Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Marshall lambalı amfi toroid güç trafosu.

Merhaba arkadaşlar.

Geçen ay yaptığım bir amfi projesinde kullanmak için aldığım trafonun çıkışları biraz yüksek geldiğinden satmak zorundayım. 300V secondary istediğim çıkışlar bu trafoda 354V geldi. Trafo orjinalde JCM 800 amfi için tasarlanmış ama Tüm 500V-50W civarı lambalı amfi ve altı modeller için uygundur. almanyadan getirildi. Sadece 1 kez takıldı ve kapasitör değelerini (450V dc) geçeceği anlaşıldıktan sonra kullanılmadan söküldü.
Datasheet değerleri:

0 - 115 - 230V Primary
345 - 0 - 345V Seconday 150mA ...
Read more : Marshall lambalı amfi toroid güç trafosu. | Gösterim : 2109 | Cevaplar : 0 | Forum : Satılık

Pcb Çıkarmada Yardım.

' Merhaba Dostlar. Elimde basit bir mikserin resmi var. Sesini yada kalitesini araştırmadım ama denemek istiyorum. Sorun da burada başlıyor ne yazık ki Proteus gıbı pcb hazılamaya yarayan programların kullanmasını bılmıyorum. Şemayı eklersem bana yardım edebilecek arkadaş çıkar diye düşünüyorum.

Resim Resim

Resim Resim

Not: Şemalar değiştirilmiştir. Bunları Dr.dan aldım. 4 kanal yapmam gerekiyor. Pcb çıkarmasını bılen arkadas aranıyor =)
Read more : Pcb Çıkarmada Yardım. | Gösterim : 2715 | Cevaplar : 33 | Forum : Serbest Kürsü

Merhaba

Herkese merhaba,ben inanç
Rizeliyim,Trabzonda KTU makina mühendisliği bölümü öğrencisiyim.
Aranızda olmak çok güzel,herkese çalışmalarında başarılar.
Read more : Merhaba | Gösterim : 1071 | Cevaplar : 3 | Forum : Kendinizi Tanıtın

woofer hakkında

aracımda 30cm bas kabin kullanıyorum.kabin ölçüleri 36*36*30cm lik bir kutu içerisi elyafla beslenmiş kendi el yapım 6cm port lu bir kabin.teybimi değiştirim anfiyi bas çıkışından besledikten sonra 2 tane woofer bobini yaktım.kullandığım hoparlörler kalitesiz hoparlör idi acaba kalitesizliğinden mi bobinler koptu yoksa kabin ölçüsü bariz küçük olduğundanmı.çünkü pioneer tsw 308f takmayı düşünüyorum bu kabine
Read more : woofer hakkında | Gösterim : 2636 | Cevaplar : 7 | Forum : Hoparlörler

2x25 Vac 350 Watt Trafo Arıyorum

Başlıktaki gibi arkadaşlar. 2x25 Vac 350 Watt Trafo Arıyorum. Antalya da ikamet ediyorum. Elinde olanların ulaşmasını rica ediyorum.
Read more : 2x25 Vac 350 Watt Trafo Arıyorum | Gösterim : 1053 | Cevaplar : 2 | Forum : Alınık

Şaşırtıcı Bir Power Supply

Sanırım aramızda kimse böle bir besleme uygulamamıştır :)

http://jimmyauw.com/2009/07/05/finally- ... /#more-893
Read more : Şaşırtıcı Bir Power Supply | Gösterim : 922 | Cevaplar : 5 | Forum : Serbest Kürsü

Toplu LM3886 PCB alımı.

Ebay de dolaşırken bunu buldum satıcı 30$ ve üzerine kargo ücreti benden diyor.
Ben bir çift alırım. Siz ne dersiniz?
Ampli PCB
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... AQ:US:1123

PSU PCB
http://cgi.ebay.com/Amplifier-power-sup ... 7C294%3A30

Resim

Resim

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sipariş 13 Temmuz'da verilecek. O zamana kadar katılmak isteyen katılabilir.
TDA7294= 2 tane
fixxxxxer= 2 tane + 1 Adet PSU PCB Elden verilecek
e154= 2 tane ...
Read more : Toplu LM3886 PCB alımı. | Gösterim : 8175 | Cevaplar : 61 | Forum : Toplu Alım ve PCB

Flux...

Türkçesiyle pasta. Ya da lehim sıvısı, her ne derseniz. Telefon tamircilerinin vazgeçilmez elementi...

Bu mübarek genellikle bidonlarda sıvı olarak satılmakta, fiyatları da bidon boyutunda oluyor. El memleketinde, "normal kullanıcının da fluxa ihtiyacı olabiliyor, gidip bidon almasın 50 sene lehim yapsa bitiremez, ne yapsak" diye düşünen insan evlatları "flux pen" isimli birşey geliştirmiş:
Resim
Böyle birşey. Çalışması da basit, bizim klasik tahta kalemleri gibi çalışıyor. İçinde sıvı flux var, ucundaki keçeyle devre üzerine "çizebiliyorsunuz". Çok kolay ...
Read more : Flux... | Gösterim : 2615 | Cevaplar : 15 | Forum : Serbest Kürsü

LM3886 boşta dururken bile neden ısınır?

Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır kafamı kurcalayan bu sorunu yazıp sizlere danışacağım hep erteledim.
Epey bir zamandır üzerinde çalıştığım 3 yollu aktif crossover filtreli amplifikatörümü gerek zaman gerek maddiyat gerek başka sorunlar yüzünden bitiremiyorum.
1 aydır seyyar vaziyette toplayıp dinlemekteyim ve bana göre büyük bir sorunum var. 6 adet entegreyi 2 soğutucuya bölerek monte ettim, soğutucu boyutları 30x7x10 cm. Soğutucunun boyunca 3 adet yaprak mevcut ve entegrelerin monte edildiği kısım 1 cm kalınlığında. Bu soğutucu 2,2kW ...
Read more : LM3886 boşta dururken bile neden ısınır? | Gösterim : 4412 | Cevaplar : 50 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Odyofilite ve kadınlar.

İki kişiden gelen istek üzerine, dün akşam kilitlediğim konuyu burada tartışmaya açıyorum..

İddiamı yineliyorum;

Kadınlar HIFI konularına uzaktır. Sesin/müziğin kendisinden değil içeriğinden hoşlanırlar, yani zarfa değil mazrufa bakarlar. Bu onların doğasıdır, onun için duygusal konularda bizden üstündürler. Ancak doğanın dengesi gereği teknik konulara ve mekanik zekaya pek yakın sayılmazlar.
Bu manada odyofil şeklinde tanımlanabilecek bir kadın tanımadım ve olduğuna inanmıyorum. Sektörde çalışan, ciddi bilgi birikimi olan ya da bir şekilde hobi olarak bazı ekstrem şeyler ...
Read more : Odyofilite ve kadınlar. | Gösterim : 2324 | Cevaplar : 40 | Forum : Serbest Kürsü

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye