Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

3 Yollu Filtre Devresi

Merhabalar
Bi Sorum olcak altaki linkte verdigim url bulunan filtrede
Band-pass Filte uçlarında ki hoparlörlerin - ve + uçlarının çizim şekli dogrumudur.?

+ ile - kutuplar girişin ters kutuplarıyla birleşiyor emin olamadım.
Birde Bunun Pcm sini çizebilcek bi arkadasımız çıkarsa çok memnun olcam çünki ben yapamıyorum.
Yardımlarımız için Şimdiden tşk ederim saygılar.

Resim
Read more : 3 Yollu Filtre Devresi | Gösterim : 4925 | Cevaplar : 2 | Forum : Hoparlörler

How to build an amplifier for under a dollar.

Bir dolardan az bir paraya ampli yapımı. :lol:
Ortamı biraz yumuşatalım. :|

http://www.youtube.com/watch?v=4CBMWm6w ... re=related
Read more : How to build an amplifier for under a dollar. | Gösterim : 623 | Cevaplar : 3 | Forum : Serbest Kürsü

Türkiye' için İLK yabancı yedek parça sitesi.

Arkadaşlar Farnell firması sitesini Türkçe'ye çevirerek bütün malzemeleri bulmamıza ve orjinallerine erişmemize olanak sağlıyor.

Yanlış anlamadıysam fiyatlara kargo dahil, adrese teslim ediyorlar.

http://tr.farnell.com/
Read more : Türkiye' için İLK yabancı yedek parça sitesi. | Gösterim : 6527 | Cevaplar : 12 | Forum : Serbest Kürsü

The school of audio engineering

Belki ilginizi çeker diye paylaşıyorum.
Zira ben araştırırken denk geldim. Adın dolayı biraz işin elektronik mühendisliği olan kısmını araştırıyordum ama gel görki karşıma çıkanlar pek öyle değil.
SAE merkezi avusturalyada olan bir ses mühendisliği okulu. Dünya çapında da 50 civarı yeri ver.
http://www.sae.edu/en-gb/news_overview/726/News

Diğer bir şubeleride geçtiğimiz günlerde İstanbul Beyoğlunda açılmış. Fiyatlar ise uçuk.
http://istanbul.sae.edu/tr/course/1210/ ... ngineering

Belki nette ...
Read more : The school of audio engineering | Gösterim : 995 | Cevaplar : 0 | Forum : Serbest Kürsü

Vida somun vs

PCB leri sağlam monte etmek için şu resimdekilerden lazım istanbul da nerde var bunlardan?

Resim
Read more : Vida somun vs | Gösterim : 771 | Cevaplar : 3 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

110V-220V farklılığı

Amerika'dan gelen cihazlar eğer uluslararası pazara hitaben tasarlanmamışlarsa 110V ve 60Hz şebeke gerilimine göre üretiliyorlar.

Böyle bir Logitech subwoofer seti geldi bir arkadaşıma. Sanırım cihazı yanlışlıkla bizim şebekeye de bağlamış. Bir sigortası atmış görünüyor. İçinde 110V-13,5V'luk bir trafo var.

Umarım devreleri zarar görmemiştir.

Acaba sadece trafoyu değiştirerek durumu kurtarabilir miyiz? Yoksa beslemesinde ciddi değişiklik mi yapmak gerekir?
Read more : 110V-220V farklılığı | Gösterim : 1032 | Cevaplar : 3 | Forum : Güç Kaynakları

hoşgeldim:)

merhaba ben Fatih karali ,forumu kayıtlı olmasamda bir iki senedir taki etmeye çalışıyorum açıkcası benim dıy audio'ya merak sarmamı sağlayanda bu forum oldu, benim asıl mesleğim marangozluk ama eskiden beri elektroniğe karşı bir ilgim vardı bu forum sayesinde güzel şeyler yapacağıma inanıyorum yardımlarınızı bekliyorum :D
Read more : hoşgeldim:) | Gösterim : 784 | Cevaplar : 2 | Forum : Kendinizi Tanıtın

lm3875 ile dıy audio'ya giriş

merhaba ben ilk dıy projem olrak iki adet lm3886 ile bir amfi yapmayı düşünüyorum forumda bununla ilgili birçok yazı var ama ben bu konuda henüz açemi olduğum için bazı soru işaretleri var kafamda

istanbulda oturuyorum bu amfi için malzemeleri nerden temin edebilirim özellikle trafo konusu kafamı karıştırıyor sanırım ilk olarak trafo'yu halletmem lazım
Read more : lm3875 ile dıy audio'ya giriş | Gösterim : 9672 | Cevaplar : 94 | Forum : Projeleriniz

Kondansatör stokladım

Aksaray'da (Niğde Aksaray :D) bulabileceğim en kaliteli kondansatörleri topladım.
Nippon Nichicon Panasonic markalar vardı. Ama özel serilerden değil galiba. Ben nippon 25v/4700uF LXV ve nippon 35v/1500uF VXF aldım.
Bu seriler nasıldır? Özellikle 1500 olan onboard kullanım için uygun mudur?

Resim
Read more : Kondansatör stokladım | Gösterim : 1863 | Cevaplar : 8 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

Soğutucu

Herkese selamlar;

Aranıza yeni katıldım ve sabah akşam forumu okumakla geçiriyorum vaktimi. Yeni mezun ve işsiz olmanın avantajı varsa o da bu işte :)

Cevabını forumda bulamadığım bir konu ile ilgili (soğutucular) teknik bilgiye ihtiyacım var.
Şöyle ki;
Elimizde bir yükselticimiz var ve biz bunun sınıfına ve diğer parametrelerine göre gücünün ne kadarını ısı olarak attığını hesapladık,biliyoruz. Diyelimki 100Watt gibi bir değeri ısı olarak uzaklaştırmamız lazım.
Forumda ...
Read more : Soğutucu | Gösterim : 1689 | Cevaplar : 10 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye