kompanzasyonun olması demek,devrenin yüksek frekans cevabının düşmesi demek.Bunun yerine,devredeki dirençlerin ve geri beslemenin değerleriyle ...
Read more : Negatif Geri Beslemeli 5w Class A | Gösterim : 8382 | Cevaplar : 18 | Forum : Projeleriniz

Tda 7294 Acil yardım

Öncelikle selamlar.hazır plakete malzameleri yerleştirdim.doğru yerleştirdiğime eminim.ama hiç bir türlü sinyal alamıyorum.simetrik besleme de yaptım.acaba trafomu yetmiyor.aslında yetmese bile sinyal almalıyım.ki rahat yeter diye düşünüyorum?18 0 18 30 vatlık bi trafo.entegrenin lehim ısısından bozulma ihtimali nedir?(dikkat ediyorum normalde)herşey doğru olmasına rağmen çalışmıyor.ama şöyle bi durum var.resimde gördüğünüz kırmızı kabloyla beslemin artısına deydirdiğimde pıt diye bi ses geliyor.sonra değik tutarak entegrenin bacaklarına vuruyorum hafiften ellerimi gezdiriyorum hafif hışırtılar geliyor.diğer entegreyi de takıp yakmak istemiyorum bulamıcam çünkü ...
Read more : Tda 7294 Acil yardım | Gösterim : 1182 | Cevaplar : 2 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

Yeni Integrated amfim

Merhaba,
Henüz bitmiş olan yeni kasamı paylaşıyorum..Temelde rotel kasetçaların şasesi üzerine
kurulu,ön ve arka kapaklar yeniden yapılmıştır.Besleme tormak 350va 36 volt trafo ve rail
başına 2x6800uf kondansatör ile yapıldı.kondansatörler yıldız noktası ile bireysel olarak
bağlı.ilave olarak paralellerinde 100nf mkt ler mevcut..sonuç olaral amp boşda,girişi açık
devre iken bile bir ölü kadar sessiz..belirtmiş olduğum gibi lm4702 veya lme49830 ile
kullanmayı düşündüğüm bu kasa ile (ki lme li olan zaten eski kasamdan çıkarmış olduğum
oldukça güçlü ve ...
Read more : Yeni Integrated amfim | Gösterim : 23990 | Cevaplar : 20 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Scooter'a Prof. Müzik Sistemi (Yardım Lütfen) Scooter'a Prof. Müzik Sistemi (Yardım Lütfen)

Ustalar Merhaba...

uzun süreden beri aklıma olan bir projeyi takdim etmek istiyorum sizlere;
6 Senedir Dj likle uğraşıyorum hep bunu Motorculuk aşkımla birleştirmek istemişimdir, bunun için 4 Engelim vardı

1. si yakışıklı bir Scooter (Çok uzun süre sonrada olsa elde edebildim şükürler olsun)
Resim
Shot at 2012-04-08
2 . si gerekli olan mini ebatlarda DJ Controller (Pioneer DDJ-ERGO) , bu Controllerı Pioneer gibi bu sektörde Profesyonel bir firmanın yapmasını bekliyordum oda tamam, tabi satın ...
Read more : Scooter'a Prof. Müzik Sistemi (Yardım Lütfen) | Gösterim : 13524 | Cevaplar : 9 | Forum : Otomobil Ses Sistemleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye