Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Linear'dan almaya çalıştığım sample'lar...

Arkadaşlar geçen günlerde lineardan sample istedim , mail vs. falan görünürde sorun yok ancak status(durum) pending(beklemede) olarak gözüküyor.daha önce elbet lineardan sample isteyen olmuştur , böyle bir durumla karşılaşanınız oldu mu?

Resim
Read more : Linear'dan almaya çalıştığım sample'lar... | Gösterim : 995 | Cevaplar : 1 | Forum : Toplu Alım ve PCB

Genel Toplu Alım Listesi?

Sabit bir başlık altında acelesi olmayan yurtdışı siparişlerimiz toplansa, herkes acelesi olmayan ihtiyaçlarını yazsa belli tutarı yakalayınca organize olup alım yapsak???

Mesela spor olsun diye Cmoy kulaklık amplifikatörü yapmak üzere 1-2 adet TLE2426 almayı düşünüyorum bir ara. Tabii birşey tutmuyor. Farnell TR (yurtdışı Farnell, yetkili distribütör olarak yıldırım Elektronik'e yönlendiriyor), başka bir başlık altında bahsi geçtiği üzere 100 EURO (yoksa Sterlin mi?)'nun altındaki siparişlerde 15 EUR (veya Sterlin) sabit kargo gümrük ıvır zıvır ücreti istiyor ...
Read more : Genel Toplu Alım Listesi? | Gösterim : 2247 | Cevaplar : 15 | Forum : Toplu Alım ve PCB

Bilgisayar dan DVD ye ordan 4+1 e ses göndermek

Merhabalar ilk başta herkese.Sanırım anlatacağım sorun forum la biraz ilişkisiz oldu ama hâla soru olarak duruyor bende ondan başka çarem kalmadı.Basit olarak Bilgisayardan sesi alıp DVD ye bağlı olan 4+1 e taşıyacağım.Ama Lale girişi kullanarak yaptığımda 2 tane hoparlörden çıkıyor.Benim için 4 ününde çalışması lâzım.

Bunun için hoparlörleri paralel bağlasam hoparlörlerin bozulma olasılığı var mıdır = ? Veya sizin önerebileceğiniz başka başka yöntemler var mıdır = ?

Herkese teşekkürler....
Read more : Bilgisayar dan DVD ye ordan 4+1 e ses göndermek | Gösterim : 796 | Cevaplar : 3 | Forum : Hoparlörler

LM 3875 alınık

bir çift lm3875 lazım satmak siteyenlerin irtibata geçmesi önem ile rica olur
Read more : LM 3875 alınık | Gösterim : 1167 | Cevaplar : 0 | Forum : Alınık

Anfi yapımı hakkında soru?

arkadaşlar biliyorsunuz ki ben ametörüm yani elektronik ile ilgili bir okul okumadım sorumu mazur görün
şimdi diyorum ki biz ses girişlerinin - sini anfide priz kablosunu topraklı seçip topraklasak daha az gürültü gelmez mi
ses azalabilir belki benim fazla bir bilgim yok ama mikrofonda falan metaline deyip ayağımı çıplak topraya bastığımda gürültü gidiyor
belki profesyonel anfilerde öyledir dediğim gibi el yapımı yaptığım için kalite arttırma çabasındayım yorumlarınızı bekliyorum
Read more : Anfi yapımı hakkında soru? | Gösterim : 1689 | Cevaplar : 3 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Proteus_7+Görsel video+Word-KatlımsıZ Tek tık Yeter !2009

Arkadaşlar proteusun 7.2 sp6 versiyodur ve tam sürümdür.Katılımsız kurulumdur.Patch,creak,serial istemez bir çift tılamanız ve 2 dakika beklemiz yeter.Ayrıca görsel video (Ares ve isis) word döküman olarakta ayrıca indirebilirsiniz. :arrow: Program tarafımca denenmiş olup virüs ve trojen taramasından geçmiştir :!: ve herhangi bir bulguya rastlanmamıştır.Kimse kuşkuya düşürecek yorumlar yazmasın Kolay gele...
Resim
Resim
:arrow: ...
Read more : Proteus_7+Görsel video+Word-KatlımsıZ Tek tık Yeter !2009 | Gösterim : 1366 | Cevaplar : 0 | Forum : Elektrik - Elektronik

mikrofon hakkında

arkadaşlar 20-30 tl lik bir dinamik mikrofon alcam da ohm un yüksek olması mı iyi yok düşük olması mı hangisi gürültüsüz olur hangisi kaliteli ses verir tecrübem yok osawa alcam siz ne önerirsiniz
Read more : mikrofon hakkında | Gösterim : 912 | Cevaplar : 4 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

TSH511 Hi-fi stereo/mono infrared receiver tavsiyesi

Arkadaşlar ST marka TSH511 receiver ve TSH512 transmitter entegreleri ile yapılabilcek bir uygulama buldum.ben ilerde yapmayı düşünüyorum.şimdiden meraklılarına tavsiye ediyorum.datasheet i incelediniğinizde kolayca anlıyabilirsiniz çalışmayı.Benim burda kafama bişey takıldı.aşağıdaki blog diagramda kulaklık için bir amplifier yapmaya gerek varmıdır?belirtilen 20mW yeterli gibi geldi ama iyi bir amplifikatör eklense iyi bir sonuç alınmazmı acaba?

tsh511 blog.JPG

Buda datasheetimiz :
ır stereo hifi receiver.pdf
Read more : TSH511 Hi-fi stereo/mono infrared receiver tavsiyesi | Gösterim : 1137 | Cevaplar : 3 | Forum : Sayısal Ses Devreleri

Ses kablosu sizce oldu mu

arkadaşlar bağlamamdaki eşik altı mikrofonunu anfi me bağlamak için anten kablosu kullandım ve gürültü %95 azaldı sizce iyi yaptım mı ses kablosu alsam daha sessiz mi olur sonuçta blendaj engelliyor diye anten kablosu taktım
Read more : Ses kablosu sizce oldu mu | Gösterim : 896 | Cevaplar : 1 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

PCM2702; USB DAC Projesi..

Uzun zaman üzerinde çalıştığım ancak bir türlü PCB sini sipariş edemediğim USB DAC projemi yayımlamaya karar verdim. Böylece belki 3 talipli daha bulursam Olimex'e PCB sipariş vermeyi düşünüyorum;
USBDAC.JPG

Uygulama şeması bu şekilde. TI'nin referans uygulaması baz alınmasına rağmen özellikle besleme devresinde ciddi revizyon yapıldı. Referans uygulamada USB power temel güç kaynağı olarak kullanılmış ancak bu durumda sistemin genel SNR'si epey düşüyor. Ben bunun yerine harici 9v ve iyi stabilize edilmiş bir ...
Read more : PCM2702; USB DAC Projesi.. | Gösterim : 5457 | Cevaplar : 36 | Forum : Projelerimiz

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye